Şimdi Ara

Siemens wm16s793gb 9kg 1600 devir çamaşır makinesi incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
3
Favori
2.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yine bir inceleme ile karşınızdayım. Yaklaşık 1 ay önce herkese önerdiğim model olan wm12s765 in devir olarak 1600 devir olan modeli wm16s793gb modelini almış bulunmaktayım makinenin 765ten tek farkı sıkma devri. Onun dışında bir fark keşfedemedim henüz

Siemens wm16s793gb 9kg 1600 devir çamaşır makinesi incelemesi Siemens wm16s793gb 9kg 1600 devir çamaşır makinesi incelemesi

Makine de 65 litre nethacimli variosoft tambur ve programın her anında yazılı bilgi veren, beyaz led aydınlatmalı diyalog LCD ekran bulunuyor. Diyalog ekran makinenin derdini daha kolay anlamayı sağlıyor ve gerektiğinde kullanıcıyı Uyarıyor.

Siemens wm16s793gb 9kg 1600 devir çamaşır makinesi incelemesi Siemens wm16s793gb 9kg 1600 devir çamaşır makinesi incelemesi Siemens wm16s793gb 9kg 1600 devir çamaşır makinesi incelemesi

Aquasensor; durulama esnasında suda kalan deterjana bakarak makinenin su seviyesine ve durulama sayısına karar vermesini sağlayan çok işe yarayan bir sensör.
    Makine de bulunan yük sensörü programa herhangi bir şekilde müdahale etmiyor. Sadece yükleme yaparken deterjan önerisi yapıyor ve programa uygun yükleme yapabilmenizi sağlıyor.

Makine piyasaya göre darbe emiciliği, sessizliği ve yıkama-durulama performansı ile öne çıkıyor.

Kullanıma gelecek olursak, Aslına kullanımı kolay bir makine ama ekranın küçük ve menünün geniş oluşu ilk başla makineyi kullanmayı zorluyor. Dokunmatik tuşlar fazla hassas değil bu yüzden alışana kadar ya basılmıyor Yada bir basışta 2-3 adım birden Değişiyor. Ama alıştıktan sonra bir sorun yaşatmadı bize.

Forumdaki Bir diğer merak konusu da makinenin yorgan battaniye yıkayabilmesiydi. Makinede bir kere çift kişilik Yün battaniyeyi hassas/ipek programında yıkadım. Hiç bir şekilde zorlanmadan bol su kullanarak yıkadı. Insan bakıp bakıp şaşırıyor bu kadar ağır bir yükü sanki hiç zorlanmıyor gibi çeviriyor :))

Makine de şaşırdığım bir diğer özellik te şu; nasıl anlıyor bilmiyorum ama makine tekstil cinsini algılayıp ona göre az veya çok su alıyor.
    Yıkama performansının iyi olduğunu söylemiştim. Kazan hareketleri çok iyi tokaçlama yapıyor. Tabiri caizse çamaşırı geberte geberte yıkıyor aynı şey durulama için de geçerli. Çamaşırı suya oldukça sert çarpıyor bu saye de durulama performansı oldukça üst Düzeyde.

Forumda çoğu zaman bsh grubu az su kullanıyor diye sevilmez. Bizde böyle bir sorun hiç olmadı. Makine gerektiğinde tonlarca su kullanarak yıkama ve durulama yapıyor. Gerekmediğinde ise oldukça az su kullanabiliyor. Böyle esnek bir tüketiminin olması beni gerçekten çok memnun etti.

Makinenin 9kg kağıt üstü kapasitesi var ama hacim olarak max 8 kg çamaşır alabilir. Zaten Biz çoğu zaman yarım kapasitede kullanıyoruz. Eski makineye tıka basa sığan 4 kg çamaşır bu makinede yarı yarıya doluluk yaratıyor ve kazanın içinde oradan oraya uçarak yıkanıyor

Standart yıkamada yıkadığı çamaşır miktarı
    Makine tabiki her programda tam kapasite çalışamıyor. 9 kg çamaşır için Pamuklu standart ya da eco programı seçmek gerekiyor. Pamuklu hızlı programın kapasitesi 5kg ve süresi 1 saat 6 dakika. bu programa da 9 kg çamaşır yüklerseniz makine zarar Görmez ama süre 2 saate yaklaşır. Makine anlık şartlara göre sık sık süre güncellemesi yapıyor. Yani kapasiteyi aşarsanız makine zarar Görmez ancak vaat ettiği Süreyi de sağlayamaz. Aynı şekilde 9 kg kapasiteli programa daha az yükleme yapıldığında Süreyi azaltıyor. Bu süre değişimini program Başladıktan yaklaşık 10 dakika sonra yapıyor. Dediğim gibi başta açılan yük sensörünün bu süre kararı ile bir bağlantısı yok.

