Şimdi Ara

Arçelik 7083 HE çamaşır makinası inceleme ( resimler yüklendi.) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
1
Favori
7.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: GülçinGE

quote:

Orijinalden alıntı: HerhangiBiriyim

quote:

Ben bu makinada tek kişilik kalın pamuk yorgan yıkayabilir miyim? Yıkarsam hangi program da yıkamam gerek?

Bence, eğer yorganı koyduğunuza tamburda boşluk kalmayacak ise ya da kapağı zorlayarak kapatacak iseniz ve tambur zorlanarak dönecek ise; ya da eğer yorgan yünlü olduğu için çok su çekip motoru ve amortisörleri zorlayacak ise, makinede yıkamayın. Hasar görmese bile sanırım motor ve amortisörlerin ömrü kısalır. Bunu bildiğim halde, aşlı annem yıkamak zorunda kalmasın diye yünlü bir battaniye koymuştum, çok su çekmişti ve motor çevirmekte zorlanıyordu. Çeviriyordu ama rahatlıkla döndürebildiği şekilde değil.
    Bu vesile ile anladığım bir şey de şu: Tambur hacmi çok da önemli olmayabiliyor. Önemli olan mesela yünlü bir battaniyeyi rahatlıkla çevirecek bir motor gücü olması lazım. Çünkü yünlüler çok su çekiyor ve çok ağırlaşıyor. Bu durumda salt motor hacmi de yanıltıcı olabiliyor demek ki. Kim çamaşırı ıslatıp tartacak da kaç kilo geldiğine bakacak?
    Benim söyleyebileceğim şey bu.

EDIT: Yeni fark ettim, "pamuk" demişsiniz. Pamuk çok su çekmiyor galiba. Ama emin değilim.

Bugün arçeliğin müşteri hizmetlerini arayıp sordum. Kesinlikle yıkamayın, Amortisörler, rulmanlar , kazan bozulur dediler. Değişimde 170 lira civarındaymış bunuda öğrenmiş oldum. Elimde yıkadım yorganı zaten.

Siz benden akılcı davranmışsınız. Daha önce de yazdığım gibi, ben yaşlı anacığım yıkamasın diye, bir battaniyeyi mecburen yıkadım. Yünlü olduğu için çok fazla su çekti ve gözlerimle izlediğimde, makinenin rahatça dönemediğini fark ettim. Ama maalesef yapacak başka bir şey olmadığı için yıkadım. Sıkmada hiç sorun olmuyor, sıkarken suyu attığı için, ama yıkamada çıkıyor asıl sorun ortaya.
    İlginç bulduğum şey, "motor bozulur" dememişler. Rulman, amortisör ve kazan arızalanır demişler. Kazan derken tamburu mu kast ettiler caba? Siz ne dersiniz?

• HerhangiBiriyim H kullanıcısına yanıt
    Kazan mili balansı bozulabilir onu kastedmişlerdir. Makinam sürekli dengesiz sıkıyordu özel servisin biri bu ihtimali vermişti. Kazan mili bozulursa tamir masrafı 250 lira tutar dediler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egenin_efesi

Kazan mili balansı bozulabilir onu kastedmişlerdir. Makinam sürekli dengesiz sıkıyordu özel servisin biri bu ihtimali vermişti. Kazan mili bozulursa tamir masrafı 250 lira tutar dediler.

Hımmm. Aydınlatıcı cevap için teşekkürler. Şu kazan mili balansı bayağı pahalı bir sorunmuş. Dikkat etmek lazım o zaman. Sanırım kazanın değişmesine yol açan bir sorun ki bu kadar pahalıya mal oluyor.
  • yorgan battaniye yorgan programi yoksa sentetik programda veya hassas programda yikanir 800 devirde sıkılırsa kesinlikle sorun olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Hımmm. Aydınlatıcı cevap için teşekkürler. Şu kazan mili balansı bayağı pahalı bir sorunmuş. Dikkat etmek lazım o zaman. Sanırım kazanın değişmesine yol açan bir sorun ki bu kadar pahalıya mal oluyor.

Rica ederim. Küçük kapasiteli makinelerde çok su çeken ve dengesiz yük oluşturabilecek tek parça büyük çamaşır yıkanmamalı. Tamiri epey pahalı.
  • bu kadar çok yorgan yıkama isteği neden :) okuyan da valla nevresim kullanmadan her gece çamurlu yağlı bir şekilde yatağa yatıyosunuz sanacak :) valla kendinize de makineye de eziyet etmeyin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ben bu makinada tek kişilik kalın pamuk yorgan yıkayabilir miyim? Yıkarsam hangi program da yıkamam gerek?

