Şimdi Ara

Arçelik 90064 Inverter (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
0
Favori
19.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iki sorum var arkadaşlar; lg beko 7580D ile arçelik 90064 inverter aynı klimamı?
    ve ayrıca 21.5 mkare olan odamı sadece balıkesir gibi aşırı sıcak olmayan bir ilde soğutma amacıyla kullanabilirmiyim sizce ne dersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: splintercell315

iki sorum var arkadaşlar; lg beko 7580D ile arçelik 90064 inverter aynı klimamı?
    ve ayrıca 21.5 mkare olan odamı sadece balıkesir gibi aşırı sıcak olmayan bir ilde soğutma amacıyla kullanabilirmiyim sizce ne dersiniz?

evet 2 klimada aynı
    o metrekarey bir şekilde serinletirde bu sırada komprösör hep yüksek devirde çalışacağından elektrik sarfiyatı umduğunuz gibi olmayabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tifosi41

quote:

Orijinalden alıntı: splintercell315

iki sorum var arkadaşlar; lg beko 7580D ile arçelik 90064 inverter aynı klimamı?

evet 2 klimada aynı
    o metrekarey bir şekilde serinletirde bu sırada komprösör hep yüksek devirde çalışacağından elektrik sarfiyatı umduğunuz gibi olmayabilir.

O zaman btu su daha büyük bir klima beğenmek gerek. 15000btu gibi olur herhalde.
  • [

O zaman btu su daha büyük bir klima beğenmek gerek. 15000btu gibi olur herhalde.

evet başka bir klima düşünmeniz daha doğru olacaktır.
    sanırım sadece soğutma amaçlı kullanıcaksınız. normal a sınıfı 15 bin civarı bir klima işinizi görür. 15.000 civarındaki inverterlar oldukça pahalı.
    he deseydiniz ısınma amaçlı kullanıcam arçeliğin ısıtması 13.000 yeterli olabilir derdim soğutması 10.000
  • hiç düşünmeden al kullan
  • ürün arçelik sitesinden kalkmış. acaba neden?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cemyisgolvey

ürün arçelik sitesinden kalkmış. acaba neden?

evet ürün siteden kalmış fakat diğer btu modelleri halen mevcut.
    ilginç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tifosi41

quote:

ürün arçelik sitesinden kalkmış. acaba neden?

evet ürün siteden kalmış fakat diğer btu modelleri halen mevcut.
    ilginç.

Arçeliğin bünyesi bu kadar iyi bir klimayı üretmeye ve satmaya daha fazla dayanamamış olmasın.

Bu arada şimdiye kadar ki kış performansı çok güzel. Bugünlerde hava zaten yumuşadı ama soğuk ve fırtınalı geceleri de sorunsuz atlattık .
  • arkadaşlar forumda yaptığım araştırmanın etkisiyle, mit. populer inverter 9000 btu ile 90064 arçelik inverter arasında (aralarında 300TL var) kararsız kaldıktan sonra 10 gün önce tercihimi arçelikten yana kullanarak satın aldığım klimamın inanılmaz ısıtma performansından sizlere de sözetmek istedim. açıkçası mükemmel performans aldığım bu ürünün sayfasına bu notu düşmemek haksızlık olur kanaatindeyim.
    satın aldığımın ertesi günü servisten arkadaşlar gelip yaklaşık 3 saatte süper bir işçilik çıkararak, takozlar vakum vs. bütün ayrıntılarıyla, montajı tamamlayıp gittiler. klima yaklaşık 17 metrekare odayı 10 dakikada 26 dereceye kadar ısıtıyor. dış sıcaklık ise 5 derece. havalar soğumaya başladıkça klima daha sıcak üflemeye başladı açıkcası. en düşük fan ayarında saç kurutma makinası etkisiyle alev üflüyor gerçekten de.
    şu an tek merak ettiğim fatura ve eksi derece performansı. zaman içerisinde o tecrübelerimi de ayrıntılarıyla not ederim.
    benim tavsiyem tercihinizi üründen yana kullanmanız. markadan yana değil. demek istediğim falan firmanın filan ürünü çok iyi olmayabilir, ama bir diğer filan ürünü mükemmeldir. markaya aldanmayalım paraları çöpe atmayalım. ben de normal de arçelikten klima alacak biri değilim lakin arkadaşların bu klimaya özel güzel yorumları bu kararı almama neden oldu hepsine teşekkürler. özellikle tifosi41ve koko69 a