Eklemek istediğim bir şey var; 1600 devir sıkma sonrasında çamaşırlar kazandan kolayca ayrılırken 1000-1200 devir sıkma sonrası çamaşır kazana yapışıp kalıyor. Ben bunu çamaşırda belli miktarda kalan suyun kazanla çamaşır arasında yapıştırıcı etki yaratmasına bağlıyorum.

Bunun dışında makinenin kazan hareketi çok çeşitli değil. Yani yıkama programları arasında kazan hareketi olarak fark yok. Sadece dönüş süresi Değişiyor. Bu benim için çok kötü oldu çünkü eski makinemiz 8-10 çeşit kazan hareketi yapardı ve bunun faydasını çok görüyordum.

Son sıkma Programı'nda makine ilk dengeledikten sonra 400 devire çıkıp 1 dakika kadar sıkıyor sonra tekrar dengeleme hızına düşüp bir kaç saniye bekliyor ve bir daha dengeleme yapmadan tekrar hızlanıyor. Tamamen dengelemiş olsa bile ben bir kaç kere daha baştan dağıtıp max devire çıkmasını beklerdim.

Ara sıkmalarda aynı şekilde en başta 400 devirde uzun süre kesintisiz kaldığı için gereksiz yere köpük oluşabiliyor.

Kısa programlarda ise son sıkma süresi çok kısa. Seçilen devire Çıktığı anda geri duruyor bu da büyük bir eksi çünkü çamaşırının hızlı yıkanmasını isteyen kullanıcı hızlı kurumasını da isteyecektir. Ben bu durumda baştan durulama sonu suda bırakmayı seçip durulama sonunda harici sıkma Programını seçiyorum kısa program tam amacına ulaşmış oluyor.

sıkma sonundaki gevşetme hareketini sadece 4 kere yapıyor bana göre çok az. Makine tam dolu iken çamaşırlar tam açılmıyor program sonunda.

Elbette her makine gibi bu makine de kusursuz değil ancak almadan önceki düşüncemle şu anki düşüncem aynı. Hala fiyatına gör alınabilecek en iyi makine olduğunu düşünüyorum.

Makinenin artı yönleri;

+Aquasensor
    +Yük sensörü
    +oldukça gelişmiş bir darbe emici sisteme sahip olması
    +geniş tambur hacmi
    +aquasensor sayesinde duruma göre su kullanması
    +yazılı bilgi veren diyalog ekran

Eksi Yönleri
    -ekranın küçük olması
    -kısa program da son sıkmanın kısa olması
    -ara sıkma düzeninin kötü olması
    -çeşitli kazan hareketi olmaması

Artı eksi yönleriyle yukarıda dediğim gibi bence hala alınabilecek en mantıklı model alacak olanlara hala tavsiyemdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 18 Mart 2015; 22:38:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Makineniz öncelikle hayırlı olsun bende bir kaç aydır wat24460tr modelini kullanıyorum makinemde aquasensor yok ve suyu az alıyor siz suyu bol alıyor demişsiniz büyük ihtimal aquasensor ile alakalı bir durum çamaşırların iyi durulanması için suyu bollaştırıp durulama sayısınıda buna göre azaltıp yada çoğaltıyordur aquasensör olmayan cihazlarda su alma problemi var malesef ama şimdiye kadar olumsuz bir şeyini görmedim gayet iyi yıkıyor bir diğer eleştirdiğim nokta ise su jetinin olmaması bazı arkadaşlar 3 boyutlu duşlama sisteminin yeterli olduğunu bu yüzden su jetine gerek olmadığını söylemiş bana mantıksız geldi bu durum bir yerde sürekli basınçla püskürtülen su bir yanda pedallarda toplanan suyun damla şeklinde suyu çamaşırların üstüne boşaltması pedal sistemi bana verimsiz geliyor ancak durulamada körük lastiğini üzerinden su alındığında çamaşırlar iyi durulanıyor sıkma konusuna değinecek olursak renkliler için kullandığım koyu renkliler kot programında son sıkma bahsettiğiniz gibi çok kısa sürüyor yeterli zaman varsa bir kaç defa 1 dk sürelerle sın devire çıkıp duruyor ancak mix 40 programını kullandığımda son sıkmayı uzun yapıyor farklı programları deneyin unutmadan söyliyeyim mix40 programında kazan hem uzun dönüyor hemde dönüş devri yüksek çok iyi temizliyor varsa deneyin derim makinenizde.

