Şimdi Ara

Arçelik 12062 inverter klima ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Birkaç haftadır yatak odama 1 tane inverter klima almak için araştırma yapıyordum.hatta mbirol arkadasımız bu konuda zibro ile ilgili yardımcı olmuştu ve bu hafta alacaktim(6534)ancak benim klima araştırdığımı bilen dayım bana sürpriz olsun diye aklıma gelen en son marka ve almayı hiç düşünmediğim 12062 inverter klima almış.ve bu saatten sonra sanki dönüşü yok gibi.her ne kadar geç kalmış olsam da 15 m2 lik odamızı işitirmiş bu klima.izmir'de oturuyorum ve muhtemelen hava biraz soguyunca dış ünite buzlanma yapacaktır.
    Sorum şu:klimayı kullananımı yoksa derhal 2. El de satışa koyayimmi.eer ve çöp degerleri çok iyi görünmesine rağmen sanıyorum eurovent sertifikası yok bu degerlerin.tesekkurler.....

• iyi klima
  • klima fiyatlarıyla ilgili bu adresede bakabilirsiniz.www.klimaticaret.com ; işinize yarar.
  • Bu klimayı yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum size elimden geldiğince detaylı bilgi vermeye çalışırım. Odam 15 m2 ve tavan yüksekliği ise 2.90 m. Hatay'da oturuyorum 4. katta tek pencereli ve güneş gören bir odada kullanıyorum. Yalnız binanın yalıtımı hiç iyi değil pencereler eski ve ahşap. Bende ısınma amaçlı almıştım yalnız bebek olunca işler değişti Yine de gündüzleri ve geceleri ısınma amaçlı kullanıyorum.

Klimaya gelecek olursam ufak tefek şeyler dışında fazlasıyla memnunum. Tüketim değerleri doğru mudur bilmiyorum ölçüm yapma şansım da yok fakat benim için faturama yansıyan önemli ve ben şişik bir fatura ödemedim. Normalde 45-50 arasında gelen faturam 55-60 arasında gelmeye başladı okadar :) Bunda kışın şofben kullanımının düşmesinin etkisi vardır mutlaka bunu da hesaba katmak gerekir. Gündüzleri 3-4 saat çalışıyor ve Hatay için konuşuyorum yeterli oluyor. Akşam ise soba yakıyorum. Gece olunca tekrar klima... Klima sayesinde bu soğuk kışı bile 500 kg kömür ve bu faturalarla hemde ısınmadan hiç taviz vermeden geçireceğim gibi :) Soğuklar 1 aydan fazla sürmezse Elektrikte de 3 zamanlı tarife kullanıyorum yani akıllı sayaç tarifesi. Gece kullanımlarının bedavaya yakın olmasında bunun da etkisi var.

Isıtma konusuna şöyle bir örnek vereyim. Haftasonu bir yere gidip pazar akşamı geldiğimde (yani iki gün hiç bir ısınma aracı kullanılmamış soğuk odada) klimayı açtığımda 10-15 dk da havayı kırıyor ve 30 dakika çalıştıktan sonra oda ısı değerlerini buluyor (26 veya 27 derece). Normalde Arçelik markasına karşı alerjim var bana hiç cazip gelmiyor fakat alırken çok fazla araştırma yapmıştım mitsubishi daikin gibi klimalara da bütçem yetmediği için korka korka bu klimayı almıştım. Bir diğer konuysa oda set değerlerini bulduğunda dış ünite duruyor ve iç ünite 15 20 saniye kadar üflemeye devam ediyor. Sonra hava yönlendiricisi kapanacak kadar kısıyor kendini ve üflemesi de çok yakınından bile hissedilmeyecek derecede az oluyor. Buda ısınan odayı soğutmuyor. Araştırığım kadarıyla bazı klimalar dış ünite durunca üflemeye devam ediyor ve buda soğuk üflediği için rahatsızlık yaratıyor. Ama söylediğim gibi bu konuda net bir bilgim yok.

Ayrıca Hatay sıcaktır bilindiği gibi fakat ben kilis'e çok yakın bir ilçede ikamet ediyorum burası Hatay'dan bir nebze daha soğuk. Bu yıl çok soğuk bir kış geçiyor ve hava sıfır dereceye kadar düştü geceleri eksileri gördü fakat -5'in altını hiç görmedi yanıltmak istemem. Klimamı en soğuk gecelerde sabaha kadar çalıştırdım defrost olayıyla hiç karşı karşıya gelmedim bunu da belirtmek isterim. Gece uyuyorsun nereden farkedeceksin diyenler olabilir fakat uyku problemim var ve 4'e 5'e kadar uyuyamıyorum Şu an olduğu gibi...

