Şimdi Ara

Arçelik`in icatları merak uyandırdı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
5.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: taşkafa

Birileri gibi 5 markanın borazanlıgını yapıp, her tavsiye sorana onları satmaya çalışmıyorum...Çok şükür...Avrupa da üretimi bitmiş ürünlerin stokunu Türkiye de eritiyorlar. ..Sonrası ? Sonrası yok....O MODEL ARTIK GELMİYOR....ŞİMDİ YENİ MODELİ BU......En çok yazdıgınız cümlelerden biri...Bilenler sizi iyi biliyor..degerli arkadaşlarım...AVRUPA NIN BORAZANLIGINI YAPMAYA DEVAM....ARÇELİK-BEKO-VESTEL asla tavsiye edilmez...Dünyanın dört bir yanına mal satarlarken siz kötülemeye devam ediniz...Biz biliyoruz...

mesela beko,almanyada ve ingilterede çin malı muamelesi görüyorlar sadece ucuz diye tercih edilen bir marka.ama nedense burada ateş pahası o da halkını çok sevdiği için değil mi arçeliğe yılalrdır haketmediği paraları kazandırdık ama bir daha asla almam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onboardx -- 11 Ekim 2008; 10:54:30 >

• Ben bu tür saçma sapan yazılara cevap vermek istemiyorum...Kim ne isterse alsın..ARÇELİK alıp almamak sizin tercihiniz...Yada Arçelik markası altında satılan muhtelif malları...Ben beyaz eşya konusunda yada hiç bir konuda uzmanım diye dolaşmıyorum..EN İYİ BİLDİGİM ŞEY HİÇ BİR ŞEY BİLMEDİGİMDİR....Bu cümleyi çok seviyorum..Boş tenekeden çok ses çıkar onuda biliyorum.. Kim ne isterse yazsın....Kim ne isterse alsın...Onca yazdıgınız tavsilere içinde bu cümle neden en fazla ? O MODELLER ARTIK TÜRKİYEYE GELMİYOR...ŞİMDİ FALANCA MODELLER VAR...ONLARI TAVSİYE EDİYORUM.....Laf kalabalıgı içerisinde bu soruma cevap yok...Bu tartışma günlerce bitmez...Ne alırsanız hayrını görün...İyi günlerde kullanın..BİZİM YERLİ MARKALARI KARALAMAKTAN VAZGEÇİN...ONLARDAN EKMEK YİYEN BİNLERCE AİLE VAR.....Hansı düşüneceginize onları düşünün...Sözüm bitti...Kestim...saygılarımla.. ISRARLA GÖRMEK İSTEMEDİGİNİZ PATENTLER HAKKINDA BİLGİwww.arcelik.com.tr girip sorun...Cahilliginiz gitsin...Ögrenip görüp utanın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 11 Ekim 2008; 13:29:41 >

• Utanacak kişi bence bilmedigi konularda bir kaç defa boz olmuş ve genede anlamadan insanları yanıltmayada dahalen devam eden ve aldıgı ürünler hakkında sıfır bilgisi olan ama konuştuklarının asla arkasında duramayan kişidir (acaba bu kimdir)heleki kendidisinin beyaz eşya konusunda her yazısı saçmalıklarında ötesi oldugu suratına suratına binlerce kez candogan arkadaş tarafında tokat derecesinde çarpılmış olmasına ragmen nisan bunlar yagmuru sanarak hala dahalen bilmedigi konularda ahkam kesmeye devam eden ve en çokda teneke sesinin candoganca nereden çıktıgı çok iyi bilinmektedir,bu forumun en iyi beyaz eşya uzmanınında candogan ooldugunu dünya billiyor ama biri dahalen alamadı,artık işi saçmalamaya ve hakarette getiren zavallı yazılara aslında yanıt vermek seviyesizliginede düşmamak laım ama insan oglu beşer şaşar.

• Koç Topluluğu’nun lider şirketlerinden Arçelik A.Ş., 2007 yılında gerçekleştirdiği 143 uluslararası başvuru ile dünya çapında en çok başvuru yapan ilk 500 şirket arasında 35 sıra yükselerek, 101.sıraya yerleşti ve listede yer alan tek Türk şirketi oldu.

