Şimdi Ara

Arçelik 9123 YCM - 9 KG, 1200 DVR Çamaşır Makinesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
2
Favori
20.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: mechultipo

quote:

Orijinalden alıntı: Nétwork

quote:

bayram önü makine bozuldu.

9123 ycm arçelik
    üzerine de çalışıyorum.
    fırsat bulursanız tatilde kullanıcı yorumu alabilir miyiz. güncel...

Alınır mı alınmaz mı diye sorarsanız kesinlikle alınır ve memnunum derim. Şunla bunla kıyaslayın hangisini alayım derseniz bir şey diyemem ama makinenin hiç problemini görmedim.

Ha şu var. Mesela 55 dk. kaldı diyor, herhangi bir gecikmede siz görmesenizde süre uzayabiliyor. Mesela su almak için 60 saniye öngördüyse, tazyik yeterli değilse ve 80 saniyede aldıysa vs. etmenlerde. Ha problem mi derseniz bence değil.

bir soru daha. tambur iç yapısı nasıl. hani eskiden düz delikli birşeydi. şimdi bazı markalarda gördüm
    çamaşırların yıpranmaması ve iyi temizlik için şöyle dalgalı gibi, kabarcıklı falan yapmışlar. 9123 nasıl.

Dalgalı hocam. Samsunglarda elmas kazan dedikleri yapıda. Yıpranma olmuyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

bayram önü makine bozuldu.

9123 ycm arçelik
    üzerine de çalışıyorum.
    fırsat bulursanız tatilde kullanıcı yorumu alabilir miyiz. güncel...

Alınır mı alınmaz mı diye sorarsanız kesinlikle alınır ve memnunum derim. Şunla bunla kıyaslayın hangisini alayım derseniz bir şey diyemem ama makinenin hiç problemini görmedim.

Ha şu var. Mesela 55 dk. kaldı diyor, herhangi bir gecikmede siz görmesenizde süre uzayabiliyor. Mesela su almak için 60 saniye öngördüyse, tazyik yeterli değilse ve 80 saniyede aldıysa vs. etmenlerde. Ha problem mi derseniz bence değil.

bir soru daha. tambur iç yapısı nasıl. hani eskiden düz delikli birşeydi. şimdi bazı markalarda gördüm
    çamaşırların yıpranmaması ve iyi temizlik için şöyle dalgalı gibi, kabarcıklı falan yapmışlar. 9123 nasıl.

Dalgalı hocam. Samsunglarda elmas kazan dedikleri yapıda. Yıpranma olmuyor.

eyvallah

• merhaba hocam, konuyu yeni gordum aklima takilan sorular var diye arastiriyordum seni buldum :D istersen konu basligina benim makinayida ekleyebilirsin

bende yaklasik 1 sene once Arcelik 8103 YPS aldim. seninkinin gri renklisi 8 kg ama. birde sende aquafusion ozelligi varmi o yok bende.

1450 TL'ye almistim bende. 7 yil garanti ve K 2380 TG tost makinasi hediyeliydi.

simdi anlatacagim buyuk ihtimal sendede vardir ve teknik servis buna normal dedi.

1 nolu program bende pamuklu 30 derece 1000 devirde 2 saat 19 dakika gostermekte ve bu program 3 saatte tamamlanmakta. diger programlarida denedim hepsi gecikmeli gibi ama net saat tutmadim cok sik kullanmadigim icin. Birde sende test edebilir misin ? Bence bu normal degil. Arceligin yazilimcisina ulasmak lazim :D:D

aklima takilan bir diger konu ise

urun ozelliklerinde inverter motor ve fircasiz demekte. Simdi bu makinalarda inverter motor mu var yoksa fircasiz mi veya 2si ayni sey demek mi?

https://www.arcelik.com.tr/camasir-makinesi/8103-yps-camasir-makinesi.html

tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: quu

merhaba hocam, konuyu yeni gordum aklima takilan sorular var diye arastiriyordum seni buldum :D istersen konu basligina benim makinayida ekleyebilirsin

bende yaklasik 1 sene once Arcelik 8103 YPS aldim. seninkinin gri renklisi 8 kg ama. birde sende aquafusion ozelligi varmi o yok bende.

1450 TL'ye almistim bende. 7 yil garanti ve K 2380 TG tost makinasi hediyeliydi.

simdi anlatacagim buyuk ihtimal sendede vardir ve teknik servis buna normal dedi.

