Şimdi Ara

arçelik marka laptop açılış hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bende eski bir arçelik marka laptop var mavi ekran veriyordu format atmaya kalktım yarısında cd yi okumadı bende hdd yi arkadaşın laptopuna taktım format attım sonra hdd yi geri taktım açılırken normal güvenli mod vs yazıyor herhangi birine tıklayınca üstte curser yanıp sönüyor ama açılmıyor hdd de sorun yok.. ram i de değiştirdim. cevaplarınız için şimdiden teşekürler

bios sıfırlandı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayx -- 5 Haziran 2009; 9:58:59 >

• şimdi senin harddiske başka bir bilgisayarda format attığın zaman hata vermesi normal çünkü çipsetleri birbirlerini tutmuyordur o yüzden öle yapıyordur donanımsal bir sorun yoktur makinanda sen en iyisi yeni bir cd oluştur kendine kendi bilgisayarında format at...Kolay Gelsin...
  • ben diğer bilgisayarda, benim bilgisayarımın hdd sine format attım fakat hiç bişey yüklemedim içine driver olarak şimdi ben kend
    i makinamda format atamıyorum hiç bir şekilde. yeni cd çektim cd rom onu bilr okumuyor.. bu çipseti dışardan yükleme olanağı var mı cd den boot olarak açılan bt olsun portable xp yi dahil göndermiyoır ben sıfırdan bios yükleyibilirmiyim
  • dışardan çipseti yükleme olanağın yok fakat format atamıyorum derken nasıl oluyor orasını açıklarmısın hata mı veriyor ne yapıyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ayx

... format atmaya kalktım yarısında cd yi okumadı...

...bios sıfırlandı

Formatlarken cd'yi okumamasını anlayamadım. Formatlarken CD'ye gerek duymaz ki. Ancak belki de işletim sistemi kurarken formatlamaya çalışıyorsundur. O zaman farklı...

BIOS sıfırlandı demişsin, bunu da anlayamadım. F9 ile default/varsayılan ayarlara mı getirdin?

Genelde notebook'lar beraberinde bir de recovery/kurtarma medyası verilir. Bunu da kullanmayı deneyebilirsin.

Optik sürücünde de bir sorun olabilir :(
  • arçelik marka ilk çıkan seriden laptop

mavi ekran hatası veriyordu bende sıfırdan format atıyım kullanıyım dedim, ama cd rom pek iyi okumuyor, çoğu zaman okumuyor
    ben 4 kez makinaya format atmayı denerken hep .ddl okuma hatası alıyordum ve enter a basıp hiç geçemedim o hataları sonunda bende hdd yi söküp arkadaşımın asus laptopuna taktım aynı arçelik kırmızı cd den format attım makina açıldı driver yüklemedim sonrar hdd yi kendi makinama taktım fakat cursoru üstte yanıp söndü hep açılmadı bende restatart dedim bu sefer güvenli mod vs geldi ama gene güvenli modu seçtim cursor üstte yandı açılmadı bende bios a girdim fabrika ayarlarına döndüm belki bios tandır diye ama olmadı hata gene aynıydı sonra bt3 taktım cd den boot olana onuda kde yi seçtim a ama çalıştırmadı ben şimdi bunun nasıl düzelte bilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayx -- 5 Haziran 2009; 10:28:22 >
  • sende o zaman bir çevirici alacaksın birde doğru çalışan bir dwd veya cd rw alacaksın o zaman usb den format atacaksın...
  • Optik sürücünde hata varsa, doğru düzgün işletim sistemi kuramaman çok doğal... Sistem gereken bilgileri optik medyadan okuyamıyor ki hafızaya yazıp işlesin ya da sabit diskine yazsın...
  • Bu arada, eğer optik sürücün çok eski değilse, lensi tozlanmış/kirlenmiş olabilir. Bir lens temizleyici ile temizlemeyi deneyebilirsin. Belki faydası dokunur...
  • Kadıköye yakınsan gidip 3-5 kuruşa usb sd rom al ve makineni kullan.Olay cd romdanmış gibi görünüyor bencede.
  • yok ben didim deyim hdd kutusu aldım şimdi sata ve pata dvd rwe yi bağladım ona onlada bi deniycem cevaplarınız için hepinize teşekürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.