İlk yüzde dev global şirketlerin açıklandığı listede, Arçelik, birçok önemli uluslararası şirketi geride bırakarak Google Inc.’in ardından 101. sırada yer aldı. Yurt içindeki başarılarını uluslararası arenaya taşıyarak, Patent Şampiyonları Ligi’nde devlerin arasına giren tek Türk şirketi olan Arçelik, Avrupa Komisyonu Raporuna göre Ar-Ge’ye en fazla kaynak ayıran 1.000 dünya şirketi arasındaki tek Türk Şirketi Koç Holding’in başarısını perçinlemiş oldu.

http://www.aydabir.com/viewHABERpict.asp?id=15809
    Türkiye’nin Dünya Ligi’ndeki konumuna katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz

http://www.wipo.int/ipstats/en/statistics/pct/applicants_ranking.html

1997

TÜSİAD - KalDer Ulusal Kalite Büyük Ödülü
    1998

TÜSİAD, TÜBİTAK ve T.T.G.V. Birinci Teknoloji Büyük Ödülü
    EFQM KOBİ kategorisinde Kalite Büyük Ödülü (Beko)
    Ulusal Kalite Büyük Ödülü (Beko)
    1999

İkinci Teknoloji Büyük Ödülü
    2000

EFQM Kalite Başarı Ödülü
    2002

Çamaşır Makinesi İşletmesi - TPM Mükemmellik Ödülü
    2003

“En Başarılı Kojenerasyon Tesisleri” Ödülü - Çamaşır Makinesi & Buzdolabı İşletmeleri - Türkiye Kojenerasyon Derneği
    2004

Blomberg buzdolabı - Energy + Yarışması'nda Avrupa Komisyonu tarafından “En Çok Enerji Tasarrufu Sağlayan Buzdolabı” Ödülü
    Blomberg çamaşır makinesi - Plus X Award'da Tasarım Ödülü
    Çamaşır Makinesi İşletmesi - TPM Sürekli Mükemmellik Ödülü
    Eskişehir İşletmesi - TPM Mükemmellik Ödülü
    Arçelik Telve / Beko Keyf - iF Design Tasarım Ödülü
    2005

Blomberg bulaşık makinesi - Red Dot Tasarım Ödülü
    Blomberg ısı pompalı kurutucu - Eco Top Ten Enerji Ödülü
    Blomberg ve Elektra Bregenz bulaşık makinesi ve kurutucu - 2005 Plus X yarışmasında 2 kategoride toplam 6 ödül
    Elektrik Motorları İşletmesi - TPM Mükemmellik Ödülü
    Bulaşık Makinesi İşletmesi - TPM Mükemmellik Ödülü
    2006