1 nolu program bende pamuklu 30 derece 1000 devirde 2 saat 19 dakika gostermekte ve bu program 3 saatte tamamlanmakta. diger programlarida denedim hepsi gecikmeli gibi ama net saat tutmadim cok sik kullanmadigim icin. Birde sende test edebilir misin ? Bence bu normal degil. Arceligin yazilimcisina ulasmak lazim :D:D

aklima takilan bir diger konu ise

urun ozelliklerinde inverter motor ve fircasiz demekte. Simdi bu makinalarda inverter motor mu var yoksa fircasiz mi veya 2si ayni sey demek mi?

https://www.arcelik.com.tr/camasir-makinesi/8103-yps-camasir-makinesi.html

tesekkurler

Inverter aynı zamanda fırçasız oluyordu sanırım. LG bu konuda daha şeffaftı.

Gecikme olayını yukarıda da yazmıştım. Ben de yaşıyorum onu ama çok göze batmıyor benim için. Sanırım bazı öngörülen süreler tutmuyor. Su almak için atıyorum 80 sn öngörürken tazyik vb. etmenlerden belki 120 sn.de tamamlanıyor, bu da süreyi uzatıyor galiba. Ağırlığa göre sıkma esnasındaki devirde salınımdan dolayı da süre uzuyordur mutlaka. 1 kg ile 5 kg arasında devir esnasında yavaşlama-hızlanma süreleri daha farklı oluyordur muhtemelen. Yani ben böyle teknik şeyler düşünüyorum. Yok onlar 1 dk 60 saniye değil 100 sn. hesapladılarsa bilemem.

• Nétwork kullanıcısına yanıt
    bencede bu tur durumlardan sureyi tutturamiyorum ama 41 dakikalik gecikmede cok goze batiyor hocam hani 5-10 dk olsa tamam.

keske ekranda 3 saat yazsa direkte erken bitirse suresinden sorun olmuyacak. Yazilim veya teknik bir ariza oldugundan korkuyorum. Teknik servis cagirip gosterdim normal diyip gecti 41 dakikalik gecikme normal degil dedim bunlar boyle diyor yani teknik bir aciklama yapamiyor :)
  • quu kullanıcısına yanıt
    Kitapçığında belki yazıyordur, şartlara göre değişiyordur. Mesela şebeke suyu 30 derece kabul edilmiştir, ne bileyim tazyik 4 bar kabul edilmiştir. 3 bar 20 derece suyu öngörülen süreden daha fazla zamanda programın kabul ettiği değerlere getiriyordur falan. Kısa programlarda 3-5 dk. farkediyor genelde ama 45 dk. plan program bozar.
  • quu kullanıcısına yanıt
    Konuyu hortlatmis gibi olacagim ama 10123 ycm kullaniyorum ortalama 1 yıldır.. basettiginiz durum bende genelde pamukluda icine cok camasir katildigi zaman veya cok deterjan eklendigi zaman daha temiz yikamak veya daha fazla durulamak için uzatiyor sanirim program suresini.. normal yukte karşılaşmadım cunku.. en azindan bu durumla karsilasan arkadaslarima tecrubemi aktarmis olurum.. bnce hijyen ve durulama acisindan guzel bir durum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kışın da bu durumun olması normal. Çünkü normalde 15-20 derecede akan su sıcaklığı kışın 4-5 dereceye kadar düşüyor. Haliyle makineler ısıtma aşamasında normalin aşağı yukarı 2 katı kadar süreyi ve enerjiyi ısıtmaya harcıyor. Bu durumda sürenin uzaması normal.

Aynı zamanda çamaşır dengesi de çok önemli. Makine çamaşırı hemen dengeleyecek kabiliyette değilse her sıkma aşamasında süre 5 dakika uzar, ortalama bir programda 4 sıkma aşaması olduğunu varsayarsak program 20 dakika kadar uzar.

Diğer etkenler de voltaj ve ortam sıcaklığı. Ayrıca çamaşır ve deterjan miktarı da önemli.

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Kışın da bu durumun olması normal. Çünkü normalde 15-20 derecede akan su sıcaklığı kışın 4-5 dereceye kadar düşüyor. Haliyle makineler ısıtma aşamasında normalin aşağı yukarı 2 katı kadar süreyi ve enerjiyi ısıtmaya harcıyor. Bu durumda sürenin uzaması normal.

Aynı zamanda çamaşır dengesi de çok önemli. Makine çamaşırı hemen dengeleyecek kabiliyette değilse her sıkma aşamasında süre 5 dakika uzar, ortalama bir programda 4 sıkma aşaması olduğunu varsayarsak program 20 dakika kadar uzar.

Diğer etkenler de voltaj ve ortam sıcaklığı. Ayrıca çamaşır ve deterjan miktarı da önemli.

Teşekkür ederiz

• Bu hafta bu makineyi almayı düşünüyorum. Kullanan arkadaşlar, makineden hâlâ memnun musunuz? Süre sorunu çok önemli değil, başka sorun var mı? Ayrıca makine üzerine 3893KT almayı düşünüyorum. Onunla ilgili bilgisi olan var mı?

• Ben kullanıyorum hala memnunum, üzmedi çok şükür.
  • Nétwork kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.