Şimdi Ara

Arçelik 9123 YCM - 9 KG, 1200 DVR Çamaşır Makinesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
2
Favori
20.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Başlıkta görüldüğü üzere bu bahsi geçen makineyi 2 gün önce satın aldım, bugün kurulumu yapıldı ve 3 kere kullanma şansı buldum.
    1 kere tek kişilik, 1 kere çift kişilik yorgan (polar kumaş) ve yarım yük günlük çamaşır yıkaması gerçekleştirdim.

Makine ile ilgili soruları olan varsa her şekilde yanıtlamaya çalışırım. Ben alırken liste fiyatı 1773 TL'ydi, 1450 TL'ye bayi ile anlaşıp taksitli şekilde aldım. 7 yıl garantili.
    Şu an kampanyaya girmiş 1669 TL olmuş, daha bende kurulumu tamamlanmadan fiyat kırılmış. Bilmiyorum bayinin iskontosunu etkiler miydi, zarar mı ettim?

Sorulara göre cevaplamayı düşünüyorum. Uzun uzadıya yazıp kafa şişirmeye gerek yok. Aşağı yukarı düz mantık şeylerden bahsedeceğiz zaten.
    Üründe dişe dokunur tek negatif kısım kapasitif tuş takımı. 1 sn. kadar basılı tutarak anlaşıyoruz. Ben alışırımda orta yaşlı aile fertleri buna ne şekilde yaklaşır zaman gösterecek.

"Niye Arçelik o paraya?" diye soracaklar için; aile fertlerinin Arçelik eğilimi ve macera aramayışım etken oldu. Önceki makinemde Arçelik 2100 (Efsane Siemens üretimi) ürünüydü, iyi anlaşıyorduk ama miyadı doldu. (Yaklaşık 28 yıl)

• bence niye o paraya diye sorulacak makine degil, 7 yil garanti ile guzel fiyata almissiniz. hayrini gorun, gule gule kullanin, kullandıkça yorum yazarsaniz almak isteyenlere de fikir olmuş olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sHowManTR kullanıcısına yanıt
    Arçelik değil yerli antipatisi oluşmuş ya da Bosch - Siemens - Profilo fanatizm hakim forumda. Tek tük AEG ve Electrolux tavsiyesi dönüyor ki onda da "sorun yaşamazsın, servisi üzebilir". Haliyle Arçelik ön plana çıkıyor (Vestel düşünmedim). 1-2 gün bakıp aldığım bir ürün. Bu revizyon model. Bunun bir de alt modeli vardı pek farkı olmayan, ikisini araştırıp bunda karar kıldım.

Bu arada indirim olmuş görünüyor ama bayi tarafına yansımamış söylediklerine göre. Ayrıca 7 yıl garanti şeysi bitmiş. Kazıklanmış hissetmiyorum.

Teşekkürler bu arada.
  • Nétwork kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun cihazın detaylı resimlerini ses durumunu titreşimin olup olmadığını da paylaşırsanız almayı düşünenler için fikir oluşturabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Focke Wulf

Hayırlı olsun cihazın detaylı resimlerini ses durumunu titreşimin olup olmadığını da paylaşırsanız almayı düşünenler için fikir oluşturabilir.

Yakın zamanda halletmeye çalışacağım. Gürültü oranı kıyaslama şansım pek yok ama kapıyı kapattığınızda sadece sıkma esnasında sesi duyuyorsunuz. 2 yan odada TV açıksa onu da duyma imkanınız yok.

Üzerine konulan bardak su ise sıkma esnasında titriyor, çalkalama durumu kesinlikle yok. Yıkama esnasında ise su kımıldamıyor zaten.
    1200 devir sıkma esnasında ise dakikada 2 cm kadar bardak hareket edebiliyor. Çamaşıra bağlı olarak tabi.
  • Merhaba, öncelikle hayırlı olsun. Bende bu makinayı 1550TL ye aldım birde Bonus karta 160TL degerinde cay makinası hediye ettiler. 10 ayda taksit yaptılar. Makina tam dolu kapasite çalışırken 73db ses seviyesi yazıyor henuz makina gelmedigi icin yorum yapamıyorum fakat ses seviyesinin rahatsız etmeyecegini umuyorum. Daha onceki Arcelik makinamdan sessiz çalışacağı kesin :-) Bu arada 7 sene garanti içinde 149TL istiyorlar.Duruma göre bakıp 6 ay içerisinde uzatacağım garantisini. Kolay gelsin herkese.

