Arkadaşlar Elrar'ın bizimle bu paylaştığı metinden anladığım kadarıyla ArcheAge oyunun gelmesi yakındır. Çoook önemli olarak düşündüğüm bazı bölümleri Bold'la işaretledim önce oralara bakın.
@Elrar Herkese merhaba,
Uzun zamandır hiç konu açmıyordum ziyaretçi defterine yazdığım yazılar dışında, bugün karar verdim bir konu açmaya ve yazımın konusu olarakta herkesi ilgilendiren birşey seçtim "Oyun neden bukadar gecikti"
Size bugün bir tarih vermeyi çok isterdim fakat malesef bunu yapmam mümkün değil, evet planlanmış bazı tarihler var fakat bunlar heran değişebilir nekadar iyi planlamış olursak olalım.
Biraz planlarımızdan bahsediyim
ArcheAge oyununu Avrupa ve Amerikada başarılı bir şekilde yayınlamamız için tamamlamamız gereken birçok şey var. Karşımıza öyle sorunlar çıkıyorki bazıları işte o kafamızda kurduğumuz planların tamamını karıştırıyor ve kafamızdaki yayınlama tarihi yine değişiyor.
Mesela onlardan biri suan karşımızda, biliyorum ne olduğunu merak ediyorsunuz şöyle anlatıyım. Şu an XLGAMES'le birlikte oyunu bizim sistemimize entegre etmek için çalışıyoruz hesap ve ödeme sistemimize. Suan ençok önem verdiğimiz şey bu malum hesap entegrasyonu ve ödeme sistemini oyuna entegre etmezisek oyunu bizim ofis dışındaki oyunculara açmamız imkansızdır.
XLGAMES cok yakında gelip sunucu tasarımında bizim sunucularla uyumlu hale getirmek için bazı değişiklikler yapacak ve kurulum için bize yardımcı olucak.
Aynı zamanda oyunun dil sorunuda var İngilizceye çevirilmesi gerekiyor, kabul edersinizki Korece oynayacak haliniz yok. Oyunu İnilizceye çevirme işleminin ilk parçasını tamamladık, şimdi yeni gelen güncellemeleri çeviriyoruz ve eski çevirdiklerimizde hatalar arıyoruz bulduklarımızı düzeltiyoruz.
Tüm bu engelleri aştıktan sonra kapalı betaya başlamamız mümkün olucak - muhtemelen bu önümüzdeki birkaç ay içinde olucak.
Testler ve siz Yaklaşan teslerin sizi çok heycanlandırdığından bir süpemiz yok! Belkide şu an bize neden testlere sizi almamız gerektiği hakkında bir metin hazırlıyor ve onu göndermek için hazırlanıyorsunuz. Bizde dişardan oyuncular davet edip onların oyunu test etmesini çok istiyoruz ve o günü heycanla bekliyoruz, fakat kapalı testler süreci birkaç ay sürecektir.
Ne tür değişiklikler yapılıyor? Şunu bilin: yapılan "Batılaştırma" çalışmaları çok minimaldir ve genellikle oyunun kullanılışını ve anlaşılabilirliğini kolaylaştırmak için yapılan değişikliklerdir.
Sadece EU/NA için yapılmış yepyeni özellikler beklemeyin veya suan Kore'de mevcut olan bazı mekanikleri kapatacağımızıda düşünmeyin bu tamamen yanlış bir düşünce olur. Yapacağımız en büyük değişiklikler mevcut mekaniklerde bazı düzenlemelerdir çok küçük düzenlemeler. ArcheAge zaten olduğu gibi mükemmel bir oyun, değişikliğe hiç ihtiyacı yok işte bu nedenle bu oyunu biz yayınlayacağımız için bukadar gururluyuz.
Aklımızda tutmamız gereken başka birşeyde varki oda bu oyunun sürekli değiştiğidir. ArcheAge oyununda Kore'de ilk yayınlandığı günden bu zamana kadar bir sürü harika yeni özellik eklendi, amacımız oyunu Avrupa ve Amerikada yayınladığımızda mümkün olduğunca bu yeni özelliklerle birlikte taşıyabilmektir.
Mekaniklerde yapacağımız değişiklikler oyuna sadece zarar verir, çıkış tarihinin gecikmesine sebeb olur ve ileride gelicek güncellemelerinde gecikmesine sebeb olur. Çünki XLGAMES bize yeni güncelleme gönderdiğinde biz o yeni dosyaları eski dosyaların üzerine yazıyoruz ve bizim yaptığımız değişiklikler kayboluyor. Yani XLGAMES her defa güncelleme gönderdiğinde biz kendi yaptığımız değişiklikleri tekrar tekrar her defasında yapmak zorunda kalıyoruz. Mekaniklerdeki değişiklikler uzun süreler alır böyle birşeyi her güncellemede göze almak delilik olur. Düşünsenize her ay yeni bir güncellemenin geldiğini ve bizim bu işlemleri her ay yeniden yaptığımızı.
Yani bizim yapacağımız en önemli değişiklikler sadece Metin yanı ingilizcesi Text tabanlı. (Dil değişikliliği gibi)
En büyük sorun tüm bu saydıklarımızı tamamlamak çünki Kore ve Avrupalıların kültürlerinin arasında çok ciddi değişiklikler var buda bu işi gerçekten çok zor bir hale sokuyor. Yani işler Google Translate benzeri bir yazılımla çevirmeye bakmıyor.
Peki ya şimdi ne olacak? Bizi ne bekliyor? Arkadaşlar en azından önümüzdeki haftalardada ArcheAge sessizliğini koruyacak. Trion Worlds hesap sistemini oyuna entegre edene kadar hiçbirşey yapamayız ama resmi "Live Stream"ler ve benzeri şeyler yapmaya devam edicez tabikide.
Fakat o gün gelinceye kadar bizden düşüncelerinizi ve sürekli desteğinizi esirgemeyin. Çoğunuzun yıllarca beklediğini biliyorum ve artık beklemeye tahamülünüz kalmadı. Fakat bekleyeceğiniz günler artık çok uzun değil size sözveriyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme