Şimdi Ara

Arçelik klima voltaj sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
9.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar arçelik klima sahibiyim. Yazın sorun yoktu ama şimdi havalar soğuyunca alete sanırım ısıtmak için yeterli voltaj gelmiyor. Ekranda bir simge çıkıyor ve duruyor. Kılavuza baktım düşük voltaj sorunuymuş. Şimdi ben bunun için ne yapmam lazım regulatör falan ne iş anlamıyorum. Anlayan birisi yol gösterebilir mi?

• Bende de aynı sorun var. Defros lambası yanıyor. Bizim trafo sıkıntılı biraz. Elektirk düşük geliyor sanırım. Klima durunca bekliyor. 30 ayarlarsam çalışıyor. 25-26 yaparsam duruyor bazen hiç çalışmıyor. Kapatıp acarsam. Yada dereceyi yükseltirsem çalışıyor.
    Ne yapabiliriz acaba.
  • bende defroz lambası değil hocam yıldız yanıp sönmeye başlıyor. Katalogda voltaj düşük gelince korumaya geçer diyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuncay altuntoprak

bende defroz lambası değil hocam yıldız yanıp sönmeye başlıyor. Katalogda voltaj düşük gelince korumaya geçer diyor

regülatör al arkadaşım tek çözüm bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan_80

Bende de aynı sorun var. Defros lambası yanıyor. Bizim trafo sıkıntılı biraz. Elektirk düşük geliyor sanırım. Klima durunca bekliyor. 30 ayarlarsam çalışıyor. 25-26 yaparsam duruyor bazen hiç çalışmıyor. Kapatıp acarsam. Yada dereceyi yükseltirsem çalışıyor.
    Ne yapabiliriz acaba.

MERABA HAKAN_80

KIŞIN KLIMALAR 25-26 DERECELERDE CALISMAZ ODA SICAKLIGINIZ ZATEN O DERECEDEDİR..28-29-30 YAPARSANIZ IC ORTAM SICAKLIGINI KLIMANIZ CALISIR. KIŞIN HAVA SARTLARINDAN DOLAYI KLIMA DEFROSA GECER.YANI DIŞ UNUTE DE BUZLANMA OLUR VE CALISMAZ KLIMANIZ.DEFROS BUZLARINIZI KIRAR VE ERITTIKDEN SONRA DIS UNUTEDEKI MOTOR CALISIR VE ISINMAYA DEVAM EDERSINIZ..BU DURUMLAR GAYET NORMALDIR
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuncay altuntoprak

Arkadaşlar arçelik klima sahibiyim. Yazın sorun yoktu ama şimdi havalar soğuyunca alete sanırım ısıtmak için yeterli voltaj gelmiyor. Ekranda bir simge çıkıyor ve duruyor. Kılavuza baktım düşük voltaj sorunuymuş. Şimdi ben bunun için ne yapmam lazım regulatör falan ne iş anlamıyorum. Anlayan birisi yol gösterebilir mi?

MERABA tuncay altuntoprak

BILDIGINIZ GIBI KIŞIN ELEKTIRIK TUKETIMI YOGUN OLMAKTADIR..KLİMALAR,,UFOLAR,ISITICILAR,GENEL ANLAMDA KIŞIN ENERJIYI YAZA GÖRE 2 KATI KULLANMAKTAYIZ BELKIDE DAHA FAZLA..BU NEDENLE KLIMANIZDA VOLTAJ DUSUKLUYU VEYA KLIMANIZ DEFROSA GECMIS DE OLABILIR..DIŞ UNUTE BUZU ERITTIKDEN SONRA KLIMANIZ TEKRARDAN CALISMAYA DEVAM EDECEKTIR...

SAYGILARIMLA..
  • ya arkadaşlar defreoz demiyorum hala buz çözünce devam eder diyorsunuz. şu regulatör nasıl bağlanıyor. Evin tümünün voltajı için mi yoksa sadece klima için var mıdır? Fiyatı kaçtan başlar ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Klima sorunu
    6 ay önce açıldı
    LG Klima montaj sorunu...
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: megep_ist

quote:

Bende de aynı sorun var. Defros lambası yanıyor. Bizim trafo sıkıntılı biraz. Elektirk düşük geliyor sanırım. Klima durunca bekliyor. 30 ayarlarsam çalışıyor. 25-26 yaparsam duruyor bazen hiç çalışmıyor. Kapatıp acarsam. Yada dereceyi yükseltirsem çalışıyor.
    Ne yapabiliriz acaba.

MERABA HAKAN_80

KIŞIN KLIMALAR 25-26 DERECELERDE CALISMAZ ODA SICAKLIGINIZ ZATEN O DERECEDEDİR..28-29-30 YAPARSANIZ IC ORTAM SICAKLIGINI KLIMANIZ CALISIR. KIŞIN HAVA SARTLARINDAN DOLAYI KLIMA DEFROSA GECER.YANI DIŞ UNUTE DE BUZLANMA OLUR VE CALISMAZ KLIMANIZ.DEFROS BUZLARINIZI KIRAR VE ERITTIKDEN SONRA DIS UNUTEDEKI MOTOR CALISIR VE ISINMAYA DEVAM EDERSINIZ..BU DURUMLAR GAYET NORMALDIR

Oda sıcaklığı öyle 25-26 olsa zaten klimayı hiç açmam.Oda sıcaklığı 18-19 derece oluyor klima çalışmaz iken gece. Havala daha pek te soğuk değil.
    Bu klimayı 5 seneden beri kullanıyorum. Bu yıl kendi evime taşındım. Burada elektrikte düşük voltaj problemi var.
    Geçen yıllar da 25-26 ile çalıştırıyordum klimayı gayet güzel de ısınıyordum.
    Defrosa düşse klimada buzlanma olur klimada buzlanma kesinlikle olmuyor.

