Şimdi Ara

ARÇELİK 6251 bulaşık makinasında takılma sorunu (videolu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
19.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Arçelik 6251 bulaşık makinamız 6 senedir güzel bir şekilde (bardakları çizse de) çalışıyordu, fakat 1 hafta önce program ortasında takılmaya başladı, değişik bir ses çıkararak ekrandaki tüm görüntü gidiyor ve kısa bir süre sonra tekrar geri gelerek devam etmeye çalışıyor fakat devam edemeyip aynı şeyi tekrarlıyordu. (videoda görülebilinir.)
    Ben programı iptal edip yeniden başka bir program da ya da aynı programda çalıştırmaya zorlayınca bir şekilde sorunsuz yıkamayı yapıp tamamlıyordu ve bu sıklık artmaya başladı,
    1 hafta sonra şimdi artık hiç yıkama yapmıyor. Önce suyu alıyor sonrasında tam yıkamaya geçecekken bu sorun oluyor.
    Ben video yu yükledim burada linkini paylaşıyorum, deneyimli arkadaşlar hangi parçada sorun olduğunu söyler ise o parçası değiştirmek istiyorum.
    Teşekkürler.

Video linki:

• quote:

Orijinalden alıntı: data123

Merhaba,
    Arçelik 6251 bulaşık makinamız 6 senedir güzel bir şekilde (bardakları çizse de) çalışıyordu, fakat 1 hafta önce program ortasında takılmaya başladı, değişik bir ses çıkararak ekrandaki tüm görüntü gidiyor ve kısa bir süre sonra tekrar geri gelerek devam etmeye çalışıyor fakat devam edemeyip aynı şeyi tekrarlıyordu. (videoda görülebilinir.)
    Ben programı iptal edip yeniden başka bir program da ya da aynı programda çalıştırmaya zorlayınca bir şekilde sorunsuz yıkamayı yapıp tamamlıyordu ve bu sıklık artmaya başladı,
    1 hafta sonra şimdi artık hiç yıkama yapmıyor. Önce suyu alıyor sonrasında tam yıkamaya geçecekken bu sorun oluyor.
    Ben video yu yükledim burada linkini paylaşıyorum, deneyimli arkadaşlar hangi parçada sorun olduğunu söyler ise o parçası değiştirmek istiyorum.
    Teşekkürler.

Video linki:

KONDANSATORDE SORUN OLABILIR.SERVIS BI BAKSIN DERIM.

• quote:

Orijinalden alıntı: lazpanyol

quote:

Merhaba,
    Teşekkürler.

Video linki:

üstadım, bir arkadaş daha bana kondansatörden olabilir dedi başka biryerde, söktüm kartı götürdüm elektrikçiye, adam bir makinaya bağladı ölçtü, sonra bir şeyi yok dedi. Taş gibi bu kondansatör dedi. Ama ben emin olamadım...
    Bana da kondansatör gibi geliyor. Alet resmen reset atıyor.
    Acaba dinlemeden değiştirtsem mi kondansatörü?

• quote:

quote:

quote:

Merhaba,
    Teşekkürler.

Video linki:

üstadım, bir arkadaş daha bana kondansatörden olabilir dedi başka biryerde, söktüm kartı götürdüm elektrikçiye, adam bir makinaya bağladı ölçtü, sonra bir şeyi yok dedi. Taş gibi bu kondansatör dedi. Ama ben emin olamadım...

DEGIŞEBILIRSIN 10 15 TL BISEY

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba,
    Teşekkürler.

Video linki:

DEGIŞEBILIRSIN 10 15 TL BISEY

Tamam, yarın iş çıkışı götüreceğim.
    Peki üstadım sence mekanikten kaynaklanabilir mi? Karttan olduğuna emin olsam Karaköye gidip sağlam bir elektronikçiye gösteririm.

• Makinenizin elektronik kartı arızalı. Kart tasarımından kaynaklı olarak ısıtma adımında cihaz 220V gerilim farkı alamadığından kart devresi kesilip geri geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Makinenizin elektronik kartı arızalı. Kart tasarımından kaynaklı olarak ısıtma adımında cihaz 220V gerilim farkı alamadığından kart devresi kesilip geri geliyor.

Bugün kartı elektrikçiye götürüp 2 mavi dört köşe, 2 de lacivert yuvarlak kondansatörleri değiştireceğim. Bakalım ne olacak...

Teşekkürler.
  • Boşu boşuna uğraşmıssın elektronik kart üzerinde ısıtıcıyı çalıştıran roleyi değiştir düzelir .
  • Isıtıcıyı çalıştıran röle siyah 4 köşe olan mı?
    Onun kenarında bir şişiklik vardı, hafif yanmıştı. Bugün onu değiştirdim ama sorun devam ediyor malesef :(
    Vakit bulamadım kondansatörleri değiştirmeye, onları da değiştireceğim.
  • quote:

Isıtıcıyı çalıştıran röle siyah 4 köşe olan mı?
    Onun kenarında bir şişiklik vardı, hafif yanmıştı. Bugün onu değiştirdim ama sorun devam ediyor malesef :(
    Vakit bulamadım kondansatörleri değiştirmeye, onları da değiştireceğim.

