Şimdi Ara

Arkadaşlar Kurutma makinesi su akıtıyor. Acil !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
15.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arçelik 2772 kurutma makinemiz var 3-4 senelik. garantisi bitti. son 1 aydır baya su akıtıyor. hanım yere havlu koyuyor çalıştırmadan havlu sırılsıklam oluyor iş bittiğinde. altını çevirdim baktım çıkan bir hortum v.s. yok

temizlikleri su tankı boşaltma işlemeri mutlaka düzenli olarak yapılıyor. neresinden su akıtabilir ? yapabileceğim bişey mi elimden gelir biraz da.. :) eski çamaşır makinesini paramparça edip toplamışlığım vardır yani o derece :)

candoğan usta anlarsın diye seni özel ekledim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kurutma Makinesi Su Akıtıyor: Nedenleri ve Çözümleri

Kurutma makinenizin alttan veya diğer yerlerden su akıttığını fark ediyorsan, bir sorunu olduğunu anlayabilirsin. Kurutma makinesinden su akması yaygın bir sorundur ve çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. İşte muhtemel nedenler ve çözümleri:

• Kondensatör Sorunu: Kurutma makinesi, ıslak havadan yoğuşan suyu toplamak için bir kondensatöre sahiptir. Kondensatör tıkalıysa veya hasar görmüşse, su birikebilir ve makinenin altından akabilir. Kondensatörü temizle veya değiştir.
    • Su Hortumu Sızıntısı: Su hortumu, kurutma makinesindeki suyu tahliye eder. Hortumda bir sızıntı varsa, su makineden akabilir. Hortumu kontrol et ve sızıntıyı onar.
    • Kapı Conta Sızıntısı: Kurutma makinesinin kapısı, makinenin içindeki nemi tutmak için bir conta ile kapatılmıştır. Conta hasar görmüş veya aşınmışsa, su kapıdan sızabilir. Contayı temizle veya değiştir.
    • Su Tankı Dolmuyor: Bazı kurutma makineleri, yoğuşmuş suyu toplamak için bir su tankına sahiptir. Su tankı dolmazsa, su makineden akabilir. Su tankını temizle ve düzgün çalıştığından emin ol.
    • Havalandırma Kanalı Tıkanıklığı: Kurutma makinesinin düzgün çalışması için yeterli havalandırması olması gerekir. Havalandırma kanalı tıkanırsa, yoğunlaşmış su birikerek su sızıntısına neden olabilir. Havalandırma kanalını temizle.

Yukarıdaki nedenleri kontrol ettikten ve sorunları giderdikten sonra bile kurutma makinen su akıtmaya devam ediyorsa, profesyonel bir tamirciye başvurmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Makinenizin alt haznesi ile su tankı arasındaki bağlantıda kaçak var. Altını sökerek kaçağı bulabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler kardeşim. altını yatırıp bir bakıcam bakalım
  • Önce üst tablayı, sonra yan sol paneli sökerseniz daha pratik olur.
  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    deneyeceğim :)istersen foto ekleyebilirim sökerken
  • quote:

Orijinalden alıntı: blueice32

deneyeceğim :)istersen foto ekleyebilirim sökerken
    hocam konuyu hortlatacağım ama aynı makine bende de var ve su kaçırıyor banyo gölete döndü.siz sorunu çözebildiniz mi ?
  • skynet kullanıcısına yanıt
    evet çözdüm hocam.

arkada alt sağda özel bir yer yapmışlar burası tanka su dolduran mini bir havuz ve arada bir temizlenmesi gerekiyor tüyler dolup kapatıyor. içinde köpük şamandıra gibi bişeyde vardı sanırım. elektriği çek fişten orayı temizle göreceksin yün gibi şeyler doluyor ve tanka gitmesini engelliyor.
  • Konu 5 sene sonra tekrar hortladı ama..

Grunding GDH 82 kurutma makinası arkadan plastik bir parçadan su akıtmaya başladı. Cihaz 2 haftalık daha.

Kendi çözebileceğim bir şey mi acaba anlayan arkadaşlar için video link bırakıyorum 18saniye kadar.

Teşekkür ederim. @candogan62

• umutkop U kullanıcısına yanıt

Güncelleme : Bugün servis geldi, videoyu gösterdim. Direkt değişim talebi oluşurdu. 7-10 gün içerisinde yeni makineyi getirip eskisini alacaklarmış.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.