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurbuz42 -- 29 Aralık 2010; 21:36:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gurbuz42

arkadaşlar forumda yaptığım araştırmanın etkisiyle, mit. populer inverter 9000 btu ile 90064 arçelik inverter arasında (aralarında 300TL var) kararsız kaldıktan sonra 10 gün önce tercihimi arçelikten yana kullanarak satın aldığım klimamın inanılmaz ısıtma performansından sizlere de sözetmek istedim. açıkçası mükemmel performans aldığım bu ürünün sayfasına bu notu düşmemek haksızlık olur kanaatindeyim.
    satın aldığımın ertesi günü servisten arkadaşlar gelip yaklaşık 3 saatte süper bir işçilik çıkararak, takozlar vakum vs. bütün ayrıntılarıyla, montajı tamamlayıp gittiler. klima yaklaşık 17 metrekare odayı 10 dakikada 26 dereceye kadar ısıtıyor. dış sıcaklık ise 5 derece. havalar soğumaya başladıkça klima daha sıcak üflemeye başladı açıkcası. en düşük fan ayarında saç kurutma makinası etkisiyle alev üflüyor gerçekten de.
    şu an tek merak ettiğim fatura ve eksi derece performansı. zaman içerisinde o tecrübelerimi de ayrıntılarıyla not ederim.
    benim tavsiyem tercihinizi üründen yana kullanmanız. markadan yana değil. demek istediğim falan firmanın filan ürünü çok iyi olmayabilir, ama bir diğer filan ürünü mükemmeldir. markaya aldanmayalım paraları çöpe atmayalım. ben de normal de arçelikten klima alacak biri değilim lakin arkadaşların bu klimaya özel güzel yorumları bu kararı almama neden oldu hepsine teşekkürler. özellikle tifosi41ve koko69 a

klimanız hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.

• artık, 90064, 120064 ve 180064'ün yanında bir Y harfi var. Belki de, yeni demek? Acaba, bir fikri, bilgisi olan var mı? Çok iyi ısıtıp soğutan, 90064'ün verimini mi "düşürdüler"? :) Tuhaf bir bakış açısı, kabul. Eminim, daha iyi hale getirmek için bir şeyler yapılmıştır.
  • quote:

artık, 90064, 120064 ve 180064'ün yanında bir Y harfi var. Belki de, yeni demek? Acaba, bir fikri, bilgisi olan var mı? Çok iyi ısıtıp soğutan, 90064'ün verimini mi "düşürdüler"? :) Tuhaf bir bakış açısı, kabul. Eminim, daha iyi hale getirmek için bir şeyler yapılmıştır.

Onların bekodaki benzerlerinden 7580D almıştım, 7580DD olarak geldi.
    Değerler de eskisinden biraz daha iyi olarak değişmiş.
    Sanırım kartları modifiye ettiler, kompresör ve diğer parçalar aynı.
  • gurbuz42 hayirli olsun. Allah agiz tadiyla kullanmak nasip etsin.
  • Bu aletin Beko markalı olan 7580 D'yi almak istemiştim, siparişte o göründüğü halde yerine 7580 DD geldi.
    Anlaşıldığına göre (servis te aynı şeyi söyledi) modeli revize etmişler ve artık bu kodla satılacakmış.

Aleti, Yenifoça'daki L şeklinde 23,5 M2 alan, 2.65 tavanı olan, kuzeybatı ve kuzeydoğuya bakan 5 adet 65x85 pencere ve 1 adet 90x180 kapısı olan; triplexin zeminindeki salon+mutfak şeklindeki mekana taktık. Pencereler basit ahşap tip. Zemin fayans, üzeri kısmen halı kaplı. Duvarlar 18.5 blok tuğla, normal sıvalı.

Burada daha önce 2003'te alınmış 13 bin btu ısı veren bir C sınıfı Airfel çalışıyordu, ve dışarısı 0C olduğunda içeriyi hiç durmadan çalışarak 19-20C yapabiliyordu (tabii birkaç saatte bir defrosta girerek; 5.8 A ortalama akımla).

Mekanın ısı kayıp hesapları 11-13 bin btu arası çıkıyor. (inşaat malzemesini tam bilemediğimiz için ortalama değerleri alıyoruz)

İlk izlenim:
    Montaj sabah 11 gibi yapıldı, gündüz dışarısı 10-11 C idi, 24C ye set edip 5 dakika çalıştırdık, ve sonra hızlı ısıtmaya çevirdik, azami 5.5A akım çekiyor.
    Fanı 2. hıza alıp ölçüm yaptılar, içerisi 20C civarıyken ağız çıkışı 55C; tüketimi 0,17 ve 3,5 A arası değişiyor, yani katalog değerlerine uyuyor.

28 Ocak 2011
    Şimdi ilk soğuk havada tekrar değerleri ölçüyorum:
    Bu sabah dışarısı 3C, oda sıcaklığı 14C iken hızlı ısıtmayla çalıştırdım, 15 dakika içinde içerisi 22C oldu, bu esnada çektiği akım ort. 6.5A idi. Sonra 2. kademe hızda bırakıp 26C'ye set ettim, ortalama 3.5A çekerek içeriyi 23C'de tutuyor.

