Banyodaki yerdeki normal giderde su olmadığı zaman kötü koku oluyor. aynı koku çamaşır makinası çalışmazken de makinanın içine doluyor. Makinenin kapağı aralık/açık kalmışsa banyo tamamen kötü kokuyor. makinede yıkanmayı bekleyen çamaşır varsa ve kapağı kapalıyda, koku resmen kıyafetlere siniyor. gider hortumunun duvardaki giriş yerine yakın yerinde deve boynu yaptım ama yine de tam fayda etmedi. acaba makine ilgili bir parça falan mı değişmesi lazım? eskiden de giderler kokardı ama makinede bu şekilde koku olmazdı. ne yapmam gerekir? teşekkürler |
Çamaşır makinesi gider kokusu sorunu
-
-
Bu işlerle evde amatörce uğraşıyorum, öncelikle onu söyleyeyim. Deve boynu yapıp da kokuyu kesemediğim gider olmadı. Acaba senin yaptığında meyil az olduğu için su üstten bir miktar kaçıyor olabilir mi?
Bu arada bizim çamaşır makinası gideri de aynı senin anlattığın gibiydi. Çamaşır makinasının gider hortumunun boruya girdiği yeri iyice kapatınca (streç film mi ne kullanmıştım, tam aklımda değil) koku kesildi. Demek ki makina da içine koku almıyor. Yoksa senin anlattığın gibi olurdu. İkinci ihtimal olarak da bunu düşün. Yani gider borusuna hortumu sokunca etrafını bir şeyle iyice kapla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denn.zent -- 3 Nisan 2024; 0:29:24 > -
Birinci olarak gider hortumu doğru yerleştirilmiş olmalıdır. Makinenin üstünden inerek aşağı doğru eğim alır. Evin giderinde kalan su bu sayede makine içerisine tekrar dolmaz.
Dedex55 Easy Tabii Ki DeyoutubeÇamaşır makinelerinde olan kötü koku sorunuyla ilgili daha önce de video çektim ve yayınladım. Eski videom pek ilgi görmedi. Yine de içerik olarak vardı. Kötü koku ve çamaşırlar yıkandıktan sonra üzerlerinde oluşan lekeler, tüyler, beyaz izler, siyah izler ve buna benzer sorunlarla ilgili, meseleyi daha iyi açıklayan bir video çekmek istedim. Şu an o videomla sizlerleyim. Videomda sorularınızın cevabını eksiksiz olarak bulacaksınız. Her çamaşır makinesi aynı olmadığı gibi kullanıcıların çamaşır makinesi kullanma alışkanlıkları da farklıdır. O nedenle her sorunun cevabı aynı olmaya bilir. Ben bu videomda bir kaç cevap verdim ve sizlerde kendi makine kullanma alışkanlıklarınızı göz önüne alarak istediğiniz cevabı seçebilirsiniz. Ben faydalı ve güzel bir video olduğunu düşünüyorum ve anlattığım bilgilerin altını kendi çektiğim görseller ve video aralarına yerleştirdiğim kısa videolarla doldurdum. Beyaz eşya tamirciniz (çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve buzdolabı) ve küçük el aletleri tamirciniz olarak buradayım. Kanalıma abone olarak destek vermeyi unutmayın. #keşfet #çamaşırmakinesi #temizlikhttps://www.youtube.com/watch?si=jrEmnJocElxIok90&v=RUga5YLuXLo&feature=youtu.be -
duvardaki delikten sızsa banyo kokar. makinanın içi kokuyor. delikte siyah conta gibi şeyler var ya ondan var. ve yaklaşınca kokmuyor. deve boynunu bir daha kontrol edeyim. daha derin deve boynu yapmayı deneyeyim.
-
büyük ihtimal sizin dediğiniz gibi hortumda bir değişiklik oldu.
arkasını tam göremiyorum.
bozulmuş hali kırmızı gibi oldu büyük ihtimal.
mavi gibi küçük bir deve boynu yaptım ama tam işe yaramadı galiba.
onu iyice U gibi birbirne yapışık yapsam su atarken sorun olur mu?
-
Hortuma U şekli vermeye gerek var mı ki? Boşaltma pompası içinde yarım litre kadar su kalıyor zaten, açık hava boşluğu kalmıyor
-
Paint şekli sübliminal mesaj içeriyor hocam
Nasıl olur bilmiyorum. Olursa olur, olmazsa değiştirirsiniz. Şekle bakarak kafam karıştı.Sistem belli aslında.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miyamoto Musashi -- 5 Nisan 2024; 16:36:54 > -
ne diyor mesajda annamam öyle işlerden
(durduk yere tırstım ya)
-
Kablolar makine ile beraber hareket çekmiş hocam
-
Makinenin markası ne hocam? Nornalde makinenin içinin kokmaması lazım, içinde bahsettiğiniz olayı engellemek adına su kalır mutlaka.
Çekvalf gider alıp takın hocam olmadı belki faydası olur bkz.
koctas.com.trLavabo Koku Giderici Çek Valfli Lavabo Gider Adaptör Conta Ø50 Evye Koku Önleyicihttps://www.koctas.com.tr/qniay-lavabo-koku-giderici-cek-valfli-lavabo-gider-adaptor-conta-50-evye-koku-onleyici/p/5000226848
Bunun haricinde kokuyu kesmek için boru alıp gider önüne enine u yapabilirsiniz.
Bkz.LG DIY Serviceyoutube[LG Top Load Washer] - Sewer Smell from Washing Machinehttps://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=PAadKeeHrTg
Bkz2.BekoyoutubeHow to install washing machine drain hose | by Bekohttps://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=OEM3aF7mwFg
İstanbulun genelinde özellikle eski tesisatlarda malesef böyle bir sorun var özellikle lodosta berbat oluyor etraf.
-
makine LG.
daha önce koku olmuyordu. ama yine de dediğiniz adaptörden alıp deneyeceğim. böyle birşey olduğunu bilmiyordum.
teşekkürler
edit: ama bunun içine boruyu fazla sokamayız. o da riskli olmaz mı? atıverse boruyu su eve dolar hep
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nocnoc -- 15 Nisan 2024; 16:33:35 > -
Hocam uç kısmı contaya zor giriyor zaten. Contası var normal PVC boru gibi. Hortum zaten boşta duemamalo, contası olmalı. Bu kokuyu tam kesmeyebilir, daha çok börtü böcek için faydalı. Böcek sorunu var yazlık bölgelerde, oralarda iş görüyor.
Baktınız olmuyor, bunun yerine boru alıp U da yapabilirsiniz pvc borudan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 16 Nisan 2024; 1:20:1 > -
tamam teşekkürler yardımlarınız için
Benzer içerikler
- beyaz eşya depoda bekletme süresi
- bulaşık makinesi üst pervane dönmüyor
- siemens bulaşık makinesi tavsiye
- windsor marka nasıl
- çamaşır makinesi su alıyor yıkama programına geçmiyor
- roborock qrevo curv fiyatı
- en iyi bulaşık makinesi
- en iyi kurutma makinesi
- en iyi beyaz eşya markası
- en iyi çamaşır makinesi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X