Türk Patent Enstitüsü Başkanlığı (TPE) tarafından ilk kez verilen “TPE-Patent Ligi Ödülleri” kapsamında Birincilik Ödülü
    Elektra Bregenz buzdolabı ve ankastre fırın - 2006 Plus X yarışmasında toplam 5 ödül
    Blomberg kombi buzdolabı ve ankastre pirolitik fırın - 2006 Plus X yarışmasında toplam 4 ödül
    Eskişehir Buzdolabı İşletmesi - TPM Sürekli Mükemmellik Ödülü
    Romanya Arctic Soğutucu Cihazlar İşletmesi - TPM Mükemmellik Ödülü
    2007
    Beko markalı WMD 57162 model, "Dünyanın En Hızlı Çamaşır Makinesi", Avrupa'nın en saygın yarışmalarından biri olan 2007 Plus X'de "Ekoloji" kategorisinde ödülün sahibi oldu.
    Beko markalı DFN 2520S bulaşık makinesi, Belçika Tüketici Derneği'nin yayımladığı Test - Achats/Test-Aankoop tarafından birçok lider Avrupalı markayı geride bırakarak, tüketicilere en çok tavsiye edilen ürün seçildi.
    Elektra Bregenz markalı SBS 4000 gardırop tipi buzdolabı, Avrupa'nın en saygın yarışmalarından olan 2007 Plus X'de, “Ekoloji” kategorisinde ödüle layık görüldü. Elektra Bregenz markalı ürünler, 2006 ve 2005 Plus X yarışmalarında da çeşitli ödüllerin sahibi oldu.
    Capital Dergisi'nin IBM iş birliği ile düzenlediği "Türkiye'nin İnovasyon Liderleri Araştırması"nda Arçelik A.Ş. birincilik ödülüne layık görüldü.
    Çağrı Merkezi sektörünü bir araya getiren ve IMI Conferences tarafından gerçekleştirilen “3. İstanbul Çağrı Merkezi Konferansı & Fuarı” kapsamında düzenlenen 2. İstanbul Çağrı Merkezi Ödül Töreni'nde Arçelik Çağrı Merkezi “En İyi Teknoloji Kullanımı” dalında ödülün sahibi oldu.
    Blomberg WAF 7340 çamaşır makinesi, ünlü Alman Tüketici Dergisi Stiftung Warentest'in, dünyanın önde gelen uluslararası 11 markasının çamaşır makinesi ürününü baz alarak yaptığı değerlendirmesinde, en çok tavsiye edilen ürünlerden biri seçilerek; elektrik ve su tüketimi, performans ve kalite açısından yüksek not “iyi” aldı.
    Beko DFN 6831 S bulaşık makinesi, ünlü Fransız tüketici dergisi “Que Choisir”in Kasım ayı sayısında, dünyanın önde gelen 11 uluslararası markasının bulaşık makinesini baz alarak yaptığı değerlendirmesinde toplamda ikinci oldu.
    “Que Choisir”, Beko “DFN 6831 S” bulaşık makinesini, kalite-fiyat açısından en iyi ürün olarak seçti.
    Koç Topluluğu şirketlerinin her yıl Mayıs ayının son haftasında sosyal sorumluluk faaliyetleri gerçekleştirerek katkıda bulunduğu “Ülkem İçin” projesi kapsamında DenizTemiz Derneği/Turmepa ile birlikte bir bilinçlendirme faaliyeti düzenleyen Arçelik A.Ş., bu aktivite ile Koç Holding tarafından yapılan değerlendirmede “En Başarılı Etkinlik” ödülüne layık görüldü.
    CNBC-e'nin her yıl düzenlediği ve icraatları ile Türk sanayisine her zaman örnek olmuş lider şirketlerin girişimcilik, yenilikçilik ve marka gibi alanlarda değerlendirildiği “İş Dünyasının En İyileri” yarışmasında, Arçelik A.Ş., “Yılın İhracatçısı” ödülünün sahibi oldu.
    Dünyada 2004 yılından bu yana düzenlenen ve 2007'de ülkemizde ilki gerçekleştirilen “Etik Hesap Verebilirlik Araştırması” (Accountability Rating) sonuçlarının açıklandığı, Capital Dergisi tarafından düzenlenen törende, Arçelik A.Ş. ve Beko Elektronik A.Ş. ilk 10 şirket arasında yer alarak iki ödülün birden sahibi oldu.
    Blomberg Q Serisi çamaşır makineleri ve logitronic bulaşık makineleri, üstün performanslarından dolayı 2007 yılında uluslararası saygınlığa sahip Alman VDE Enstitüsü tarafından VDE onayını aldılar. Blomberg, hem bulaşık hem çamaşır makineleri ile kendi sektöründe VDE onayına layık görülen ilk marka oldu.
    Arçelik A.Ş., Türk Patent Enstitüsü Başkanlığı (TPE) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “TPE-Patent Ligi” yarışması kapsamında, “En Çok Patent Başvurusu Yapan Firma” kategorisinde 2007 yılında 192 başvuruyla birincilik ödülü aldı.
    Arçelik A.Ş., 2007 yılında tasarladığı ve ürettiği Beko, Piano Serisi 100 Hz LCD televizyonları ile dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES'de, “Video Display Ürün” kategorisinde “2008 Tasarım ve Yenilikçilik Ödülü”nün sahibi oldu.
    Dünyanın önde gelen tasarım yarışmalarından biri olan “iF Design 2008”, Arçelik A.Ş. tarafından 2007 yılında tasarlanan ve üretilen 42” Piano Serisi 100Hz LCD televizyonları “En İyi Tasarım” ödülüne layık gördü.

• Seviyesizce insanları karalarken , bilmedigin insanlar hakkında ahkam keserken, bozacının şahidi şıracı....Yazıları ile insanları aldatırken....YUKARIDAKİ YAZIYI İKİ DEFA OKU...YÜZÜN KIZARSIN....KIZARACAK YÜZÜN VAR İSE....Başka sözüm yok...
  • aynısını size tokat gibi çarpıyorum,ve ilk seviyesiz yazı size ait onuda belirtiyorum ve o yazıyı sen oku oradaki buluşların ve yapılanlarımn arçelikle alakası yoktur ama anlayana niki ile aynı olan seviyedekileri ayrı tutuyorum,

klasik arçelik atmasyonculugu,başkasının şeyiyle gerdege girme olayı aynen arçelikte vardır ve o markaların arçelikle akalası yoktur,bu forumda esmerce arkadaş vardı o yanılıpta blomberg alarak hayatını karartmıştı,20 sene önceki simtelin getirdigi blomberg ile arçeligin elni sürerek bozdugu blomberg arasında uçurumlar vardır anlayana (taşkafa beye degil)