• 1200 devir ve 9 kg bir makine için 73 db yüksek bir ses değil hatta oldukça iyi bir değer, hadi diyelim kağıt üstünde 73 yazıyor varsın 77 db çıkarsın ne farkeder 80 db üstün yapan inverter makineler var.. arçelik servis ve yedek parça sıkıntısı yaşatmayacak, yedek parça maliyeti diğerlerine göre biraz daha uygun orta karar, 7-8 yıl sizi üzmeyecek düz bir makine, sonuçta yerli malı yurdun malı..şimdi içindeki motoruna kartına çin malı diye itiraz ederler, sanki avrupa markaları ürünlerinde hiç mi çin malı ürün kullanmıyor.. son siyasi olaylardan sonra da evime asla alman malı sokmam, gider ülkemin malını alır iş göremeyecek hale geldiği vakit yine aynısını alır değiştiririm, geçmişte siemens çam ve bul maki almışlığım var, son bulaşık makinemi 2 sene önce arçelik üretimi grundig aldım gayet memnunum, çamaşır makinemi 3 sene önce aeg aldım da ne oldu garantisinin bitimine 1 ay kala kazanı bozuldu kıl payı garantiden değiştirdim, beş sene önce forumda önerilen lg çamaşır makinesini ailemin evine sessiz diye aldım yıkarken sessiz sıkarken motor sessiz, ama makinenin geri kalan her yeri sesli sözde makine 1400 devirde 69db işte buna gülerim, 3 sene önce aeg buzdolabı aldım alındığı sene tatile çıktım 20 gün sonra eve geldim dolap takılmış motordan cızz diye ses geliyor ve soğutmuyor, derin dondurucuda bıraktığım ne kadar parça et kıyma tavuk, tereyağı varsa hepsi kokmuş çöp oldu, temizlemek için bir dünya uğraş, sonra fişini çıkarıp tekrar taktım dolap çalıştı servisi bile çağırmama gerek kalmadı neden böyle yaptı anlayabilmiş değilim, ailemin evine 2005te o zamanki siemens boschlardan daha fazla para ödeyerek aldığımız arçelik orbital daha geçen ay yeni bozuldu elektronik bir kartı 400 tl ücrete değişti görevine kaldığı yerden devam etmekte, şimdi 400 lira istediler diye koca buzdolabını 11 sene oldu diye niye değiştirmeye girişelim o ücretin üstüne en azından iki bin tl daha koymak gerekirdi, sonuçta onarıldı işini görmeye devam edecek ama 5 yıl ama 10 yıl sonra ömrünü tamamladığında o günün şartlarına uygun başka bir dolapla yenilenecek, gelelim arçelik 9123ycm çamaşır makinesine bu cihazlar ilk olarak arçelikte 7 kg sujeti ve beko muadili difüzyon olarak 2004-2005 yılları civarında piyasaya çıktı , yazları yazlıkta kullandığımız beko 2005ten beri arızasız görevini sürdürmekte, kötü yanı aynı lg çamaşır makinesi gibi sıkmaya geçmeden önce dengelemek için biraz fazla zaman harcaması, bu konuda aeg siemensler daha hızlılar, ama arçelik grundig ve bekonun yeni 8-9-10 kg luk modellerinde bu sıkıntı büyük ölçüde giderilmiş durumda..

uzun lafın kısası makineniz hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynı makina 1467 lira şu an. Bende bunu düşünüyorum. Şu ana kadar olumsuz birşey var mı sence? Ailemde 8 binli bir model var inanılmaz sessiz. Umarım bu da öyledir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nétwork

http://www.arcelik.com.tr/camasir-makineleri-9-kg-9123-ycm-camasir-makinesi.html

Başlıkta görüldüğü üzere bu bahsi geçen makineyi 2 gün önce satın aldım, bugün kurulumu yapıldı ve 3 kere kullanma şansı buldum.
    1 kere tek kişilik, 1 kere çift kişilik yorgan (polar kumaş) ve yarım yük günlük çamaşır yıkaması gerçekleştirdim.

Makine ile ilgili soruları olan varsa her şekilde yanıtlamaya çalışırım. Ben alırken liste fiyatı 1773 TL'ydi, 1450 TL'ye bayi ile anlaşıp taksitli şekilde aldım. 7 yıl garantili.
    Şu an kampanyaya girmiş 1669 TL olmuş, daha bende kurulumu tamamlanmadan fiyat kırılmış. Bilmiyorum bayinin iskontosunu etkiler miydi, zarar mı ettim?

Sorulara göre cevaplamayı düşünüyorum. Uzun uzadıya yazıp kafa şişirmeye gerek yok. Aşağı yukarı düz mantık şeylerden bahsedeceğiz zaten.
    Üründe dişe dokunur tek negatif kısım kapasitif tuş takımı. 1 sn. kadar basılı tutarak anlaşıyoruz. Ben alışırımda orta yaşlı aile fertleri buna ne şekilde yaklaşır zaman gösterecek.

"Niye Arçelik o paraya?" diye soracaklar için; aile fertlerinin Arçelik eğilimi ve macera aramayışım etken oldu. Önceki makinemde Arçelik 2100 (Efsane Siemens üretimi) ürünüydü, iyi anlaşıyorduk ama miyadı doldu. (Yaklaşık 28 yıl)
    quote:

Orijinalden alynty: Nétwork

Ba?lykta görüldü?ü üzere bu bahsi geçen makineyi 2 gün önce satyn aldym, bugün kurulumu yapyldy ve 3 kere kullanma ?ansy buldum.
    1 kere tek ki?ilik, 1 kere çift ki?ilik yorgan (polar kuma?) ve yarym yük günlük çama?yr yykamasy gerçekle?tirdim.