Bence, eğer yorganı koyduğunuza tamburda boşluk kalmayacak ise ya da kapağı zorlayarak kapatacak iseniz ve tambur zorlanarak dönecek ise; ya da eğer yorgan yünlü olduğu için çok su çekip motoru ve amortisörleri zorlayacak ise, makinede yıkamayın. Hasar görmese bile sanırım motor ve amortisörlerin ömrü kısalır. Bunu bildiğim halde, aşlı annem yıkamak zorunda kalmasın diye yünlü bir battaniye koymuştum, çok su çekmişti ve motor çevirmekte zorlanıyordu. Çeviriyordu ama rahatlıkla döndürebildiği şekilde değil.
    Bu vesile ile anladığım bir şey de şu: Tambur hacmi çok da önemli olmayabiliyor. Önemli olan mesela yünlü bir battaniyeyi rahatlıkla çevirecek bir motor gücü olması lazım. Çünkü yünlüler çok su çekiyor ve çok ağırlaşıyor. Bu durumda salt motor hacmi de yanıltıcı olabiliyor demek ki. Kim çamaşırı ıslatıp tartacak da kaç kilo geldiğine bakacak?
    Benim söyleyebileceğim şey bu.

EDIT: Yeni fark ettim, "pamuk" demişsiniz. Pamuk çok su çekmiyor galiba. Ama emin değilim.

Bugün arçeliğin müşteri hizmetlerini arayıp sordum. Kesinlikle yıkamayın, Amortisörler, rulmanlar , kazan bozulur dediler. Değişimde 170 lira civarındaymış bunuda öğrenmiş oldum. Elimde yıkadım yorganı zaten.

Siz benden akılcı davranmışsınız. Daha önce de yazdığım gibi, ben yaşlı anacığım yıkamasın diye, bir battaniyeyi mecburen yıkadım. Yünlü olduğu için çok fazla su çekti ve gözlerimle izlediğimde, makinenin rahatça dönemediğini fark ettim. Ama maalesef yapacak başka bir şey olmadığı için yıkadım. Sıkmada hiç sorun olmuyor, sıkarken suyu attığı için, ama yıkamada çıkıyor asıl sorun ortaya.
    İlginç bulduğum şey, "motor bozulur" dememişler. Rulman, amortisör ve kazan arızalanır demişler. Kazan derken tamburu mu kast ettiler caba? Siz ne dersiniz?

Hangi programda yıkadığınızda önemli. Mesela yünlüler programında makina yavaş dönüyor ve suyun içinde bekletiyor.

Ben bu makineyi aldığım bayideki adam bu makina bütün battaniyeleri yıkar yeterki tek tek yıka demişti. Servis makinayı kurmaya geldiğindede yıkamayın demişti. . Burdan aldığım bayideki adama kucak dolusu sevgiler. :)

Tambur mu bilmiyorum kazan çökebilir dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eternafelicity -- 13 Temmuz 2013; 21:53:44 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

bu kadar çok yorgan yıkama isteği neden :) okuyan da valla nevresim kullanmadan her gece çamurlu yağlı bir şekilde yatağa yatıyosunuz sanacak :) valla kendinize de makineye de eziyet etmeyin.

Yorganı yıkamak gibi niyetim yoktu. Terasta ipe astım havalansın diye ip koptu bahçedeki çamurlu suya düştü. Öyle kalkamayacağına göre yıkamak zorunda kaldım. :))

Yalnız kimseye pamuk yorgan yıkamayı tavsiye etmiyorum. Yorganın içindeki pamuk boya verdi. Yarın çöpe gidecek.

• geçmiş olsun...

bu yorgan, el yapımı yorgan mıydı, hazır mı?
  • Teşekkür ederim.. Yorgan babanemin el yapımı çeyizlik yorganıydı. Yataşın yada istikbalin yorganında bunlar olmuyor. Eğer yorgan almayı düşünüyorsanız.

• o yorganlar kalın olur ama ya. nasıl sığdırdınız? hatta makine nasıl yıkadı? şansınız varmış bozulmamış....
    bende şu an el yapımı 2 kişilik yün yorgan var. bir de misafir vs için tek kişilik yataş elyaf... elyafı makinede sorunsuz yıkadım ...ama yün yorganı yıkamam.. ne kadar normalden ince yaptırsa da annem yine ağır baya...
    aslında yorgan demişken, kaz tüyü yorgan almak istiyorum...ama hiç kullanmadım daha önce. aslında bir başlık açmak istiyorum ama hangi ana başlık altına açmak gerekir bilmiyorum. çeşit çeşit onlar da. gıdık tüyü oranına göre kalite-fiyat değişiyor....