• Makinenizde hassas durulama veya senseplus gibi bir Seçenek varsa seçerseniz daha çok su alır durulama da. Bizimki de yıkamada az su alıyor ama durulama da hassas seçili ise daha çok su alıyor. Makinede mix programı var. Zaten favorilerim mix süper kısa 15 ve Pamuklu speed :))

• K-E-N-A-N K kullanıcısına yanıt
    Hassas durulama mevcut çok çamaşır olunca onu kullanıyorum zaten Benim bahsettiğim aquasensörlü modellerin buna otomatik karar vermesi.

• Anladım. Aquasensör o konuda gerçekten işe yarıyor. Mesela bir kere +1 durulama seçip toplam 4 durulama yapmasını istedim ama deterjanı az atmıştım. Hem su seviyesini düşürdü hem de 1 durulamayı geri çıkardı :) biraz bildiğini okuyan bşr sensör

Enerji verimliliği adına güzel ancak bosch grubunun neden yenilik yapmadığını çok merak ediyorum ne buharlı yıkama var ne su jeti var nede değişik yıkama hareketleri var arçelikte bile su jeti var bosch grubunu bu yüzden çok eleştiriyorum.

• Bosch duşlama konusunda pedallara güveniyor. Su jeti zaten sadece çamaşırı ıslatmada hızlandırıcı etkiye sahip. Makinenizde program başlayınca dikkat edin makine bir yönde normalden daha yavaş Dönüyor bir süre. Bu hareketi pedalların içine su doldurup yukardan boşaltmak için yapıyor. Zaten o pedallar o kadar büyük ki içlerine 1 litreye yakın su doluyor. Hatta gözle görmek isterseniz makinenin içinde çamaşır yokken su doldurun, kazanı elinizle Yavaşça saat yönün de çevirin. Pedalların tepeden şelale gibi su boşalttığını Göreceksiniz. Wat serisinde pedal boyutlarını küçülttüler ama yinede aynı etkiyi sağlıyordur.

Yıkama hareketi konusunda çok Haklısınız. Aristonun perde ve yünlü yıkamasını, yıkama sonrası sıkma düzenini mumla aradım açıkçası bu makine de. Ama ariston mu siemens mi derseniz siemens diğer Yönleri ile yine ilk tercihim olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 18 Mart 2015; 16:06:38 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Pedalların yanı sıra tambur yapısınıda değiştirdiler wavedrum daha başarılı diyorlar bazı sitelerde ancak ben pedalla ıslatmayı pek mantıklı bulmuyorum zira makine ağzına kadar dolu olunca pedalların ıslatmada pek yararı olmuyor bosch grubunun en güzel yönü sessiz çalışması ve çok iyi dengeleme sisteminin olması.

• Aynen. Dengelemesi çok başarılı. Zaten dengeleme yapmasa bile o kadar iyi bir darbe emici sistemi var ki her şekilde sessiz kalabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: K-E-N-A-N

Yine bir inceleme ile karşınızdayım. Yaklaşık 1 ay önce herkese önerdiğim model olan wm12s765 in devir olarak 1600 devir olan modeli wm16s793gb modelini almış bulunmaktayım makinenin 765ten tek farkı sıkma devri. Onun dışında bir fark keşfedemedim henüz

Siemens wm16s793gb 9kg 1600 devir çamaşır makinesi incelemesi Siemens wm16s793gb 9kg 1600 devir çamaşır makinesi incelemesi

Makine de 65 litre nethacimli variosoft tambur ve programın her anında yazılı bilgi veren, beyaz led aydınlatmalı diyalog LCD ekran bulunuyor. Diyalog ekran makinenin derdini daha kolay anlamayı sağlıyor ve gerektiğinde kullanıcıyı Uyarıyor.