• quote:

Ne yapabiliriz acaba.

Sanırım voltajdan başka birşey var, buzlanma olmadan defrost moduna geçiyor verimi düşürüyor ve 5 senedir ilk kez olmuş.
    Servise gösterdinizmi, bir gelişme varmı?
  • Regülatör almadan önce elektrikçi çağırıp voltajı ölçtürün.

Bizim evde de voltaj problemi vardı. Bırakın klimayı kombi bile çalışmıyordu. Perpadan regülatör aldım sorunum çözüldü. Ev için 10 kva yeter dediler gerçekten yetiyor bana. Regülatörün ekranında gelen elektriği gösteriyor bazen 150-160 volta kadar düşüyor bazense 230 volta çıkıyor iyiki evdeki cihazlar yanmamış geçen yıl.

Perpada kendi üretim yapan Servolt markalı bir firma var. En uygun fiyatı onlar verdi. Ayrıca diğer firmalar nakliye işine karışmazken Servolt evime kadar getirip teslim etti regülatörü. Kiracıyım ama mecburen aldım Sefaköyde voltaj problemi oluyor özellikle kışın. Artık ev değiştirince satarım internetten.
  • bugün elektrikçi gelp ölçtü. voltaj 175 çıktı. Yarın 7.5 kw lik bir regulatör getirecek. direk klimaya bağlayacak sanırım. 150 lira ile 220 lira arası değişiyor demişti 5 ile 7.5 kw olanlar.
  • konuyu hortlatmış gibi olacağım ama bağlantılı bir sorum olacak

klimalar en düşük kaç volt elektrik ile çalışırlar?? bir de soğutma yaparken ile ısıtma yaparken arasında fark olur mu?? soğutma amaçlı olarak 9000 btu luk bir klima alma arifesindeyim de, düşük voltaj problemi ile ilgili bilgi verebilir misiniz ?? şimdiden teşekkür ederim.. bu arada alacağım klima Daikin V serisi FTX25JV modeli 9000 btu olan..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bay__mesut -- 31 Ocak 2013; 0:18:30 >
  • bay_mesut,

oda 20m2 den büyük değilse 12000 lik yeter. devamlı mı(yaz-kış) kullanacaksın yoksa binde 1 mi (misafir-salon) filtre sayısı ve extra oyuncaklar mı önemli senin için? yoksa btu gücü mü?

9000btu: 850W elektrik çeker 12000 lik: 1100 W 15000lik 1400W böyle gider..
  • quote:

Orijinalden alıntı: EMRE ALTINOK

bay_mesut,

oda 20m2 den büyük değilse 12000 lik yeter. devamlı mı(yaz-kış) kullanacaksın yoksa binde 1 mi (misafir-salon) filtre sayısı ve extra oyuncaklar mı önemli senin için? yoksa btu gücü mü?

9000btu: 850W elektrik çeker 12000 lik: 1100 W 15000lik 1400W böyle gider..

Emre hocam soğutma amaçlı kullanım için soruyorum.. ısınmayı doğalgaz kombi ile hallediyoruz..

bu arada klimayı taktıracağım oda binde 1 kullanacağımız misafir salonuna değil, sürekli oturduğumuz oturma odasında kullanmak için taktıracağız.. filtre

sayısı ve extra özellikler benim için çok önemli değil, soğutma performansı, elektrik tüketimi, sessizliği ve kalitesi benim için önemli olan..

9000 btu..

• quote:

Orijinalden alıntı: bay__mesut

konuyu hortlatmış gibi olacağım ama bağlantılı bir sorum olacak

klimalar en düşük kaç volt elektrik ile çalışırlar?? bir de soğutma yaparken ile ısıtma yaparken arasında fark olur mu?? soğutma amaçlı olarak 9000 btu luk bir klima alma arifesindeyim de, düşük voltaj problemi ile ilgili bilgi verebilir misiniz ?? şimdiden teşekkür ederim.. bu arada alacağım klima Daikin V serisi FTX25JV modeli 9000 btu olan..

210-205 Voltun altına düşememek gerekli. Düşük voltaj problemini kökten çözmenin tek yolu Tedaş'a başvurmaktır. Eğer uygun görürlerse mahallenize gelip trafonun kademesini değiştirirler ve 220-230 Volt arası gerilim alırısınız. Ancak trafo binasına en uzak alıcı sizseniz bunu yapamayabilirler.
    OO zaman ise tek çareniz regülatör almaktır. Saygılarımla

• quote:

Orijinalden alıntı: bay__mesut

konuyu hortlatmış gibi olacağım ama bağlantılı bir sorum olacak

Genelde; normal çalışma gerilimi aralığı 220-240 V arasıdır. Tolerans her iki yönde +,- %10 dur. Bu durumda min 198V-264V max. çalışma aralığı olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.