Gürültüsü konusuna gelince. Klima özellikle uyku modunda gerçekten de söylendiği kadar sessiz. Yalnız klimanın plastik aksamından çıtırtı sesleri gelebiliyor yani bu konuda başarılı olduğunu söyleyemem. Dış ünite ise bence hiçte söylendiği kadar sessiz değil yada benim klimamda bir problem var. Çünkü dış ünite klimanın hemen arkasına monte edildi ve gece uyku modunda iç ünitenin sesini duymazken dış ünitenin sesi geliyor. Dış ünite düşük devirde çalışırken daha çok ses çıkarıyor çünkü titreşimli çalışır gibi bir ses geliyor. Benim için bu da olumsuz bir durum değil çünkü yatarken sesten ve ışıktan rahatsız olmam. Ayrıca akşam veya gündüz bu durum hiç farkedilmiyor ama takdir edersiniz ki yatarken çok sessiz bir ortam olduğu için o sessizliği bozabiliyor. Yani diyeceğim o ki: Gürültüden rahatsız olan bir kişi için imkanı varsa kesinlikle uzak bir yere kurdursun dış üniteyi! Ablamda LG-BEKO inverter klima var 18.000 btu luk hemde onun dış ünitesi benim klimamım dış ünitesinden sessiz. Kullanılan kompresör mü farklı acaba buna da bir anlam veremedim! Yine de bir servis çağırmak geçiyor içimden

Ben klimamım 1390 TL 12 taksit aldım ve fiyat konusunda buna yakın bir inverter klima yoktu. Şu anda ise klimamdan fazlasıyla memnunum. Avantajları ve dezavantajları göz önüne alınıp alınabilecek bir klima. Bana soracak olursanız kesinlikle tavsiye ederim. Çünkü fazlasıyla memnunum klimamdan.

Ayrıca bir dipnot: Klimam şu anda da çalışıyor 26 dereceye ayarlı ve odada kapri ve atletle duruyorum

İkinci dipnot: Forumdonanım gerçekten benim için çok faydalı oldu. Evlenirken bütün beyaz eşyalarımı buradan araştırarak aldım ve hepsinden de fazlasıyla memnunum. Candoğan arkadaştan da Allah razı oldun gerçekten benim için çok faydalı oldu. Tavsiyelerini okuyarak beyaz eşya seçimi yaptım ve şuan kullanımda hepsinden memnunum taş gibiler maşallah... Buzdolabım SAMSUNG RT-59 WMSW, Çamaşır Makinesi PROFİLO CM1000PTR, Bulaşık Makinem ise yolda geliyor PROFİLO BM 5220 EG... Bunlar hakkında detaylı incelemeleri ise kısmet olursa yazmak isterim çünkü beni bu forum bu beyaz eşyalara yöneltti ben de bir kişiye faydalı olsam ne mutlu

• Dün arçelik bayi neo plazmalı 12040 klimayı 1150 TL 4 ay ötemeli 12 taksite , öteki 12060 klimayı 1450 TL klimayı 12 taksite bırakıyor.Evim ist maltepede 27 m2 salon dıştan izalasyon var .2 pencere var biri fransız tipi ne diyorsunuz hangisi mantıklı sadece soğutma amaçlı kullancağım.Bazende mevsim değişiklilkerinde ısıtma amaçlı olabilir.
    Bu arada bazen salonun kapısını açsam diğer odalarda serinlik yaparmı bu klimalar yoksa 18000 btu almak gerekiyor.
    Şimdiden yardımlarınız için tşkler!..
  • quote:

Orijinalden alıntı: barakuda1

Dün arçelik bayi neo plazmalı 12040 klimayı 1150 TL 4 ay ötemeli 12 taksite , öteki 12060 klimayı 1450 TL klimayı 12 taksite bırakıyor.Evim ist maltepede 27 m2 salon dıştan izalasyon var .2 pencere var biri fransız tipi ne diyorsunuz hangisi mantıklı sadece soğutma amaçlı kullancağım.Bazende mevsim değişiklilkerinde ısıtma amaçlı olabilir.
    Bu arada bazen salonun kapısını açsam diğer odalarda serinlik yaparmı bu klimalar yoksa 18000 btu almak gerekiyor.

kapıları açarak soğutma işi verimli olmaz. anca sıcağını BELKİ kırar o da belki. sarfiyattan öte olmaz. kapıları açıp soğutma işini de inverter olmayan klimayla yapmak gerekir. inv klimayla yapılırsa düz klimadan fazla harcar.

• Forumda bütün evi hafif serinleten arkadaşlar var ve bilincindeler ne olacagının, olacak olan ise her ay 24 saat kullanırsanız en aşagı 350 - 400 tl elektrik faturası demek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mat35 -- 6 Kasım 2012; 9:24:52 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

quote:

Dün arçelik bayi neo plazmalı 12040 klimayı 1150 TL 4 ay ötemeli 12 taksite , öteki 12060 klimayı 1450 TL klimayı 12 taksite bırakıyor.Evim ist maltepede 27 m2 salon dıştan izalasyon var .2 pencere var biri fransız tipi ne diyorsunuz hangisi mantıklı sadece soğutma amaçlı kullancağım.Bazende mevsim değişiklilkerinde ısıtma amaçlı olabilir.

kapıları açarak soğutma işi verimli olmaz. anca sıcağını BELKİ kırar o da belki. sarfiyattan öte olmaz. kapıları açıp soğutma işini de inverter olmayan klimayla yapmak gerekir. inv klimayla yapılırsa düz klimadan fazla harcar.

peki o zaman bütün odaları arada bir içindi yoksa genel anlamda salonu soğutacağım.Peki hangisini tercih edeyim?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

quote:

peki o zaman bütün odaları arada bir içindi yoksa genel anlamda salonu soğutacağım.Peki hangisini tercih edeyim?

• BU 12062 serisi klimaların iç ünitesi hangi firmaya ait acaba?Yoksa Arçelik'in kendi ürünü mü?Arçeliğin bu serilerini kullanan herkes aşırı memnun o yüzden soruyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.