Şimdi Ara

Arçelik In Love Gurme Çay Makinesi (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
6
Favori
69.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar evde yalnızken bi çay demleyeyim dedim, attım çayı (poşet değil) soldaki bölüme bi farklılık var meğer hanım demleme haznesini bulaşık makinasından çıkarıp yerine koymamış, bizde dıldurduk çayı, şimdide su akıtan yer tıkandı, yukardan temizlemeye çalıştım, veya kitapçığında yazdığı gibi temizleme modu ile suyu akıttım ancak halen daha demlediği çayı alttaki bölüme.geçirmiyor, suyun aktığı bölümü açmam lazım nasıl yapılabilir acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • K 3284 çay makinesi suyu alıp çayı demledikten sonra kettle kısmı devamlı suyu kaynatıyor. Sıcak tutma özelliği olamaz bu. Su tam gaz devamlı kaynıyor. Buna benzer sorun yaşayan oldu mu?
  • bu haberdeki makine arçeliğin makinesi.

www.hurriyet.com.tr
    Profesör olmadı ‘Çaycı’ oldu
    http://www.hurriyet.com.tr/profesor-olmadi-cayci-oldu-27014158

kullananlar hala memnun mu değil mi merak ettim?

• Yok çabuk bozuluyor Arçelik In Love serisi tavsiye etmiyorum ben de yeniden araştırmaya başladım kaliteli bir şey bulursam alacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgurdegi

Yok çabuk bozuluyor Arçelik In Love serisi tavsiye etmiyorum ben de yeniden araştırmaya başladım kaliteli bir şey bulursam alacağım.

Aletin bozulmayan yeri kalmadı. Bu mesajı görüp de bu makineyi alanın Allah yardımcısı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gbriel -- 21 Mart 2016; 17:17:52 >
  • Arkadaslar k3284 cay makinesini aldim ve memnunum sadece bir durumdan rahatsizim. Cay demlendikten ve demlige aktarildiktan sonra cay hazir melodisini duyuyorum buraya kadar sorun yok. Fakat bardaga doldurmak icin demligi yerinden aldigim zaman yukaridan 1 2 damla dem demligin kapagina damliyor ve silmek zorunda kaliyorum.sizdede ayni durum soz konusumudur?

• arkadaşlar bu makineye alternatif olarak önerebileceğiniz bir makine var mı?
  • Arkadaşlar konuyu takip ediyorum bayağıda okudum ancak biraz kullandıktan sonra sorunlar başlıyor galiba? Uzun süre Kullananlar tavsiye eder mi?

• centilmen55 C kullanıcısına yanıt
    4 -5 aydır kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım.
  • nirvana01 kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler. Fiyatı 400 civarı olunca biraz araştırıyım istiyorum

• centilmen55 C kullanıcısına yanıt
    Haklısınız tabi, bizim makine parasını çıkarttı. her sabah işe gitmeden kahvaltı yaptığımız için aldık. çayımız hazır oluyor. akşamları eski caydanlığı kullanıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nirvana01

Haklısınız tabi, bizim makine parasını çıkarttı. her sabah işe gitmeden kahvaltı yaptığımız için aldık. çayımız hazır oluyor. akşamları eski caydanlığı kullanıyoruz.

Bende çalıştığım ve çayıda çok sevdiğim için alcam inşallah. Umarım uzun yıllar sorunsuz kullanılabilir

• Hocam Homend'in çaycı tipi ürünlerini kullanan var mı nasıldır?
  • Cay koydugumuz celik bolumun altina bir miktar suzulmus cay birikmesi oluyor sizlerdede oluyormu en son bu cay konulan bolmeyi kaldirinca farkettim

• quote:

Orijinalden alıntı: Alehar

quote:

Orijinalden alıntı: staroftheskies

Bu cihazın tek sorunu yetersiz çay yapması. Sıcaklıkta bizimkinde de sorun yok. Alacak olanlar 10-11 bardak çaya razıysa alsın.

Daha evvel de sormuştum,
    bardağa nasıl koyuyorsunuz çayı?
    sıcak su ile karıştırarak mı yoksa sadece dem olarak mı?

Konuya yeni dahil olduğum için sıra ile gidip ben de hem Arçelik K-3286 hem de Arçelik K-3284 bilgi ve tecrübelerimi paylaşmak isterim.

Özel olarak kısa süreliğine çay ve kahve eğitiminde öğrendiğim bilgiye göre çayı demleyip sunum yapmaktayım.

Buna göre;

Çayı demleyip ikram etmeden önce Kettle'da kaynayan sıcak suyu, servis yapacağım bardak ve/veya kupalara koyum 30sn-60sn arası bardak ve kupanın ısınmasını sağlıyorum.

Ardından herkesin için zevkine göre bardak ve kupalarda sıcak su bırakarak üstüne demlenen çayı dökerek servis yapıyorum.