Siemens wm16s793gb 9kg 1600 devir çamaşır makinesi incelemesi Siemens wm16s793gb 9kg 1600 devir çamaşır makinesi incelemesi Siemens wm16s793gb 9kg 1600 devir çamaşır makinesi incelemesi

Aquasensor; durulama esnasında suda kalan deterjana bakarak makinenin su seviyesine ve durulama sayısına karar vermesini sağlayan çok işe yarayan bir sensör.
    Makine de bulunan yük sensörü programa herhangi bir şekilde müdahale etmiyor. Sadece yükleme yaparken deterjan önerisi yapıyor ve programa uygun yükleme yapabilmenizi sağlıyor.

Makine piyasaya göre darbe emiciliği, sessizliği ve yıkama-durulama performansı ile öne çıkıyor.

Kullanıma gelecek olursak, Aslına kullanımı kolay bir makine ama ekranın küçük ve menünün geniş oluşu ilk başla makineyi kullanmayı zorluyor. Dokunmatik tuşlar fazla hassas değil bu yüzden alışana kadar ya basılmıyor Yada bir basışta 2-3 adım birden Değişiyor. Ama alıştıktan sonra bir sorun yaşatmadı bize.

Forumdaki Bir diğer merak konusu da makinenin yorgan battaniye yıkayabilmesiydi. Makinede bir kere çift kişilik Yün battaniyeyi hassas/ipek programında yıkadım. Hiç bir şekilde zorlanmadan bol su kullanarak yıkadı. Insan bakıp bakıp şaşırıyor bu kadar ağır bir yükü sanki hiç zorlanmıyor gibi çeviriyor :))

Makine de şaşırdığım bir diğer özellik te şu; nasıl anlıyor bilmiyorum ama makine tekstil cinsini algılayıp ona göre az veya çok su alıyor.
    Yıkama performansının iyi olduğunu söylemiştim. Kazan hareketleri çok iyi tokaçlama yapıyor. Tabiri caizse çamaşırı geberte geberte yıkıyor aynı şey durulama için de geçerli. Çamaşırı suya oldukça sert çarpıyor bu saye de durulama performansı oldukça üst Düzeyde.

Forumda çoğu zaman bsh grubu az su kullanıyor diye sevilmez. Bizde böyle bir sorun hiç olmadı. Makine gerektiğinde tonlarca su kullanarak yıkama ve durulama yapıyor. Gerekmediğinde ise oldukça az su kullanabiliyor. Böyle esnek bir tüketiminin olması beni gerçekten çok memnun etti.

Makinenin 9kg kağıt üstü kapasitesi var ama hacim olarak max 8 kg çamaşır alabilir. Zaten Biz çoğu zaman yarım kapasitede kullanıyoruz. Eski makineye tıka basa sığan 4 kg çamaşır bu makinede yarı yarıya doluluk yaratıyor ve kazanın içinde oradan oraya uçarak yıkanıyor

Standart yıkamada yıkadığı çamaşır miktarı
    Makine tabiki her programda tam kapasite çalışamıyor. 9 kg çamaşır için Pamuklu standart ya da eco programı seçmek gerekiyor. Pamuklu hızlı programın kapasitesi 5kg ve süresi 1 saat 6 dakika. bu programa da 9 kg çamaşır yüklerseniz makine zarar Görmez ama süre 2 saate yaklaşır. Makine anlık şartlara göre sık sık süre güncellemesi yapıyor. Yani kapasiteyi aşarsanız makine zarar Görmez ancak vaat ettiği Süreyi de sağlayamaz. Aynı şekilde 9 kg kapasiteli programa daha az yükleme yapıldığında Süreyi azaltıyor. Bu süre değişimini program Başladıktan yaklaşık 10 dakika sonra yapıyor. Dediğim gibi başta açılan yük sensörünün bu süre kararı ile bir bağlantısı yok.

Eklemek istediğim bir şey var; 1600 devir sıkma sonrasında çamaşırlar kazandan kolayca ayrılırken 1000-1200 devir sıkma sonrası çamaşır kazana yapışıp kalıyor. Ben bunu çamaşırda belli miktarda kalan suyun kazanla çamaşır arasında yapıştırıcı etki yaratmasına bağlıyorum.

Bunun dışında makinenin kazan hareketi çok çeşitli değil. Yani yıkama programları arasında kazan hareketi olarak fark yok. Sadece dönüş süresi Değişiyor. Bu benim için çok kötü oldu çünkü eski makinemiz 8-10 çeşit kazan hareketi yapardı ve bunun faydasını çok görüyordum.