düzeltme: zaten elinizde yıkamışsınız :) pardon...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 13 Temmuz 2013; 23:01:51 >
  • quote:

o yorganlar kalın olur ama ya. nasıl sığdırdınız? hatta makine nasıl yıkadı? şansınız varmış bozulmamış....
    bende şu an el yapımı 2 kişilik yün yorgan var. bir de misafir vs için tek kişilik yataş elyaf... elyafı makinede sorunsuz yıkadım ...ama yün yorganı yıkamam.. ne kadar normalden ince yaptırsa da annem yine ağır baya...
    aslında yorgan demişken, kaz tüyü yorgan almak istiyorum...ama hiç kullanmadım daha önce. aslında bir başlık açmak istiyorum ama hangi ana başlık altına açmak gerekir bilmiyorum. çeşit çeşit onlar da. gıdık tüyü oranına göre kalite-fiyat değişiyor....

düzeltme: zaten elinizde yıkamışsınız :) pardon...

Sıemens burada olsaydı zaten hiç düşünmeden yıkardım. :)) Bu arçelik biraz dandik. Yorganla ilgili pm atıyorum.

• Pamuk çekirdekli ise boya veriyor. El yapımı yorganı atmayın yazık hem de çeyizlikmiş :) kuru temizlemeciler halleder gibime geliyor.

AEG lavamat makinamızda annem çok kalın olmayan pamuklu yorgan yıkıyordu tertemiz çıkıyordu şimdiki makineler pek bi nazik, belki 12kg kapasiteli LG'ler yıkayabilir.
  • quote:

Pamuk çekirdekli ise boya veriyor. El yapımı yorganı atmayın yazık hem de çeyizlikmiş :) kuru temizlemeciler halleder gibime geliyor.

AEG lavamat makinamızda annem çok kalın olmayan pamuklu yorgan yıkıyordu tertemiz çıkıyordu şimdiki makineler pek bi nazik, belki 12kg kapasiteli LG'ler yıkayabilir.

Evet evelki senede yine babanemin bir pamuk yorganı vardı. Kuru temizlemeye verdik yıkasınlar diye yorgan yıkandı ama çekirdekli olduğu için yine boyadı. Sağolsun adamcağız çamaşır suyula tekrar yıkadıda tertemiz olmuştu. Yorganı tekrar yıkamayı düşünüyorum bu sefer kaynar suda yıkıycam. :))

LG'nin 12 kg'luk makinesini bu yüzden istiyorum işte. :))

• quote:

quote:

Pamuk çekirdekli ise boya veriyor. El yapımı yorganı atmayın yazık hem de çeyizlikmiş :) kuru temizlemeciler halleder gibime geliyor.

Evet evelki senede yine babanemin bir pamuk yorganı vardı. Kuru temizlemeye verdik yıkasınlar diye yorgan yıkandı ama çekirdekli olduğu için yine boyadı. Sağolsun adamcağız çamaşır suyula tekrar yıkadıda tertemiz olmuştu. Yorganı tekrar yıkamayı düşünüyorum bu sefer kaynar suda yıkıycam. :))

LGnin 17 kg.lığını gördünüz mü Gülçin Hanım?

• quote:

quote:

quote:

Evet gördüm tam bizim ev için yapılmış desem yeridir. :))

• quote:

quote:

quote:

quote:

benim de aklıma siz gelmiştiniz :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

benim de aklıma siz gelmiştiniz :)

:)

• quote:

Arçelik ile ilgili aklıma takılan bir şey var. Birkaç defa pamuklueko programını kullandım fakat, süre dışında çalışma şeklinde, çalışma yoğunluğunda ve dönme devrinde hiçbir değişiklik göremedim. Yani pamukluda nasıl yıkıyor ise ekoda da öyle yıkıyor ve fazla süre yıkadığı için tasarruf yerine enerji kaybı oluyor gibi geldi bana. Bir sorun olduğunıu mu düşünmeliyim acaba?
  • quote:

quote:

Arçelik ile ilgili aklıma takılan bir şey var. Birkaç defa pamuklueko programını kullandım fakat, süre dışında çalışma şeklinde, çalışma yoğunluğunda ve dönme devrinde hiçbir değişiklik göremedim. Yani pamukluda nasıl yıkıyor ise ekoda da öyle yıkıyor ve fazla süre yıkadığı için tasarruf yerine enerji kaybı oluyor gibi geldi bana. Bir sorun olduğunıu mu düşünmeliyim acaba?

Pamuklu eko banada saçma geliyor. Pamuklu eko programında daha az suyla yıkıyor. bence çok gereksiz ben çamaşır yıkadığımda en çok hangi programda su kullanıyorsa onu tercih ediyorum. beyazlarda hijyen renklilerdede hızlı&günlük olarak tercih ediyorum.

Onun yerine yoğun yıkama yada aktif 40 olsa daha iyi olurudu.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.