Gece 23 te tekrar baktım, arada yağmur yağarken dış sıcaklık bir ara 5C'ye çıkmıştı, 1 saat önce yağış kesildi, dışarısı 2C, alet 26C'ye set edilmiş durumda, hiç dur-kalk yapmadan çalışıyor, hiç defrosta girmedi, içerisi 23-24C, fan 2. hızda, çektiği akım 3.3-3.7A arasında geziniyor, ortalama 3.5A diyebiliriz; yani 770W.

Aynı binada orta kattaki 12 bin btu DD Blueline sabit hızlı A sınıfı alet bu gece 1 defa defrost yaparak 15 dakika durma dışında devamlı 2. fan hızında çalışıyor; aynı ısı kayıp değerlerine sahip odayı 23C yapıyor. Bunu ölçmüyorum ama nominal tüketimi 1095W görünüyor.

• Demekki piyasa edindileri alt kaliteye döndüler, yazık paraya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KamPuska

Demekki piyasa edindileri alt kaliteye döndüler, yazık paraya.

Eğer DD Blueline için diyorsanız, o alet için normal bir durum.
    Sabit hızlı klimalar defrosta sık girer.
    Ama teknolojik düzeyini ve fiyatını gözönüne alırsanız performans hiç te kötü değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yelken85

quote:

Orijinalden alıntı: 10 Başı

quote:

eminim, daikin ve diğer japon klimalar kaliteli klimalardır. ama ben arçelik kullanıyorum yıllardır. çamaşır makinemi 14 yıl kullandım, sadece bir kez pompası değişti. buzdolabını kullanıyorum, no frost, aldığımda çatlamalar meydana gelmişti, üç yıl kullanımdan sonra yenisiyle değiştirdiler. bulaşık makinesini 15 yıldır kullanıyorum, pompası iki kez değişti. bunun dışında sorun yok. dört yıldır da klimalarını kullanıyorum. hiçbir sorun yaşamadım. soğutmada da ısıtmada da sorun yaşamadım.

sık sık sorun çıkartan, kalitesiz ürün üreten bir şirket belki 5-10 yıl ayakta kalır, sonra yıkılır.

zırt pırt herşeyi değişmiş genede memnun yurdum insanı ne bu şimdi memnun olmak bumu,

ben 20 senedir miele çamaşır makinesi kullanıyorum hiç bir şey değişmedi, 12 senedir whirpool kullanıyorum bulaşık makinesiş hiç bir şeyi değişmedi, 12 senedir daıkın ınverter klima kullanıyorum hiç bir şeyi değişmedi arada bakım sadece, 22 senedir amana buzdolabı kulanıyorum tık yok hiç bir şeyi değişmdi vb gibi,

maşallah sizin herşey taklaya gelmiş birde bununla övünüp zil takacaksınız bumu Türk memnuniyeti.

12 sene once inverter klima varmiydi?

Arçeliğin olmalıydı...www.galeribayramlar.com Arçelik klimalar bölümünü iyice inceleyin. Yanlışım varsa kusura bakmayın...
    Özellikler: ARÇELİK 4040S MODELİ
    Soğutma Kapasitesi: 7,500 - 13,200 BTU/h
    Isıtma Kapasitesi: 9,000 - 15,700 BTU/h
    GxYxD: 888x287x170mm. (İç ünite)
    GxYxD: 800x555x262mm. (Dış ünite)
    Jet Cool ( Hızlı soğutma )
    Frekens kontrollü inverter sistem
    Otomatik hava yönlendirme sistemi

LCD uzaktan kumanda
    Sleep mode ( uyku modu )
    24 hourTimer
    Fuzzy kontrol sistemi
    Nem alma konumu
    Elektrik kesintilerinde tekrar çalışma özelliği

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 20 Şubat 2011; 15:30:02 >

• beyler kış bitiyor nedir performansı bu cihazın paylaşır mısınız?merak ediyor çoğunluk....sevgiler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ygt07 -- 20 Şubat 2011; 16:10:35 >
  • 2 tane 9064 den biri ile 2. kışımı geçiriyorum. öbürü ile ilk kışımı, sorun suz şekilde ısındım. hatta bazen oda kapılarınnı açık bırakarak holü mutfağı ve banyonunda soğunu kırdım. tüketime gelince hesap falan yapmadım sadece klima ile ısındım. bana göre bedavaya ısındım. standart elektrik faturam 48-55 arasıdır. bir ay 67 son ay 77 geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ygt07

beyler kış bitiyor nedir performansı bu cihazın paylaşır mısınız?merak ediyor çoğunluk....sevgiler..

Performansı çok güzel..
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.