Son sıkma Programı'nda makine ilk dengeledikten sonra 400 devire çıkıp 1 dakika kadar sıkıyor sonra tekrar dengeleme hızına düşüp bir kaç saniye bekliyor ve bir daha dengeleme yapmadan tekrar hızlanıyor. Tamamen dengelemiş olsa bile ben bir kaç kere daha baştan dağıtıp max devire çıkmasını beklerdim.

Ara sıkmalarda aynı şekilde en başta 400 devirde uzun süre kesintisiz kaldığı için gereksiz yere köpük oluşabiliyor.

Kısa programlarda ise son sıkma süresi çok kısa. Seçilen devire Çıktığı anda geri duruyor bu da büyük bir eksi çünkü çamaşırının hızlı yıkanmasını isteyen kullanıcı hızlı kurumasını da isteyecektir. Ben bu durumda baştan durulama sonu suda bırakmayı seçip durulama sonunda harici sıkma Programını seçiyorum kısa program tam amacına ulaşmış oluyor.

sıkma sonundaki gevşetme hareketini sadece 4 kere yapıyor bana göre çok az. Makine tam dolu iken çamaşırlar tam açılmıyor program sonunda.

Elbette her makine gibi bu makine de kusursuz değil ancak almadan önceki düşüncemle şu anki düşüncem aynı. Hala fiyatına gör alınabilecek en iyi makine olduğunu düşünüyorum.

Makinenin artı yönleri;

+Aquasensor
    +Yük sensörü
    +oldukça gelişmiş bir darbe emici sisteme sahip olması
    +geniş tambur hacmi
    +aquasensor sayesinde duruma göre su kullanması
    +yazılı bilgi veren diyalog ekran

Eksi Yönleri
    -ekranın küçük olması
    -kısa program da son sıkmanın kısa olması
    -ara sıkma düzeninin kötü olması
    -çeşitli kazan hareketi olmaması

Artı eksi yönleriyle yukarıda dediğim gibi bence hala alınabilecek en mantıklı model alacak olanlara hala tavsiyemdir

Makineniz hayırlı olsun.
    Nereden aldınız ben hiç bir yerde bulamadım?

• storm170 S kullanıcısına yanıt
    Makine özel sipariş ile ingiltereden geldi. Kurulum yapılırken Türkçe ön panel takıldı ve besleme kablosu Değişti.

Benzer özelliklerde Tr'de satılan bir makine öneriniz var mı hocam? Sessiz bir makine arıyorum. Bu arada hayırlı olsun.
  • carlitoss kullanıcısına yanıt
    Bosch was24765 veya siemens wm12s765 alabilirsiziniz. Videolardan göreceğiniz gibi makine çok sesi değil. 1200 devirde dahada sessiz olacaktır. Tabi sonuçta çamaşır makinesi 20-30 kg a yakın bir Kütle hareket ediyor fazla bir sessizlik te beklemeyin. Sadece abartılı bir sesi yok.

• Hayırlı olsun güzel cihaz.Bu arada AEG ne oldu

• lazpanyol kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. AEG? Hocam bizde ariston margherita vardı. Onu tamir edeceğim diye kartını komple bozdum ve yeni makine alınmasına karar verildi en sonunda :))

• quote:

Teşekkür ederim. AEG? Hocam bizde ariston margherita vardı. Onu tamir edeceğim diye kartını komple bozdum ve yeni makine alınmasına karar verildi en sonunda :))
    hocam hayırlı olsun makineyi ingiltereden nasıl getirdiniz?
  • bilalkendisin0606 kullanıcısına yanıt
    Valla hocam ne desem yalan olur o işle ben ilgilenmedim çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 21 Mart 2015; 18:19:01 >
  • quote:

Pardon hocam başka nickli arkadaşla karıştırdım

• quote:

Orijinalden alıntı: Lazpanyol

quote:

Pardon hocam başka nickli arkadaşla karıştırdım

Alıntıları Göster
    hocam deterjanın markası ne? ne güzel köpürüyor:)
  • bilalkendisin0606 kullanıcısına yanıt
    Yeşil paketli rinso hocam :) aslında bu kadar köpürmüyor da Makine deterjanı çok iyi çözüyor. Eski el alışkanlığım fazla geldi ilk Başlarda. Şimdi daha az deterjan kullanıyorum :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 21 Mart 2015; 21:42:39 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.