Sıcak su ile karıştırmadan yapılan demli çayı herkes tercih etmeyebilir.

Sıcak su ile karıştırıldığında hem de bir demlikten çok daha fazla çay ikram etme şansınız oluyor.

Bardak ve/veya kupa ısıtma bilgimi Arçelik Telve'de kahve yaparken de kullanıyorum.

Kahve yapmadan önce servis yapılacak kahve fincanı kadar suyu hemen Arçelik Kettle'da kaynatıyorum.
    Su kaynarken Telve'de kahve için hazırlık yapıyorum. (Kahve ve/veya şeker konması) Kettle'da suyun kaynamasını bekliyorum.
    Su kaynayınca Telve'de kahve yapmaya başlatıyorum.
    Hemen ardından Kettle'daki sıcak suyu servis yapacağım kahve fincanlarına koyup fincanların sıcak kalmasını sağlıyorum.
    Telve'de kahveler olduktan sonra fincanlardaki sıcak suyu döküp, hemen Telve'de olan kahveyi fincanlara koyuyorum.
    Kahve ile bir ufak bardak su/maden suyu içine limonlu ve taze nane yaprağı yanında lokum, şeker, çikolata vb. bir ürün ile servis yapıyorum.

Fincan ısıtmak size fazladan 3dk. daha zaman ihtiyacı doğuracaktır ama inanın zaten kahveyi muhteşem yapan Arçelik Telve ile ısıtılan fincanda uzun süreli bol köpüklü Türk Kahvesi içmek çok daha zevkli olacaktır.

Teşekkürler,

• Forumdan rastgele seçtiğim arkadaşlardan rahatsız ettiğim için başta özür dilerim ama yardım ve desteğe ihtiyacım bulunuyor.

İlkönce şunu belirteyim, ürünün nerede ve kimler tarafından üretildiği beni ilgilendirmiyor. :)

5 sene önce 250TL- karşılığı sadece ve sadece Arçelik K-3284'de göre fazla yer kaplamadığını düşündüğüm için Arçelik K-3286 Çay makinasını aldık.

Arçelik In Love Gurme Çay Makinesi

Makina ilk 2 sene içerisinde herhalde 3-5 kere servise gitmiştir. Şimdiye kadar çıkan arızalaraın TÜMÜ, Kettle'ın suyun kaynadığını algılamamasından dolayı sürekli durmaksızın kaynaması idi.

2 senenin sonuna doğru, garanti bitimine doğru son kez servise gittiğinde şase ile birlikte Kettle'lı garanti kapsamında ücretsiz değiştirdiler.

Ben ürünün Arçelik K-3284 ile ücret karşılığı değiştirilmesini talep etmiştim ama Arçelik kabul etmedi.

Yeni verilen ürünün de 1 yıl garantili olduğunu bildirdiler. Ürünü 18 ay kullandıktan sonra tekrar aynı arızayı verdi. Garanti kapsamı dışında olduğundan bu serfer 150TL- karşılığı şase ve Kettle'lı değiştirmeyi önerdiler. Ben tekrar ürünün ücret karşılığı Arçelik K-3284 ile değiştirilmesini istesem de yine Arçelik kabul etmedi ve ben ürünü mecburen ücretli olarak yenilemek zorunda kaldım. Zorunda ve mecburen diyorum çünkü hem çay demlemesinden hem de kullanımından gerçekten çok memnunduk.

Ücretli olarak değiştirildiğinden ürün 2 yıl garantili olarak kullanmaya başladık. Bu arada servis bize şöyle bir uyardıda bulundu;

Kettle'da sıcak su algılama sensörü, Kettle'lın "ARÇELİK" yazan tutma sapının iç kısmında olmasından dolayı, eğer kaynatılacak suyun işaretli kısımdan fazla konulması halinde içeride oluşan fazla su buharı ve kaynarken sıçrayan suyun, sensörü bozduğunu bildirdi. (Umarım iyi tarif edebilmişimdir.) Halbuki benim aldığım dönemdeki kullanım kılavuzlarında böyle bir uyarı BULUNMAMAKTAYDI. Şimdiki kullanım kılavuzlarında bu uyarı bulunuyor.

Bu sensör hem K-3284, hem de K-3286'larda aynı yerde bulunmaktadır.

Yeni ürün tekrar geçen hafta garanti süresinin bitmesine 1 gün kala arızalandı.

Servis ile Arçelik ile sürekli yazışma ve görüşmeler sonunda bana 200TL- karşılığı Arçelk K-3284 verilmesi önerildi.

Sizin anlayacağınız 5 senede Arçelik K-3284 bana 600TL- mal oldu...

