Şimdi Ara

ArcaniA (2010) [ANA KONU]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
678
Cevap
1
Favori
38.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Steam Linki:http://store.steampowered.com/app/39690

Gothic serisinin son oyununun E3 videoları yayınlandı. Bilindiği gibi, önceki Gothic oyunlarının yapımcısı Piranha Bytes ile dağıtımcısı Jowood geçen sene yollarını ayırmış; oyunun isim hakkını elinde bulunduran Jowood Gothic 4 projesini Spellbound Studios'a (Desperados 1 - 2, Robin Hood) vermişti. Piranha Bytes da Risen isimli yeni bir oyun üzerinde çalışmaya başlamıştı.

Jowood oyunun ismini Gothic 4'ten Arcania: A Gothic Tale olarak değiştirdi. Bu oyun ile Jowood, Avrupa'da başarılı satış grafiği elde eden fakat Kuzey Amerika'da bir türlü hakettiği satış rakamlarına ulaşamayan (Amerikalılar oyunun iyisinden anlamıyor yaw) Gothic'in kötü talihini kırmayı hedefliyor.

Videoyu şu adresten izleyebilirsiniz:

www.gametrailers.com/game/arcania/11485

Videolardan ikisi oyunun geliştiricisinin ağzından oyun anlatılıyor bir yandan oynanırken. Bir diğeri ise sadece oyun içi oynanışı gösteriyor.

Videodan oyun yorumum:

Oyunda ilk dikkatimi çeken şey kare sayısının düşüklüğü. Oyun motoru bu haliyle oldukça hantal görünüyor. Oyunun sıkı bir optimizeden geçmesi gerekiyor ki geçecektir herhalde çünkü oyunu konsollara da yapacaklar. Bunun dışında, karakter ve mekan grafikleri gayet güzel tazelenme problemi dışında. Ayrıca, önceki oyunların eleştirilen combat sistemi basitleştirilmiş. Ben beğenmedim pek bu sistemi. Bana Two Worlds oyununu hatırlattı, combat animasyonları kütük gibi olmuş. Bu sistem ile oyunu konsola çıkartırlarsa pek tutacağını sanmıyorum, olan fanlarını da kaybederler gibime geliyor. Combatta bir özellik hoşuma gitti. O da otomatik hedef seçme tuşu getirilmiş. Böylece oyun casual oyuncuların da rahatlıkla oynayacağı hale getirilmiş. Hardcore oyuncular için manual hedef alma da var. Hem bu şekilde verilen damage de iki katına çıkıyormuş. Çıkış tarihi olarak 2010 belirtiliyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• BattleMage gameplay videosunu izledim. Grafikler çok güzel gözükmesine karşın 20 FPS civarında oynanıyor ve göze çok batıyor. Ayrıca v-sync eksikliği de baya bir kötü olmuş. Gerçi iyi bir sistemle bunların zaten üstesinden gelinebilir ancak bu videonun E3 videosu olduğu göz önünde bulundurulunca ister istemez kuşkulanıyor insan.

Dövüş sistemi bence olmamış. MMORPG'lerden bile daha da basitleştirilmiş gibi gözüküyor.
  • Evet dövüş sistemi hakkatten çok basit olmuş, eski Gothicin cok daha guzeldi daha zordu...
  • Genelde E3 fuarında kullanılan bilgisayarlar en iyisinden toplanır ki insanlar oyunu tam kapasite görsün. Belki sunum yapacağız E3'e diye aceleye gelmiş olabilir. Ondan tam optimize edememişlerdir.
  • Gothic, 3'den sonra benim için bitmiştir, bir daha da çağırsanızda oynamam.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Aerospace

Gothic, 3'den sonra benim için bitmiştir, bir daha da çağırsanızda oynamam.

• Oyunun çıkması 1 yıl, buglarının temizlenmesi de 15 yıl falan sürer.
    O zamana kadar Drakensang a devam.
    Hemi yakında Dragon Age de geliyor.

Güzel günler göreceğiz, güneşli günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nømad -- 8 Haziran 2009; 17:42:01 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dead Island (2011) [ANA KONU]
    18 yıl önce açıldı
    Wolfenstein (2009) [ANA KONU]
    17 yıl önce açıldı
    Grim Dawn (2016) [ANA KONU]
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aman zahmet edip de çıkarmasınlar. O tester 'lar o şirkette çalıştığı sürece ben Gothic falan oynamam!
  • Tabi, en son Forsaken Gods rezaletinden sonra kimsenin Jowood'a itimatı kalmadı.
  • Aslında şaşılacak şey. Gothic serisi oldum olası bug'lu idi. Buna rağmen belirli bir fan kitlesi olmadan da 4. oyuna kadar uzamazdı, ilginç hakikaten...
  • Bu arada ilginç bir ayrıntı. Bu oyunda farklı bir kişiyi yönetecekmişiz. Üç oyun boyunca yönettiğimiz isimsiz şahsiyetimiz ise karşımıza oldukça güçlü bir kötü karakter olarak çıkacakmış. Bir de onu öldürtmeye zorlarlarsa kıyamam herhalde. Sen üç oyun boyunca besle büyüt bu yaşa getir zibidinin biri gelsin öldürsün.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fatal1ty89

Aslında şaşılacak şey. Gothic serisi oldum olası bug'lu idi. Buna rağmen belirli bir fan kitlesi olmadan da 4. oyuna kadar uzamazdı, ilginç hakikaten...

