< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lazpanyol -- 21 Nisan 2013; 12:29:46 > |
ARÇELİK 6251 bulaşık makinasında takılma sorunu (videolu) (2. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: lazpanyol
quote:
Orijinalden alıntı: eagle16
quote:
Orijinalden alıntı: lazpanyol
bişey degil... ayda 1 makıne temızleyıcı kullanın ve fıskıye fılıtreyı duzenlı tmızlemeyı ıhmal etmeyınız!
sevgili lazpanyol bizim makinenin daha karışık bir sorunu var galiba makine parlatma bölümüne geçmeden baktığımda sanki içindekiler kuru gibiydi oysa eskiden yaş oluyorlardı sanki makine yeterince su almıuyor ama musluk, dönen pervaneler hepsini kontrol ettim ,makineye pervaneler dışında su veren bir bölme varmı
hortumu sökün filitresini temızleyınız veya ventılı degısın ucuz parcadır. bıde musluk tam acıkmı?
lazpanyol hoca parlatıcı kutusunu makineyi boş yıkadıktan sonra sirke doldurdum 1 . ayara getirdim ama tek yıkamada hepsini almış... musluk tam açık yarın akşam dediklerine bakarım salı günü ayrıntılı yazamya çalışırım belki aynı sorunu yaşayanlara ayrdımcı olur
-
Makina'nın performansından hiç memnun değilim, kirlileri hiç iyi temizlemiyor.Özellikle bir gün yumurta ile ilgili bir yemek yapıldıysa makinaya atıldığında bardağa kadar kokutuyor -
Makineniz arızalıdır kesinlikle. Temizleme konusunda bu makinenin performansı üst düzey. -
Arçelik 6251 de yaşadığınız sorunun birebir aynısı benim makinemde şuan oluyor.Acaba sorunu nasıl çözdünüz? Ve ne kadara mal oldu? -
-
quote:
Orijinalden alıntı: data123
Merhaba,
Arçelik 6251 bulaşık makinamız 6 senedir güzel bir şekilde (bardakları çizse de) çalışıyordu, fakat 1 hafta önce program ortasında takılmaya başladı, değişik bir ses çıkararak ekrandaki tüm görüntü gidiyor ve kısa bir süre sonra tekrar geri gelerek devam etmeye çalışıyor fakat devam edemeyip aynı şeyi tekrarlıyordu. (videoda görülebilinir.)
Ben programı iptal edip yeniden başka bir program da ya da aynı programda çalıştırmaya zorlayınca bir şekilde sorunsuz yıkamayı yapıp tamamlıyordu ve bu sıklık artmaya başladı,
1 hafta sonra şimdi artık hiç yıkama yapmıyor. Önce suyu alıyor sonrasında tam yıkamaya geçecekken bu sorun oluyor.
Ben video yu yükledim burada linkini paylaşıyorum, deneyimli arkadaşlar hangi parçada sorun olduğunu söyler ise o parçası değiştirmek istiyorum.
Teşekkürler.
Video linki:http://youtu.be/YfmJFTaS37k
videodaki gibi ses geliyor bende bir duruyo bir çalışıyor 30dk sonra bu ses gidiyor nasıl çözerim bu sorunu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fast-man -- 17 Kasım 2015; 0:56:03 >
-
Arkadaslar bendede ayni sorun oldu bugun. Orada kup gibi mavi buyuk 1.5 mikrofarad 275v kondansatoru degistirin. Ben olctum 0.5 e dusmus. Ayrica roleyide siyah 5 bacakli olan kup gibi. Ve rolenin bobin uclarina takili olan 1n4148 kontrol edin acik devre ise degistirin. Su an makine calisiyor. Kolay gelsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benzer sorun Arçelik 6230 makinem de var.. Makine 3 saniye çalışıp 2 saniye duruyor sürekli ve yıkama süresi dolayısıyla 3-4 saati buluyor.. Neden yapıyordur, servis çağırsam (Arçelik yetkili servis) ne kadar masraf çıkarırlar?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arçelik 6251 E bulaşık makinemiz su ısıtıyordu. Forumlarda gerekli araştırmaları yaptıktan sonra makinenin ön kapağını sökerek anakartı çıkardım. Gerekli incelemeler yaparken üzerindeki rölenin altındaki lehimin eridiğini gördüm. Lehimi tekrar yaparak anakartı yerine taktım ve çalıştırdım. Artık makine ısıtmaya başladı. Bilginize.. -
Konuyu açandan da çözüm önerisi sunanlardan da Allah razı olsun. Başlığı açan arkadaşla aynı sorunu yaşıyordum; makine yıkama yapıyordu ama su aldıktan sonra programa geçince takılıp ekran sönüp tekrar yanıyordu 3. programda(2 saat 35. dk yazıyor) yaklaşık 1 saat böyle takıla takıla gidip sonra birden süre 1 saat 30 dk. civarına iniyordu ama o ilk 1 saat takılma süresi içinde ben öyle yıkama sesi falan duymuyordum, program toplamda yaklaşık 3 saat 20 dk sürüyordu. Bu başlığı okuduktan sonra kartı kendim söktüm(bayağı zorlandım ama). Burada yazılan çözüm önerilerini dikkate alarak 2 adet dikdörtgen şekilli kondansatörü ve siyah röleyi(röle yan tarafında yanık vardı erimiş gibi) değiştirtmeye karar vermiştim. Tamir işleriyle uğraşan bir elektronikçiye gittim anlattım, bu işler öyle parçayı sök tak ile olmaz boşuna uğraşırsın bunlarda işlemci var çalışmaz dedi peki dedim çıktım. Mahalledeki elektronikçiye anlattım; ben çok anlamam bu işlerden bunlarda kimisi parçayı değiştiriyor dedi, kimilerinde işlemci var vs. ama parçaları getirirsen takarım dedi. Ölçebilir misin peki sağlam mı diye sordum, aleti yok bende dedi. Parça satan bir elektronikçiye gittim, önce bu parçaları aldım sonra madem parçalar pahalı değil, ölçme şansım da yok hem makineye kartı sök tak deneme yanılma sürekli uğraşmayayım diye bu parçalarda birlikte 2 tane yuvarlak kondansatörden(birisi 2200 uf 10v, diğeri 1000uf 35v) de aldım yani sonuç olarak siyah röle + kartın üzerinde bulunan tüm kondansatörleri(4 kondansatör) aldım. Benim elektronikçiye parçalarla tekrar gittim eskileri söküp bunları taktı. Çok şükür artık takılmadan yıkama yapıyor.
Parçaları almadan önce yetkili servisine kartı götürdüm bunu tamir ediyor musunuz diye; bizde tamir yok dedi. Peki kart ne kadar diye sordum; bölge stoğunda yok, başka yerlere soracağız ellerinde varsa fiyatı 290₺ dedi
Malzeme + taktırma masrafı gerçekten çok çok daha uyguna geldi bu arada. Hepinize tekrar teşekkür ediyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderfree -- 24 Kasım 2020; 12:41:46 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X