Neyse gelelim çay demleme şekline ve soruma;

K-3286 çayı KARAF'ın içinde tutarak demlediğinden, çok daha az miktarda çay kullanarak, çayın özü ve lezzetini çok daha uzun süre tutabildiğini farkettik.

K-3284 en fazla 24dk. çayı demli tutup, sadece sıvı çayı Karaf'a aktardığından ilk başta sanki bol sulu çay içiyormuş gibi geldi bize. Ne de olsa K-3286'yı 5 sene kullandık ve farklı bir demleme tekniği vardı K-3284'de göre.

K-3284 çok daha fazla çay konulması gerektiğini farkettik ki kullanım kılavuzunda da bu elirtiliyor. (K-3286'ya göre) Tabiki içim alışkanlığı, zevkine göre bu tamamen göreceli ve kişiden kişiye göre de değişir.

Eski arızalı olan K-3286'nın KARAF'ını teslim etmediğimden K-3284'de de kullanıyorum ve sizlere de tavsiye ederim. Kalabalık misafir ağırlayan arkadaşlar için gerçekten çok faydalı. Aynı anda çok daha fazla çay demleme ve sıcak tutma şansınız olacaktır. Yine aynı anda çift KARAF ile bir tarafda siyah çay, diğer tarafta bitki çayı demleyebilir, veya bir tarafda siyah/bitki çayı demli tutarken diğer tarafda granür kahve (Nescafe vb.) yapıp sıcak tutabilirsiniz. 2. Karaf Arçelik servislerinde 40TL- karşılığı satılmaktadır. (Aşağıdaki resimde de görebilirsiniz.)

Çay demleme tekniklerinin farklı olmasından dolayı, Arçelik K-3286'nın Karaf üst kapağında çok fazla açıklık olduğundan demlenen çay çok çabuk soğumaktadır ama Arçelik K-3284'ün Karaf üst kapağı tamamen aralıksız kapalı.

Çay demleme / kahve yapma ve sunum bilgi ve tecrübelerimi ilgilenen arkadaşlar, bir üstteki yazımı okuyabilirler.

Şimdi sizlerden öğrenmek istediğim konu;

Arçelik K-3286'da çay demlendikten 60dk. sonra kapanıyor ama kalan çayı kullanmak istediğimde tekrar Kettle' moduna aldığımda bir 60dk. daha çayı sıcak tutma imkanım oluyordu.

Arçelik K-3284'de ise çay demlendikten 60dk. sonra cihaz kapanakta ancak ben yine sadece Kettle modunu açtığımda Karaf bölümü ısınmamaktadır. Karaf'ı alıp Kettle'lın üzerine koymaktan başka bir çözüm bulamadım.

Bu konudaki görüş, düşünce, öneri ve tecrübelerinizi paylaşmanızı bekliyorum.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 18 Şubat 2018; 11:28:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: osenemoglu

Forumdan rastgele seçtiğim arkadaşlardan rahatsız ettiğim için başta özür dilerim ama yardım ve desteğe ihtiyacım bulunuyor.

İlkönce şunu belirteyim, ürünün nerede ve kimler tarafından üretildiği beni ilgilendirmiyor. :)

5 sene önce 250TL- karşılığı sadece ve sadece Arçelik K-3284'de göre fazla yer kaplamadığını düşündüğüm için Arçelik K-3286 Çay makinasını aldık.

Makina ilk 2 sene içerisinde herhalde 3-5 kere servise gitmiştir. Şimdiye kadar çıkan arızalaraın TÜMÜ, Kettle'ın suyun kaynadığını algılamamasından dolayı sürekli durmaksızın kaynaması idi.

2 senenin sonuna doğru, garanti bitimine doğru son kez servise gittiğinde şase ile birlikte Kettle'lı garanti kapsamında ücretsiz değiştirdiler.

Ben ürünün Arçelik K-3284 ile ücret karşılığı değiştirilmesini talep etmiştim ama Arçelik kabul etmedi.

Yeni verilen ürünün de 1 yıl garantili olduğunu bildirdiler. Ürünü 18 ay kullandıktan sonra tekrar aynı arızayı verdi. Garanti kapsamı dışında olduğundan bu serfer 150TL- karşılığı şase ve Kettle'lı değiştirmeyi önerdiler. Ben tekrar ürünün ücret karşılığı Arçelik K-3284 ile değiştirilmesini istesem de yine Arçelik kabul etmedi ve ben ürünü mecburen ücretli olarak yenilemek zorunda kaldım. Zorunda ve mecburen diyorum çünkü hem çay demlemesinden hem de kullanımından gerçekten çok memnunduk.

