Arkadaşlar Arctic Liquid Freezer II 360mm soğutucu kullanıyorum, kasam Corsair 5000D Airflow. Soğutucuyu ön tarafa takarken bir sıkıntı yok ama üste takmak istediğimde radyatör kalın olduğu için anakartın güç fazlarının soğutucu bloğu radyatöre denk geliyordu, dolayısıyla fanları ızgaranın dışından monte etmem gerekti şu şekilde: Üst kapağı takınca normal gibi duruyor ama yanlardan açık olduğu için toz filtresini fanların üzerine oturtsam da içeri toz girmesi kaçınılmaz. Buna çözüm olarak Arctic'in ya da Noctua'nın 15mm kalınlığındaki ince fanlarından almayı düşündüm. Yalnız onda da şöyle bir sıkıntı var, vidalar 25mm fanlar için yapılmış sadece. O da şöyle: Vidanın düz kısmı muhtemelen tam olarak 25mm kalınlığında, sonrasında ise radyatöre bağlanan oyuklar geliyor. Bana lazım olan şey bu üstteki vidanın aynısı olup düz oyuksuz kısmın 1cm kısa olması. Bunlardan 12 tane (yedek de olsun diyelim 15 tane) gerekiyor. Böylece Noctua NF-A12x15 gibi fanlardan takıp kasaya uygun bir şekilde monte edebileceğim. Kasayı ya da soğutucuyu değiştirmeyi de düşünmüyorum. Sizce bu vidaları nasıl bulabiliriz ya da bir yerde yaptırabilir miyiz? |
Bildirim