Kart üzerindeki 2 adet tek soketli mor kablonun ( biri izoleli diğeri izolesiz karta üstten bağlı ) uçlarını yer değiştir buna rağmen düzelmez ise kartı yenisiyle değiştir.
  • Bence karttan filan değil tamamen kapı yüzünden yapıyor bu sorunu, annemin bulaşık makinesindede böyle birşey var o kapı gıcırtısı gibi ses kapıdan geliyor pompa suyu hızlıca bastığında su tam kapıya geliyor ve kapıyı aralıyor kapı aralanıncada pompa duruyor sonra tekrar çalışmaya başlıyor makine yıkama yaparken tam bunu yapmaya başladığında kapıyı elinizle bastırın bi 5dk kadar gözlemleyin, bastırdığınızda eğer böyle birşey yapmıyorsa kapı kilidini değiştirin ancak yine aynı şeyi yapıp ekran gidip geliyorsa kartta bir sorun var demektir.
  • Hocam neden vaktinizi ve emeğinizi boşa harcıyorsunuz ki; kartı değiştirin gitsin. Zaten çok da pahalı değil.
  • @gökoş

Bu makinenin beko olanı bizde var, su pervanelere pompalanmaya başladığında kapıdan bir gerilme sesi geliyor ama kapının aralanması imkansız gibi bir şey. Zaten çalışırken kapağını açsanız bile ekran kapanmıyor ama videoda ekran gidip geliyor. Problem başka bir parçasında olmalı.

@candogan62

Bu makinenin kart ücreti ne kadardır ? Ben de merak ettim böyle bir şey başımıza gelirse ne kadar maliyetle kurtarabileceğimizi.
  • KARTI 100 110 TL CIVARI DEDI SERVIS
  • Pek ucuz da değilmiş
  • arkadaşlar ayrı bir başlık açmak istemedim benim sorunumda bulaşık makinesinde köürme sorunu deterjandan kaynaklı değildir üstelik makine durulamaya geçtiğinde içine bakıyorum en ufak bir köpük yok fakat durulamnın sonunda kurutmaya geçmek üzereyken bakınca makinenin dibi köpük köpük sorun nedir sizce model leydi 3440
  • quote:

Orijinalden alıntı: eagle16

arkadaşlar ayrı bir başlık açmak istemedim benim sorunumda bulaşık makinesinde köürme sorunu deterjandan kaynaklı değildir üstelik makine durulamaya geçtiğinde içine bakıyorum en ufak bir köpük yok fakat durulamnın sonunda kurutmaya geçmek üzereyken bakınca makinenin dibi köpük köpük sorun nedir sizce model leydi 3440

parlatıcı kullanmayın ondan yapar tablet kullanın.parlatıcı kademesını 1 e dusurup kapagı acık sekılde bos bır yıkama yaptırın.sonra parlatıcı gozune ayda 1 2 kez sırke koyun tasırmadan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eagle16

arkadaşlar ayrı bir başlık açmak istemedim benim sorunumda bulaşık makinesinde köürme sorunu deterjandan kaynaklı değildir üstelik makine durulamaya geçtiğinde içine bakıyorum en ufak bir köpük yok fakat durulamnın sonunda kurutmaya geçmek üzereyken bakınca makinenin dibi köpük köpük sorun nedir sizce model leydi 3440

parlatıcı kullanmayın ondan yapar tablet kullanın.parlatıcı kademesını 1 e dusurup kapagı acık sekılde bos bır yıkama yaptırın.sonra parlatıcı gozune ayda 1 2 kez sırke koyun tasırmadan.

evet dün mesajı yazdıktan sonra araştırma yaptım sorun parlatıcıdan sorunu büyük ölçüde çözdük satılır teşekkürler

• bişey degil... ayda 1 makıne temızleyıcı kullanın ve fıskıye fılıtreyı duzenlı tmızlemeyı ıhmal etmeyınız!
  • quote:

bişey degil... ayda 1 makıne temızleyıcı kullanın ve fıskıye fılıtreyı duzenlı tmızlemeyı ıhmal etmeyınız!

sevgili lazpanyol bizim makinenin daha karışık bir sorunu var galiba makine parlatma bölümüne geçmeden baktığımda sanki içindekiler kuru gibiydi oysa eskiden yaş oluyorlardı sanki makine yeterince su almıuyor ama musluk, dönen pervaneler hepsini kontrol ettim ,makineye pervaneler dışında su veren bir bölme varmı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.