ve aynen bozacının şahidi şıracı ikiside candogan kardeş tarafından binlerce kez bozguna ugratılmış ve bozulmuş ters taklaya getirilmiş kişilerdir ve yazıklarının yarısından çogu insanları hatalı yönlendirmedir ama bunlar yenilen pehlivan gibiler ne naltırsanız anlatın anlamazlar taş duvar dile gelir bu arkadaşlar tık tık,

herkes bildigi konuda yazsın hiç siz candogan kardeşin dogalgaz konusunda saçmaladıgını gördünüzmü,sizde yapmayın.

iyi akşamlar.

Not;yukardaki hakaretleri 8 ile çarpıp size osmanlı tokadı şeklinde aşk ediyorum taşkafa arkadaş,heleki sizde kızaracak yüz olsa binbir kez candogan arkadaş sizi bozguna ugrattıgı konulara desturla girersiniz ama yüz yokki.

• http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=11304919
    linkinde hepsini gör dediğinde yazılanlardan birini ekliyorum

"bizim 2013'te çıkartmayı düşündüğümüz x litrelik bulaşık/çamaşır makinesini arçelik bu sene piyasaya verdi" beyanatını siemens'te çalışan bir alman mühendisten duymasam etkileneceğim reklam.

(kwisatz haderach, 01.11.2007 15:58)"
    #11306366 !?

quote:

Orjinalden alıntı: pentana

arçeligin tek tuş atmasyonu

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=11304919

http://forum.donanimhaber.com/m_18684467/tm.htm

• quote:

Orjinalden alıntı: alien_turk

linkinde hepsini gör dediğinde yazılanlardan birini ekliyorum

"bizim 2013'te çıkartmayı düşündüğümüz x litrelik bulaşık/çamaşır makinesini arçelik bu sene piyasaya verdi" beyanatını siemens'te çalışan bir alman mühendisten duymasam etkileneceğim reklam.

(kwisatz haderach, 01.11.2007 15:58)"
    #11306366 !?

quote:

Orjinalden alıntı: pentana

arçeligin tek tuş atmasyonu

http://forum.donanimhaber.com/m_18684467/tm.htm

şurada yanılıyorsunuz arçelik yapamaz,elinin altında 15-20 tane alınmış batmış marka var onlarda açlışan müjendisler tarafından seneler önce bulunmuş ve onlar tarafından icat edilmiştir,arçelik hazıra konmayı çok sever,eger becerebiliyorsa iyi bir çamaşır makinesi ve klima çıkarsın efendi hz leri arçelik LG yaltaklanmasın.

• Görüyorum ki taşkafa bey daha 1 tane bile yazım olmadan beni karalamaya başlamış. Madem kendi sataştı anlayamayacağını bilsem de tekrar açıklıyorum ve kendisine sorular soruyorum

Kendisi şöyle bir yazı yazmış:

quote:

Orjinalden alıntı: taşkafa

Birileri gibi 5 markanın borazanlıgını yapıp, her tavsiye sorana onları satmaya çalışmıyorum...Çok şükür...Avrupa da üretimi bitmiş ürünlerin stokunu Türkiye de eritiyorlar. ..Sonrası ? Sonrası yok....O MODEL ARTIK GELMİYOR....ŞİMDİ YENİ MODELİ BU......En çok yazdıgınız cümlelerden biri...Bilenler sizi iyi biliyor..degerli arkadaşlarım...AVRUPA NIN BORAZANLIGINI YAPMAYA DEVAM....ARÇELİK-BEKO-VESTEL asla tavsiye edilmez...Dünyanın dört bir yanına mal satarlarken siz kötülemeye devam ediniz...Biz biliyoruz...

O birileri benim biliyorum. Acaba kendisi nedir? Arçelik-ECA kelimesinin geçmediği veya o markaların ima edilmediği kaç yazısı var acaba? Ben iyi malın marka ve modelini veriyorum, şu marka alın demiyorum hiçbir zaman. Bunu kaç kere yazdığımı unuttum ama taşkafa bey halen anlamış değil. Borazancı lafını 2 marka üzerine aynen iade ediyorum.

