Şimdi Ara

ARÇELİK E2200 YUMUŞATICI ALIRKEN SU AKITIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Emektar çamaşır makinemize taşındıktan sonra bir haller oldu.
    Daha önce yaşadığım sorunları anlatıp konuyu uzatmak istemiyorum ama şu anki yaşadığım sorunla bir bağlantısı olabileceğini düşünürseniz bir sonraki postumda yazabilirim.

Şimdi yaşadığımız sorun , yumuşatıcı alırken dışarıya su akıtıyor.Deterjan kutusunun sağ alt köşesinden bildiğiniz serçe parmak kalınlığında su akıyor.
    Bunun haricinde deterjan alma,su boşaltma sıkma vs. hiçbir işlemde sıkıntı yok.

Daha önce açılmış konulara göz gezdirdim, pislikten vs. olabileceğini söylemişler ama yumuşatıcı bölmesinde herşeyi söküp baktım bir tıkanıklık görünmüyor.Yalnız şöyle bir durum var,kapağı kapattığımızda çamaşır makinesi ile arasında duran metalden ince bir sac var ve yumuşatıcının üstüne gelen kısmı sanırsam daha öncesinde oksitlenip kopmuş.

Suyu kaçırma sebebi bu olabilir mi?Gerekli görürseniz fotoğrafını da ekleyebilirim buraya.

Yorumlar için şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 8 Aralık 2012; 18:31:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Herkese merhabalar;

Emektar çamaşır makinemize taşındıktan sonra bir haller oldu.
    Daha önce yaşadığım sorunları anlatıp konuyu uzatmak istemiyorum ama şu anki yaşadığım sorunla bir bağlantısı olabileceğini düşünürseniz bir sonraki postumda yazabilirim.

Şimdi yaşadığımız sorun , yumuşatıcı alırken dışarıya su akıtıyor.Deterjan kutusunun sağ alt köşesinden bildiğiniz serçe parmak kalınlığında su akıyor.
    Bunun haricinde deterjan alma,su boşaltma sıkma vs. hiçbir işlemde sıkıntı yok.

Daha önce açılmış konulara göz gezdirdim, pislikten vs. olabileceğini söylemişler ama yumuşatıcı bölmesinde herşeyi söküp baktım bir tıkanıklık görünmüyor.Yalnız şöyle bir durum var,kapağı kapattığımızda çamaşır makinesi ile arasında duran metalden ince bir sac var ve yumuşatıcının üstüne gelen kısmı sanırsam daha öncesinde oksitlenip kopmuş.

Suyu kaçırma sebebi bu olabilir mi?Gerekli görürseniz fotoğrafını da ekleyebilirim buraya.

Yorumlar için şimdiden teşekkürler...

ust kapagı acın baglantı boruları kelepcelerınden cıkmısmı dıye bakın deterjan kutusu yerıne tam otumusmu dıye bakın olmazsa kutuyu degısın ucuz bı parça.

• lazpanyol

Yorumun için teşekkürler,dediklerini de yaparım ama ben tam anlatamadım sanırsam.Su makinanın dışından akıyor,kapağın hemen altından.Yani üst kapağın altındaki bağlantılarda ve veya hortumlarda vs. sorun olsa makinenin içine akmaz mı su?

fotoğrafı internetten buldum ama ok işareti ile suyun nereden aktığını işaretledim, görebilirsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 8 Aralık 2012; 19:05:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

lazpanyol

Yorumun için teşekkürler,dediklerini de yaparım ama ben tam anlatamadım sanırsam.Su makinanın dışından akıyor,kapağın hemen altından.Yani üst kapağın altındaki bağlantılarda ve veya hortumlarda vs. sorun olsa makinenin içine akmaz mı su?

fotoğrafı internetten buldum ama ok işareti ile suyun nereden aktığını işaretledim, görebilirsiniz..

hocam deterjan cekmecesinin baglantıları curumus olabılır

• mesuthaksoy kullanıcısına yanıt
    makine artık beni değiştir diyor:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: karamelek06

makine artık beni değiştir diyor:)

Ya bunu alıntıladığın iyi oldu durumla alakalı bir ekleme yapayım.

Lazpanyolun söylediği gibi çekmecenin tam girişini çevreleyen metal kısım oksitlenmiş hatta bazı parçaları yoktu kopmuş

biraz da su tazyikli gibiydi,musluğu azıcık kıstım su akmıyor gibi birşey artık çok az akıyor,bazen hiç akmıyor sanırsam tazyikle alakalı.

Değiştirme zamanı geldi ama makina durmadan da değiştirmeye kıyamıyorum, çok iyi çıktı maşallah,motoru tık desin o gün kapının önüne koyacağım emektarı.
    Yani kıyamıyorum çalışırken, hatırası var :)

• mesuthaksoy kullanıcısına yanıt
    Makineniz öne doğru meyilli olabilir. Ondan su akıtıyordur. Bizim makine de deterjan alırken su akıtıyordu durulamalarda akmıyordu, ön ayaklarını biraz kaldırdık sorun düzeldi. Bir de yumuşatıcı gözündeki delikte de kalıntılar birikmiş olabilir, bakmakta fayda var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • makinanın arkasındaki su ventilleri suyun tazikini ayarlayamıyordur. musluğu kısmanız iyi olmuş
  • Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar.

Makine çok eskidi artık, neresinden tutsanız birşeyler oluyor
    Ama dedim ya motoru sağlam o yüzden de elden çıkarmaya kıyamıyorum.
    Deterjan koyulan kabın makinenin kasasına oturduğu yerdeki sac çerçeve çürümüş tamamen hattabazı parçaları kopup gitmiş, su da tazyikli olunca su kaçırıyor ben de öyle düşünüyorum.Ayakları da dengesiz olabilir tabi, altında şu ayaklı altlıklardan var ama o da Allaha emanet :)
    Böyle arasıra hiç akıtmıyor arasıra azıcık akıtıyor mutlu mesut yaşıyoruz bozulana kadar

@akula06 @egenin_efesi @karamelek06
  • annemlerde 2100 modeli var onda da aynı sorun var ama bahsettiğiniz metal plaka sağlam olmasına rağmen çekmecenin altından su akıyor. suyu biraz kıstım sızıntı kesildi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.