Merhabalar.10 yılda bu ilk arızası. Işıkları birden gitti. Ölçüp biçmeden, netteki paylaşımlardan lnk304pn entegresi ve 68 ohm direnç değişimi yaptım. Görüntüde belli zaten entegre patlamış. Ve kart üzerinde fena enerji vardı bayağı çarptı. Entegre ve direnç değişimi sonrası ışıklar yandı ama başka hiçbir tepki yok. Kartı tekrardan incelemeye başladım. Kısa devre görünen parçaları resimde işaretledim. Rölede arızalı çıktı. Röleyi temin ettim ama birkaç komponent üzerinde kısa devre görünüyor. İşlemci altindaki smd kondansatörde kısa devre bulunca, işlemci arızalı diye düşündüm. Ama bu parçayı hiçbir yerde bulamadım. Kısa devre görünen bir diyotta devreden ayırınca sağlam görünüyor. Yeni kart son çare. Öncesinde varsa tavsiyelerinize açığım. Gözden kaçırdığım başka birşey olabilir mi < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Vestel BMH - L401 W 4 programlı bulaşık Makinesi kart arızası
-
-
Uğraşmana ve harcadığın enerjiye yazık olmuş. Çıkma bir tane bul ya da sıfırını al. Arıza yapmış ve bu kadar ellenmiş kart artık zor düzen tutar. Role patlaksa mesela direkt değiştiriyorum roleyi. Olursa oluyor. Sorunlar devam ediyorsa pes ediyorum çünkü yaktğım enerjiye değmeyecek.
Sıfır fiyatlarına baktım internetten 500-600 tl aralığında.
-
Aslında çok fazla uğraştım sayılmaz. Dediğim gibi direkt entegre ve direnci değiştim. Belki kurtarılır ümidiyle test edebildiğim diğer parçaları da ettim. Bu şekilde son kez toplayıp bir deneyeceğim. Biliyorum yeni kart kaçınılmaz. Ama makinede bilmediğim başka bir arıza varsa yeni kartı da çöp etmeyelim. Not: Makine daha önce hiç arıza yapmadı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar, bende aynı sorunu yaşıyorum, direncideğiştirince entegre paladı bende de acaba siz tekrar deneyince çözüldü mü probleminiz. Yada yenisini nerden satın aldınız
-
Merhabalar kusura bakmayın uzun zamandır giremedim. Ben çözümü yeni tip kart ile çözdüm. Uğraşmanızı tavsiye etmem. Ben o kadar sıkıldım ki 950 tl yetkili servise kart değişimi yaptırdım. Daha öncesinde makinenin birçok parçasını da test etmiştim. Hatta çıkma bir kart aldım. Oda calismayınca ümidi kesmiştim. Bu makinelerin kartları genelinde sıkıntı oluyormuş. Kart tipi yenilenmiş ,bütün 4 programlı makinelere uyuyor. Kartın aynısı bazı yedek parça sitelerinde 400 lira gibi rakamlara satılıyor. Ürün kodu bu: 20836681
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- bosch mu samsung mu
- bulaşık makinesinden cızırtı gelmesi
- kurutma makinesi üçlü prize takılır mı
- çamaşır makinesi su alıyor yıkama programına geçmiyor
- bulaşık makinesi üst pervane dönmüyor
- roborock qrevo curv fiyatı
- en iyi beyaz eşya markası
- en iyi çamaşır makinesi
- en iyi kurutma makinesi
- en iyi bulaşık makinesi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X