Ha gelelim Avrupa olayına, benim önerdiğim marka ve modeller tüm Dünya'da ve aynı anda Türkiye'de satılıyor, Dünya'da piyasaya çıktıktan en geç 2-3 ay sonra Türkiye'ye geliyor. Stok eritme nereden çıkardı anlamıyorum? Taşkafa bey bu konuda bir açıklama yapsın madem Yeni modeller Türkiye'ye geliyor ve daha iyisi çıkınca elbette tüm Dünya'dan kaldırıldığüı gibi Türkiye'den de kaldırılıyor. Güncel modellerden haberim var diye taşkafa bey beni anlayamamış sanırım.

Avrupa'daki dandik malları Türkiye'ye getiren diğer markalar değil Arçelik'tir. Tamircilerin bile tamir etmekten illallah ettiği ve tüm 2. elcilerde bol bol bulunan Hotpoint üretimi Arçelik 5700-5750 süper kurutmalı çamaşır makinesini buraya ithal eden kimdi? Asıl Avrupa'daki dandik makineleri kimin getirttiği belli:)

Ha Beko ve Vestel Avrupa'da satıyormuş. Öncelikle ben şimdiye dek hiçbir ülkede Vestel diye bir marka görmedim. Vestel marketlere vs en alt kalite fason mal yapıyor. Buradaki Sinbo veya King gibi yani. Arçelik de aynı şekilde marketlerin en alt kalite ve fiyattaki reyonlarını süslüyor. Şimdi taşkafa beye sorum:

Madem bayıldığınız Arçelik yurtdışına tonla mal satıyor neden oradaki 1400 devir 6kg Beko makine fiyatına buradan 5kg 600 devir Beko'yu bile alamıyoruz? Neden KDV sayılmadığında benim önerdiğim mallar Dünya'da ve Türkiye'de aynı fiyatta? Bunun da bir zahmet açıklamasını yapsın kendileri.

Son olarak da bu konuya dönelim. Acr arkadaş alınan ödülleri sıralamış. Bu ödüller diğer markalarda kaç katı kadar fazla biliyor musunuz? Bizim burada asla almayın dediğimiz Ariston'un bile Arçelik'ten kat kat fazla ödülü var. Bosch ve Siemens'in Türkiye'de beğenmediğim Çerkezköy'deki montaj fabrikasının bile Arçelik'e yakın patent başvurusu ve ödülü bulunuyor. Ki Türkiye'deki BSH beyaz eşya tesisleri basit bir montaj sanayisi, fabrika denemez. İthal parçalar geliyor, burada 2 plastik parça üretip vida sıkıyorlar. Tasarım ödülleri verilirken sadece dış görüntüye bakılarak veriliyor. Yoksa Beko onca Dünya'ca ünlü TV markası varken en iyi LCD tv ödülü alır mıydı? Daha panel bile üretmeyen ve başkalarından satın alan bir firma

Arçelik hayranlarına sorarım:

-Madem Arçelik Direct drive teknolojisini buldu, neden Orbital haricinde 1 tane bile makinesinde bu teknoloji yok?
    -Arçelik tek tuşlu bulaşık makinesini buldum diyor. Tek tuşlu makine dediği de 5 programdan birini otomatik seçiyor O zaman Siemens'te 9 yıldır bulunan ve bulaşığın kirine göre programı kendi kendine oluşturan, yani hali ahzırda olan programlardan birini seçmeyen makine nedir acaba?
    -Arçelik zamanında(2003-2004 civarı idi sanırım) da su jetini icat ettim demişti. O zaman neden Zanussi'nin 1993 yılı kataloglarında Jetsystem su püskürtmeli makineler mevcut?
    -Arçelik ekoloji ödülünü aldım diye gezinirken neden piyasadaki tek B sınıfı enerji ve yıkamalı çamaşır makinesi hala Arçelik-Beko-Altus tarafından satılıyor? Diğer markalar A++ sınıfına geçmişken neden hala Arçelik'in makinelerinin yarısından fazlası sadece A sınıfı? Ya da Vestel'in neden çamaşır makinelerinin tamamı A sınıfı?

Teknoloji bu mudur? Güldürmeyin adamı.

Taşkafa beyden koyu ve büyük yazdığım sorulara tek tek cevap istiyorum. Öyle saçmalık diyerek kaçmak ve bize çamur atmaya çalışmak yok. Atıp tutmak kolay değil. Bu yazdıklarımı daha önce defalarca yazdım ama kendisinden nedense cevap gelemiyor bir türlü? Ben de hiçbir konuda uzman demiyorum kendime ama sadece bilgim olan konulara yazıyorum, birşey bilmediğim konularda bilmişlik taslamıyorum farkım bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 12 Ekim 2008; 17:57:29 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.