Şimdi Ara

Arçelik’ten yapay zeka destekli çamaşır makinesi 'Neo'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arçelik yapay zeka teknolojisinden faydalanan ilk çamaşır makinesi Neo’yu tanıttı. Neo, üzerindeki sensörleri ve yapay zeka teknolojisi sayesinde içindeki kıyafetlere en uygun yıkama programını kendisi seçiyor.

Diğer çamaşır makinelerindeki gibi kumaş türüne göre hazır programlar yerine, Optimix moduyla otomatik olarak ayar yapıyor. İçindeki çamaşırın tekstil tipini, yük miktarını ve kir seviyesini otomatik olarak belirliyor. Deterjan, enerji ve su tüketimini en ideal seviyede tutuyor. Böylece çevrenin korunmasına destek oluyor.

Oto Doz teknolojisi ile doğru deterjan miktarını 20 yıkamaya kadar otomatik olarak ayarlayıyor. Deterjan miktarı için kullanıcının her seferinde hazneyi doldurmasına gerek kalmıyor. Yıkama ihtiyacı kadar otomatik dozda sıvı deterjan ve yumuşatıcı kullanıyor. HomeWhiz uygulama desteği sayesinde çamaşır makinesine hazır programlar indirilebiliyor. Makinenin çalışma durumu telefondan kontrol edilebiliyor.

Arçelik NEO serisinin 10 kg kapasiteli versiyonu olan Arçelik 10120 IMP, 32.999 TL fiyat etiketi ile satışa sunuldu.

İklim dostu teknolojiler

Neo, A enerji sınıfındaki diğer çamaşır makinelerine göre yüzde 10 daha az enerji tüketiyor. Neo’nun ağırlığının yüzde 24’ü geri dönüştürülmüş materyallerden oluşuyor.

Geçen yıl bilim insanları, sivil toplum kuruluşları, aktivist ve sanatçıların yer aldığı ortak akıl platformu İyi-Ge’yi kuran Arçelik, müşterilerine daha sürdürülebilir yaşam konusunda ilham vermek üzere İklim Dostu Hareket’i başlattı.

Sürdürülebilirlik alanında sektörünün öncülerinden Arçelik, 2023 S&P Global Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde 100 üzerinden 86 puan alarak beşinci kez üst üste Dayanıklı Tüketim Sektörü’nde en yüksek skoru elde eden şirket oldu.

• AI modeli kullanmak korkunç işlem gücü ve bellek gereksinimine sahip.
    Makinenin duruma göre daha az enerji,su harcaması bir çeşit oto-optimizasyon ve bu onu yapay zeka sahibi yapmıyor. biraz "akıllı" birşeyler yapınca adına yapay zeka demek doğru değil.

Geçenlerde gigabyte da aynını bir monitöründe yaptı. (yapayzekalı monitör piksel yanmasını önleyecek falan). Bir konuda algoritmaya sahip olması onun zekaya sahip olduğunu göstermiyor ki.. Kodlandığı algoritmanın dışında kalacak herhangi bir senaryoda monitörü kapatmak dışında bir çözüm bulabileceğini düşünüyormusunuz sözde yapay zekanın, ben düşünmüyorum. Eskiden beri olan şeyler bunlar, şimdi adına yapay zeka demeye çalışılıyor hepsi bu.

Kısa özet "Akıllı" kelimesinin içi boşalınca sıra "Yapay zeka" ya geldi.
  • Yapay zekası tamamen türkse sıkıntı 2 gün sonra kalk kendi çamırını kendin yıka derse şaşırmam :)))
    Şakabir yana Türk firmalarını bişeyleri başarması çok güzel bişey.

• Yalandan yapay zeka özelliği

• Herşeye yapay zeka demeyi bir an önce bırakmaları gerekiyor şirketlerin.

Bazı oyun geliştiricileride aynı şeyi yapıyor, oyun 10-20 yıllık, kaynak koda bakıyorsun npc controller class'ının ismini AI yapmış yapay zeka diye pazarlıyor herkese. Yapay zekanın böyle şeylerle alakası yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 22 Aralık 2023; 15:04:45 >
  • huseyincarnege kullanıcısına yanıt
    ne?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ssbrutality S kullanıcısına yanıt

yapay zeka şaşırıyormuydu yaw allalllaalaaa

• beşpara etmez marka.yok yapay zekaymış.evime arçelik marka ne aldıysam bozuk çıktı.rezilsiniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt
    yapay zeka öğrenip öğrendiğini kusursuz yapabilen anlamına gelir. amacından çıkmış durumda. (Knight Rider 2008'de Kitt gerçekten yapay zekayı taklit ediyor Öğreniyor öğrendiğini yapıyor)

• Mahsun Karacayoutube
    2050 YILINDA ROBOTLAR BİZİ ÇAKKAL EDİNCE
    https://www.youtube.com/shorts/AuZrSv818wU?feature=share
  • AI modeli kullanmak korkunç işlem gücü ve bellek gereksinimine sahip.
    Makinenin duruma göre daha az enerji,su harcaması bir çeşit oto-optimizasyon ve bu onu yapay zeka sahibi yapmıyor. biraz "akıllı" birşeyler yapınca adına yapay zeka demek doğru değil.

Geçenlerde gigabyte da aynını bir monitöründe yaptı. (yapayzekalı monitör piksel yanmasını önleyecek falan). Bir konuda algoritmaya sahip olması onun zekaya sahip olduğunu göstermiyor ki.. Kodlandığı algoritmanın dışında kalacak herhangi bir senaryoda monitörü kapatmak dışında bir çözüm bulabileceğini düşünüyormusunuz sözde yapay zekanın, ben düşünmüyorum. Eskiden beri olan şeyler bunlar, şimdi adına yapay zeka demeye çalışılıyor hepsi bu.

Kısa özet "Akıllı" kelimesinin içi boşalınca sıra "Yapay zeka" ya geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 22 Aralık 2023; 15:58:38 >
  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt

Yapay zekalı tren konusunda da yazmıştım. Bu sadece günün modasına uymaktan başka bir şey değil. Bu cihaz aynı özelliklerle 10 yıl önce üretilseydi adına bilgisayaralı çamaşır makinesi diyeceklerdi o kadar.

• Bence elektrik tüketimi dışında su tasarrufunada etki eder düşüncesindeyim.

• Yük sensörüne göre deterjan çekiyor işte yapay zeka falan komik olmasın kimse.

• Otomatik modun adı ne zamandan beri yapay zeka oldu :D

• huseyincarnege kullanıcısına yanıt
    Nasıl ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yahu arçelik almak istiyorum alamıyorum.. neden alamıyorum söyleyeyim teknoloji fukarası. gidin köylere , köyler arçelik hurdalığına dönmüş , çamaşır makinasında geliştirdikçe tersten yontma devrine doğru tersten yol alıyor. arkadaş bi kart kaç kez arızalanır. ab ülkelerinde olsan hadi neyse la burası türkiye elektrik bi dalgalanıyor gitti kafa , lakin başka alman malı alıyorsun taş gibi onun bozulması gerekiyordu seninkinin daha dayanaklı olması gerekiyor mantıken. imalattan kafası gidik çamaşır makineleri . asla arçelik evime sokmam. bir zaman milliyetcilik kaynaklı alman malı alana sin kaflar savurduğumu hatırlıyorum insan her zaman haklı çıkmıyor. tükürdüğümü yaladım.. arçelik çıkıp bu milletten özür dilemedikçe bu işten vazgeçmiş saymayacağım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.