Ücretli olarak değiştirildiğinden ürün 2 yıl garantili olarak kullanmaya başladık. Bu arada servis bize şöyle bir uyardıda bulundu;

Kettle'da sıcak su algılama sensörü, Kettle'lın "ARÇELİK" yazan tutma sapının iç kısmında olmasından dolayı, eğer kaynatılacak suyun işaretli kısımdan fazla konulması halinde içeride oluşan fazla su buharı ve kaynarken sıçrayan suyun, sensörü bozduğunu bildirdi. (Umarım iyi tarif edebilmişimdir.) Halbuki benim aldığım dönemdeki kullanım kılavuzlarında böyle bir uyarı BULUNMAMAKTAYDI. Şimdiki kullanım kılavuzlarında bu uyarı bulunuyor.

Bu sensör hem K-3284, hem de K-3286'larda aynı yerde bulunmaktadır.

Yeni ürün tekrar geçen hafta garanti süresinin bitmesine 1 gün kala arızalandı.

Servis ile Arçelik ile sürekli yazışma ve görüşmeler sonunda bana 200TL- karşılığı Arçelk K-3284 verilmesi önerildi.

Sizin anlayacağınız 5 senede Arçelik K-3284 bana 600TL- mal oldu...

Neyse gelelim çay demleme şekline ve soruma;

K-3286 çayı KARAF'ın içinde tutarak demlediğinden, çok daha az miktarda çay kullanarak, çayın özü ve lezzetini çok daha uzun süre tutabildiğini farkettik.

K-3284 en fazla 24dk. çayı demli tutup, sadece sıvı çayı Karaf'a aktardığından ilk başta sanki bol sulu çay içiyormuş gibi geldi bize. Ne de olsa K-3286'yı 5 sene kullandık ve farklı bir demleme tekniği vardı K-3284'de göre.

K-3284 çok daha fazla çay konulması gerektiğini farkettik ki kullanım kılavuzunda da bu elirtiliyor. (K-3286'ya göre) Tabiki içim alışkanlığı, zevkine göre bu tamamen göreceli ve kişiden kişiye göre de değişir.

Eski arızalı olan K-3286'nın KARAF'ını teslim etmediğimden K-3284'de de kullanıyorum ve sizlere de tavsiye ederim. Kalabalık misafir ağırlayan arkadaşlar için gerçekten çok faydalı. Aynı anda çok daha fazla çay demleme ve sıcak tutma şansınız olacaktır. Yine aynı anda çift KARAF ile bir tarafda siyah çay, diğer tarafta bitki çayı demleyebilir, veya bir tarafda siyah/bitki çayı demli tutarken diğer tarafda granür kahve (Nescafe vb.) yapıp sıcak tutabilirsiniz. 2. Karaf Arçelik servislerinde 40TL- karşılığı satılmaktadır. (Aşağıdaki resimde de görebilirsiniz.)

Çay demleme tekniklerinin farklı olmasından dolayı, Arçelik K-3286'nın Karaf üst kapağında çok fazla açıklık olduğundan demlenen çay çok çabuk soğumaktadır ama Arçelik K-3284'ün Karaf üst kapağı tamamen aralıksız kapalı.

Çay demleme / kahve yapma ve sunum bilgi ve tecrübelerimi ilgilenen arkadaşlar, bir üstteki yazımı okuyabilirler.

Şimdi sizlerden öğrenmek istediğim konu;

Arçelik K-3286'da çay demlendikten 60dk. sonra kapanıyor ama kalan çayı kullanmak istediğimde tekrar Kettle' moduna aldığımda bir 60dk. daha çayı sıcak tutma imkanım oluyordu.

Arçelik K-3284'de ise çay demlendikten 60dk. sonra cihaz kapanakta ancak ben yine sadece Kettle modunu açtığımda Karaf bölümü ısınmamaktadır. Karaf'ı alıp Kettle'lın üzerine koymaktan başka bir çözüm bulamadım.

Bu konudaki görüş, düşünce, öneri ve tecrübelerinizi paylaşmanızı bekliyorum.

Teşekkürler.

2.makinayı kullandım zaman ayarlı digital ekranlı olanı beş para etmez çay lezzeti olduğundan hiç bir zaman istediğim çayı demlemediğinden sattım kurtuldum

• İyi günler çay makinasının demleme odasında her demlemesen sonra çay kalıyor bu makinanın arızası mı herkeste böyle mi oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smlk -- 16 Haziran 2018; 13:22:3 >
  • Merhaba,

K-3284 makineyi Ocak ayında Almanya'ya getirdim. Ürün bugün kettle'dan demlik haznesine su cekmemeye basladi. Burada servis olmadigindan bu sorunu kendim cozebilir miyim acaba? Herhangi bir bilinen yolu var mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: asilx

Merhaba,

K-3284 makineyi Ocak ayında Almanya'ya getirdim. Ürün bugün kettle'dan demlik haznesine su cekmemeye basladi. Burada servis olmadigindan bu sorunu kendim cozebilir miyim acaba? Herhangi bir bilinen yolu var mi?
    Hocam hava yapmıştır aç kapat düzelir

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.