Gothic 3 konusunda sonuna kadar haklısın. Oyunun ilk piyasaya çıkan sürümü kabustu. Jowood oyuncuları resmen beta tester niyetine kullanmıştı. Şu an community 1,7 patch ile oldukça güzel ve sorunsuz bir hale geldi belirteyim. Merak edip de yorumlardan dolayı oyundan uzak duranlar bu versiyon ile gönül rahatlığı ile oyunu deneyebilirler. Ben kefilim kendisine

Gothic 1 ve 2 konusuna ise pek katılmıyorum. İngilizce versiyonları almancasından çok sonra piyasaya çıktı bu iki oyunun. O yüzden Almanca versiyonundaki pek çok buglar düzeltilmişti oyun piyasaya çıktığında. Drakensang de benzer şekilde geç çıkmıştır, onda da benzer bir durum vardır. Oyunun geç çıkması bazen bayağı işe yarıyor. Hatta Gothic 2'nin eklentisi Night Of The Raven'ın ingilizce sürümü almancasından tam 2,5 yıl sonra piyasaya çıkmıştı, tam ümidi kestiğimiz sırada.

• Ben bu oyundan umutluydum ama dövüş sistemini görünce umudumu kaybettim. Gothic 3'den bile daha berbat olmuş. Anlaşılan yine birkaç yılda bir Gothic 2'yi tekrar kurup oynayacağız.
  • Haa doğrudur hocam. Ben Gothic 3'ten çektim çekeceğim kadar, tad aldım ama kursağımda kaldı buglar yüzünden ne yazıkki. Önceki oyunlara baktım sonra, onlarda da yığınla bug vardı, tabi yanlış da hatırlıyor olabilirim...

Gothic 3 için o söylediğin patch yenice mi hocam? Bir süre sonra baktım olmuyor, patch'leri takip etmeyi bırakmıştım. E boru değil tabi, adamlar seksen tane patch'ten sonra anca düzeltebilmişler

Dur şu Gothic 3'ü tekrar kurayım hele, patch'le adam olmuştur inşallah. Zaten Fallout 3'ü yedim bitirdim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: fatal1ty89

Gothic 3 için o söylediğin patch yenice mi hocam? Bir süre sonra baktım olmuyor, patch'leri takip etmeyi bırakmıştım. E boru değil tabi, adamlar seksen tane patch'ten sonra anca düzeltebilmişler

Patch çıkalı iki üç ay oldu herhalde. Çok eklenti var oyuna. Hatta combatları daha gerçekci ve mantıklı hale getiren, oyunu daha bir hardcore yapan bir modda eklenmiş. İstersek ana menüden açabiliyoruz. Oyundaki görev, eşya, NPC bazlı bütün hataları temizlemesinin yanında, oyun motorunu da optimize ediyor. Yani, oyunun başlangıçta piyasaya çıkmış olması gerektiği gibi. Bu patch ile artık bir ork size saldırırken diğerleri armut toplamıyorlar. Çevrenizi sarıp toplu saldırı düzenleyebiliyorlar. Bir de küçük görünebilir ama kılıcı kınından çıkarırken ses çıkmıyordu orjinal oyunda o da eklenmiş patch ile.

• quote:

Orjinalden alıntı: tarikay93

Ben bu oyundan umutluydum ama dövüş sistemini görünce umudumu kaybettim. Gothic 3'den bile daha berbat olmuş. Anlaşılan yine birkaç yılda bir Gothic 2'yi tekrar kurup oynayacağız.

Ben de Arcania'dan ümidimi kestim dediğin gibi. Zaten baştan beri de çok ümidim yoktu. Sonuçta Spellbound'un hiç RPG tecrübesi yok. Zaten Jowood'un yarım yamalak oyun piyasaya sürme politikası da ortada.

Ben Gothic'in asıl yapımcısı Piranha Bytes'ın Risen'ını bekliyorum. Risen'dan çok ümitliyim. Oyunun videolarına bakarsanız zaten eski bildiğimiz Gothic havası var. Ayrıca yapımcılar her fırsatta Gothic 2 ayarında bir oyun yapmak için uğraştıklarını belirtiyorlar.
  • 2 oynarım daha iyi..
  • Arkadaşlar yeni tartışma konumu açıyorum: Risen mı döver yoksa Arcania mı?

Risen'dan bir resim:

• Bu da Arcania'dan:

• Drakensang ikisini de döver.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.