Makine ile ilgili sorulary olan varsa her ?ekilde yanytlamaya çaly?yrym. Ben alyrken liste fiyaty 1773 TL'ydi, 1450 TL'ye bayi ile anla?yp taksitli ?ekilde aldym. 7 yyl garantili.
    ?u an kampanyaya girmi? 1669 TL olmu?, daha bende kurulumu tamamlanmadan fiyat kyrylmy?. Bilmiyorum bayinin iskontosunu etkiler miydi, zarar my ettim?

Sorulara göre cevaplamayy dü?ünüyorum. Uzun uzadyya yazyp kafa ?i?irmeye gerek yok. A?a?y yukary düz mantyk ?eylerden bahsedece?iz zaten.
    Üründe di?e dokunur tek negatif kysym kapasitif tu? takymy. 1 sn. kadar basyly tutarak anla?yyoruz. Ben aly?yrymda orta ya?ly aile fertleri buna ne ?ekilde yakla?yr zaman gösterecek.

"Niye Arçelik o paraya?" diye soracaklar için; aile fertlerinin Arçelik e?ilimi ve macera aramayy?ym etken oldu. Önceki makinemde Arçelik 2100 (Efsane Siemens üretimi) ürünüydü, iyi anla?yyorduk ama miyady doldu. (Yakla?yk 28 yyl)

hocam merhaba çama?yr makinesinden memnun musunuz? yykama performansy, gürültü vs.

• bkarat B kullanıcısına yanıt
    Hepsinden memnunum hocam tek bir konuda dahi üzmedi şu ana kadar. Yorgan dahi yıkadım, kilim, ayakkabı...
  • merhabalar ıstanbuldan bayıdenmı aldınız aldıgınız bayıyı söyleyebilirmisinız 4-5 bayı gezdım lıste fıyatından asaya ınmıyor cok ıyı fıyata tekrardan hayırlı olsun
  • Cihaz hakkinda guzel yorumlar olmasi iyi geldi benimde aklimi celmeye basladi arcelik ben samsung yada lg den yanayim bizimkiler arcelik diyor baskada bir sey demiyor 20 senelik makina var suan bak tas gibi diyorlar ama artik hicbir firmanin bu denli saglam ve genis makina uretmedigini biliyorum bu basliktan sonra 3. Secenekte cikti basima

• 2 hafta önce arcelik yp 9 kg çamaşır makinası aldim 1400 tlye.Ycm modelinin yeni versiyonuymus tavsiye ederim.Güzel makina.

• 8 kg olmasın o
    o fiyata imkansıza yakın
    yada bilmediğimiz bir şey var.
  • Yok hocam 1400 lira 9 kg a+++ arcelik yp modeli yalnız makine 1000 devir.

• bayram önü makine bozuldu.

9123 ycm arçelik
    üzerine de çalışıyorum.
    fırsat bulursanız tatilde kullanıcı yorumu alabilir miyiz. güncel...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenup

8 kg olmasın o
    o fiyata imkansıza yakın
    yada bilmediğimiz bir şey var.

Ben 1450 TL'ye taksitle aldım hocam. İmkansız değildir sanırım ama geçen seneydi tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mechultipo

bayram önü makine bozuldu.

9123 ycm arçelik
    üzerine de çalışıyorum.

Alınır mı alınmaz mı diye sorarsanız kesinlikle alınır ve memnunum derim. Şunla bunla kıyaslayın hangisini alayım derseniz bir şey diyemem ama makinenin hiç problemini görmedim.

Ha şu var. Mesela 55 dk. kaldı diyor, herhangi bir gecikmede siz görmesenizde süre uzayabiliyor. Mesela su almak için 60 saniye öngördüyse, tazyik yeterli değilse ve 80 saniyede aldıysa vs. etmenlerde. Ha problem mi derseniz bence değil.
  • quote:

quote:

9123 ycm arçelik
    üzerine de çalışıyorum.

Alınır mı alınmaz mı diye sorarsanız kesinlikle alınır ve memnunum derim. Şunla bunla kıyaslayın hangisini alayım derseniz bir şey diyemem ama makinenin hiç problemini görmedim.

Ha şu var. Mesela 55 dk. kaldı diyor, herhangi bir gecikmede siz görmesenizde süre uzayabiliyor. Mesela su almak için 60 saniye öngördüyse, tazyik yeterli değilse ve 80 saniyede aldıysa vs. etmenlerde. Ha problem mi derseniz bence değil.

ilginize teşekkürler.

• quote:

quote:

9123 ycm arçelik
    üzerine de çalışıyorum.

bir soru daha. tambur iç yapısı nasıl. hani eskiden düz delikli birşeydi. şimdi bazı markalarda gördüm
    çamaşırların yıpranmaması ve iyi temizlik için şöyle dalgalı gibi, kabarcıklı falan yapmışlar. 9123 nasıl.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.