Şimdi Ara

Arctic Cooling Freezer7 Pro Fan ile ilgili bir sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Arctic Cooling Freezer7 Pro fan aldım. bugün geldi ve taktım. önce stok fan kullanıyordum ve 4000rpm ile çalışan fan ve 65 derecenin altına düşmeyen bir işlemcim vardı.

Şimdi ise CPU FAN NOT INSTALLED diyen bir anakartım var.
    işlemci fanı 585rpm ile çalışıyor görünüyor.

Bu değerler normal mi bir bakabilecek arkadaş varmı?
    PC: p4 630 serisi 3ghz işlemci
    1024mb DDR-400 Ram
    256mb Nvidia 6600 Ekran kartı
    Aopen 300 watt kasa
    İDE HDD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sunmedia -- 15 Ağustos 2006; 20:12:41 >

• gayet normar arkadasım 300-2500 rpm!! aslında daha da dusecek cunku o fanın macunu ustunde surulu gelıyor ve yaklasık 1 ay suresınde macun tam olarak arayı kaplıyor anlıyacagın kullandıkça ısın dusecek tabı 2 3 dereceye tekabul eder bu fazla degıl ayrıca kasa sogutmanada çok faydası olacaktır, yanlız fan hızını kendısımı ısıya duyarlı ayarlıyor onu tam çozemedım
    yanlız dıkkat ettımde speed fandan sen fan ayarını kısmıssın o cpu fanı olmasın arkadasım????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seventyseven -- 15 Ağustos 2006; 20:16:54 >
  • Hayır speed fandaki olamaz çünkü biosdan baktığımdada everest ve core centerdeki değerler var.
    Kullanma klavuzunda 4 pinli olduğu için anakartın hızını ayarlayacağı yazıyor.
    Biosdan 65 dereceye ayarlayın diyor bişeyi. Valla ben fan warning i kapatmak zorunda kaldım. çünkü açılırken ötüyor pc fan çalışmıyor diye. kasaya baktım fan çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sunmedia -- 15 Ağustos 2006; 20:18:28 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: seventyseven

gayet normar arkadasım 300-2500 rpm!! aslında daha da dusecek cunku o fanın macunu ustunde surulu gelıyor ve yaklasık 1 ay suresınde macun tam olarak arayı kaplıyor anlıyacagın kullandıkça ısın dusecek tabı 2 3 dereceye tekabul eder bu fazla degıl ayrıca kasa sogutmanada çok faydası olacaktır, yanlız fan hızını kendısımı ısıya duyarlı ayarlıyor onu tam çozemedım
    yanlız dıkkat ettımde speed fandan sen fan ayarını kısmıssın o cpu fanı olmasın arkadasım????

speed fandakı %45 yazan fan hangısı??

• quote:

speed fandakı %45 yazan fan hangısı??

o fan kasanın arkasında gelen bulunan kasanın kendi fanı fanı
  • ayrıca o msı anakartın hıç bır prosunu kullanma corecenter vb.. benımkıde msı duzgun çalişmıyor bunların yerıne everest ı ındır kur ıstedıgın hersey everestte mevcut!!

sen everest ı bı kur oylebakalım speedfanada guven olmaz!!

arkadasım sen o %27 i %100 yap o cpu fanı!!!!!!! 45 dıye yanlış yazmısım ben bı oncekı mesajda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seventyseven -- 15 Ağustos 2006; 20:25:04 >
  • ben hiç bir ayar yapmadım ki. Everest, speed fan ve core center değerleri standart kurulum değerleri. sadece biostan kullanma klavuzunda 65 yapın dediği ayarı 55 yaptım fan daha hızlı çalışsın diye ama bir faydası olmadı. 45 yapınca hızlanıyor ama...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sen hiç bıos takı ayarla falan ugrasma onu dısable yap zaten o sıcaklıga cıkmaz yanlız speed fanı kaldır pekkullanışlı degıldır sorun yaratır sana hep ayrıca degerlerın normal speedfan işlemcı fan devrını kısmış o yuzden bu kadar düşük degerde çalişiyor bırak kendı halınde çalişsın ses olarak okadar yuksek degıldır o fan.. işlemcınde bu havalarda bıle gayet makul bır sıcaklıkta sorunun yok senın arkadasım speed ı kaldır amacorecenterı da everest kullan sadece
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.