Şimdi Ara

Arçelik buzdolabı ve kaçak akım rölesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
7.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kaçak akım rölesi hafta bir kaç defa atıyor. Sebebini bulmak için evde sadece buzdolabını açık bırakıp diğer sigortaları kapattım. Röle yine attı. Buzdolabında bir sorun olduğunu düşünüyorum. Buzdolabını boşaltıp tamamen kuruttum ama 4 gün sonra röle yine attı. Buzdolabı 8 yıllık. Arçelik servisi ilgilenir mi? Nasıl bir yol izlemek gerekir?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arçelik Buzdolaplarında Kaçak Akım Rölesi Sorunu

Arçelik buzdolaplarında, elektrik kaçağı tespit edildiğinde kaçak akım rölesini attırması yaygın bir sorundur. Bu durum, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir.

Buzdolabında Elektrik Kaçağına Neden Olan Faktörler:

• Yıpranmış veya hasarlı kablolar
    • Gevşemiş veya gevşek elektrik bağlantıları
    • Kompresör arızası
    • Donma buz çözme sistemi sorunları
    • Nem veya su hasarı

Kaçak Akım Rölesi Attığında Yapılması Gerekenler:

Buzdolabının kaçak akım rölesini attırması durumunda şu adımları takip etmeni öneririz:

• Elektrik bağlantısını kes.
    • Buzdolabının fişini çek.
    • Hasarlı veya gevşek kabloları kontrol et.
    • Kaçak akım rölesini resetle.
    • Buzdolabını tekrar tak.

Kaçak akım rölesi tekrar atarsa, bu ciddi bir elektrik sorununun işareti olabilir. Bu durumda, profesyonel bir elektrikçiye başvurmanı tavsiye ederiz.

Arçelik Buzdolablarında Kaçak Akım Rölesini Attırma Sorununun Giderilmesi:

• Hasarlı kabloları değiştir.
    • Gevşek bağlantıları sık.
    • Kompresör arızasını onar.
    • Donma buz çözme sistemini kontrol et ve gerekirse onar.
    • Nem veya su hasarını gider.

Kaçak akım rölesi sorununu gidermek için yetkin değilsen, kalifiye bir teknisyenden yardım almanı öneririz. Elektrikle uğraşırken her zaman dikkatli olmalı ve güvenlik önlemlerini almalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bende de aynı sorun var. 2 tane birbirinin aynı Samsung buzdolabı var. Eski olan 3 yıllık ve 3 gündür sadece gece yarısı kaçak akım rölesini attırıyor. O takılı değilse atmıyor. Geçen ay biz tatildeyken de atmış ve 2 buzdolabındaki her şey bozulmuştu. Et bozulup suları akınca iğrenç bir koku olmuştu. Daha öncesinde bir süre su akıtmıştı. Muhtemelen içinde olmaması gereken bir yerde su var ve kaçak yapıyor. Ama neden her zaman yapmıyor bilmiyorum. Tahminim dolap gece buz kırma veya başka bir moda geçip yüksek akım çekiyor. Akım yükselince faz nötr arasındaki fark da artıyor ve ... olan oluyor. Emin olmadan servis çağırmak istemiyorum. Çünkü her zaman yapmıyor. Servisler genelde deneme yanılma usulü çalışıyor. Arızayı bulana kadar bir sürü parça değiştirirler şimdi. Bu sorunla karşılaşan çözebilen var mı?
  • Dün buzdolaplarının direncini ölçtüm. Sağlam olan beklendiği gibi açık devre.
    Kaçak akım rölesini attıran 500kohm civarı. Ama kabloyu ters çevirince o da açık devre.
    Bir yerde şase var ama nerde. Dolap da kale gibi. Açmak çok zor.
  • Sorun çözüldü. Rezistans patlamış. Dışındaki cam patlayınca içindeki tel şaseye temas etmiş. Rezistans değişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhur

Sorun çözüldü. Rezistans patlamış. Dışındaki cam patlayınca içindeki tel şaseye temas etmiş. Rezistans değişti.

Selamlar, sorunu kendiniz mi buldunuz? Servis mi sorunu çözdü?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung Servisi garanti dahilinde sorunu çözdü sağolsunlar. Hem de 3 yıllık garantinin bitmesine 2 hafta kala. Benim oraları sökme şansım yok. Ben sadece fişten direnç ölçerek yardımcı oldum. Sorun çözülünce açık devre oldu.
  • hocam çok zaman geçmiş üzerinden ama nasıl bir çözüm buldunuz? benim de arçelik 8 yıllık buzdolabı aynı sorun oldu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.