Şimdi Ara

Arçelik 7103sj çamaşir makinasi deterjanli kalma problemi .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
11.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Babanemin 6 sene önce aldığı 7103 sj çamaşir makinası çamaşırları deterjanlı bırakıyor. Hangi deterjanı Yada programı denediysek bariz bir sekilde sonuc aynı. Makina bittikten sonra babanem mini (30) programında makinayı deterjansiz tekrar çalıştırıyor. Ve yine son sıkmada kapaktan köpükler süzülüyor. Yikama sırasında babanem hortumla deterjan çekmecesinden su veriyor gelen servisler deterjanı fazla koyuyorsunuz Yada yanlış programda yıkıyorsunuz dedi. Şimdi yapabileceğimiz herhangi birşey var mı ? Yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: GülçinGE

Babanemin 6 sene önce aldığı 7103 sj çamaşir makinası çamaşırları deterjanlı bırakıyor. Hangi deterjanı Yada programı denediysek bariz bir sekilde sonuc aynı. Makina bittikten sonra babanem mini (30) programında makinayı deterjansiz tekrar çalıştırıyor. Ve yine son sıkmada kapaktan köpükler süzülüyor. Yikama sırasında babanem hortumla deterjan çekmecesinden su veriyor gelen servisler deterjanı fazla koyuyorsunuz Yada yanlış programda yıkıyorsunuz dedi. Şimdi yapabileceğimiz herhangi birşey var mı ? Yardımlarınızı bekliyorum.

protestatta sorun olabılır.su sebekesı zayıf olabılır.kart arızalı olabılır.servıse bı baktırın derım.
  • deterjan alma hortumu tıkanmış olabilirkapagı çıkarın bakın..zamanla kalıntılar tıkayabiliyor hortumu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: code7

deterjan alma hortumu tıkanmış olabilirkapagı çıkarın bakın..zamanla kalıntılar tıkayabiliyor hortumu..

Hepsine baktık ama makina problemli su boşalttıgında yarım kova su boşaltıyo.
  • teknik servisin gelip bakması lazım..
  • Ne kadar deterjan kullanıyorsunuz? Babaanneniz ön yıkamasız program seçtiği halde 2 göze birden deterjan dolduruyor olabilir. Bu çok sık gördüğüm bir hata.

Ana yıkama gözüne 110-120ml (3/4 su bardağı) kadar toz deterjan doldurup ilave su fonksiyonu ile yıkamayı deneyebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Ne kadar deterjan kullanıyorsunuz? Babaanneniz ön yıkamasız program seçtiği halde 2 göze birden deterjan dolduruyor olabilir. Bu çok sık gördüğüm bir hata.

Ana yıkama gözüne 110-120ml (3/4 su bardağı) kadar toz deterjan doldurup ilave su fonksiyonu ile yıkamayı deneyebilirsiniz.

1 çay bardağı (ince belli) deterjan kullanıyoruz. babanem ön yıkamayı sadece beyazlara yapıyor.hangi deterjanı denediysek aynı gelen servis bu makineler böle deyip geçiyor. yani kısacası bi daha arçelik asla.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Servisin gelip havalık hortumunu temizlemesi gerekiyor. Bunun dışında yumuşatıcı da kullanabilirsiniz. Yumuşatıcının köpük kesici etkisi vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Servisin gelip havalık hortumunu temizlemesi gerekiyor. Bunun dışında yumuşatıcı da kullanabilirsiniz. Yumuşatıcının köpük kesici etkisi vardır.

Bişeyler yaptılar ama bişey değişmedi sonuc aynı her gelen servis bu makinalar böle diyor. Bir ara yumusatici kullandık babanem son durulama suyuna karıştığı için kullanmak istemiyor. Leke çıkarma ve durulması vasat bı makina.
  • Arçelik'i eleştirince herkes bana düşman kesiliyor maalesef bu yüzden bir şey söyleyecekken çekiniyorum.

Bence de kasa dayanımı, program akışı, rulman ve amortisör kalitesi; son olarak da dediğiniz gibi yıkama ve durulama konusunda kötü bir makine. Bu modeli de kullandım çoğu tanıdığımda. Kısa zamanda rulman da dağıtıyor.

Ben hiç kullanmadım ancak doğal bir çözüm olarak yumuşatıcı haznesine elma sirkesi de ekleyebilirsiniz. Aynen yumuşatıcı gibi köpüğü keser, duyduğum kadarıyla da kokmuyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 13 Mayıs 2012; 0:00:27 >
  • Arceligi savunanlar alıp bu makinayı kullansın öle konuşsun. Makinanın kazanından acayip bı ses geliyor. Korkumuzdan battaniye yikiyamiyoruz. 65 yaşındaki babanem elinde yıkamak istiyor yorganı battaniyeyi icim el vermiyor. Getirip benim makinaya atıyorum. Gerçi benim makinada can vermek üzere :) uzun lafın kisasi arcelikten bulaşık ve camasir makinasi kesinlikle alınmaz diyorum. Deterjanlı kaldığı için babanem hortumla deterjan çekmecesinden su veriyor. Şirkeyi deneyelim.
  • Bütün Arçelik ve Beko'lar bu videoda eklediğim gibi tuhaf bir kazan sesi ile çalışıyor. Ayrıca gördüğünüz üzere bu makine de köpük atıyor cama, deterjan dozajı az olmasına rağmen.

Video tarafımca çekilmiştir :) Arkadaşımın makinesiydi ve kullanmak resmen Çin işkencesiydi. Sattım kurtulduk, yerine de 2. el Siemens aldık.

0:50 ile 1:10 arasını izlemeniz kafidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 13 Mayıs 2012; 10:16:08 >

• Evet gercekten Youtube daki Beko ve arcelik videolarında hep benzer sesler var. Yalnız video açılmıyor :)
  • Düzettim :)
  • Köpük olayı aynı. Kazan'dan gelen ses bu sekilde değil ama sanki kazanı top gibi sektiriyormussun gibi ses çıkıyor. Mümkün olursa bende video ya çekeceğim :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.