< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khalasar -- 26 Kasım 2019; 19:53:10 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khalasar -- 26 Kasım 2019; 19:53:10 > |
Merhaba arkadaşlar,
Ben de Arctic Freezer 34 eSports DUO kullanıcısıyım ve soğutucuyu montajladıktan 1.5 ay sonra, arkadaşımızın yorumunu gördüm ve sorun yaşayanlar için, ön tarafa çıkarmak istiyorum. Arkadaşın yazdıkları doğru. Arctic Freezer 34 eSports DUO'yu, AM4 anakartınızın arka plakası üzerine montajlayacaksınız, bazı soğutucularda ek plaka gönderiyorlar fakat Arctic Freezer 34 eSports DUO, anakartınızın arka plakasıyla uyumlu. Vidaları çıkarıp, arka plaka üzerine montajlamanız yeterli olacaktır. Soğutucunun yanında gelen arka plaka, Intel için. Vida konusuna gelecek olursak da arkadaşın dediği gibi tek çentikli yani tek çizgili vidaları kullanacaksınız ve çentikli kısım aşağıya, çentiksiz kısım size bakacak. Vidalama yaparken de vidalamaktan korkmayın, sağlam vidalayın. Sıcaklıklara gelecek olursam da; Ryzen 5 3600 ile boşta 33-35 derece, masaüstü kullanımında 45-47 derece, yükte ortalama, oyununa göre değişmekle birlikte 54-62 derece aralığında değişkenlik gösteriyor fakat genel olarak ortalama 60-62 derece. Gürültü konusu ise; soğutucuda iki adet fan var ikisinin de maksimum RPM desteği 2.100 RPM. 1800-1850 RPM'e kadar çok rahat ve sessiz çalışıyorlar. 1.800 RPM'den sonra, 2.000 RPM civarına yaklaşınca, rüzgar sesi biraz daha belirginleşiyor fakat rahatsız edecek, kafa şişirecek bir ses ile net olarak karşılaşmadım. İşlemcimi overclocklu olarak kullanıyorum ve soğutucudan çok memnunum. 300 TL'yi son kuruşuna kadar hak ediyor. Zaten bu soğutucu, kule tipi, 2 fanlı ve 120mm fan boyutuna sahip işlemci soğutucuları arasında High-End seviyesinde bir soğutucu. Bu linkten, "Tier 5 - 140mm's & High-End 120mm's" başlığı altında yer aldığını görebilirsiniz: https://linustechtips.com/main/topic/891730-cpu-cooler-performance-tier-list/ |
Dostum merhaba. Aynı soğutucuyu bugün alıp,Ryzen 5 2600 işlemci ve B450 Tomahawk anakartıma monte ettim.
Öncelikle anakartın arkasında zaten bir plaka mevcut. Soğutucu ile beraber gelen vidalardan AM4 olanı(Tek çentikli olan) anakarta vidalıyorsun. Vidalama yaparken,vidanın çentik kısmı aşağıda olacak şekilde(Çentiksiz kısım yukarıya bakacak) vidalayacaksın.Bütü vidaları yaptıktan sonra arka plakada boşluk olacak,bu normal. Soğutucuyu anakartın vidalarına oturtuyorsun. Yine soğutucu ile gelen vidaları üstten sıkıyorsun,bütün vidaları sıkınca;plakada oluşan boşluk da sıkışıyor,ortadan kayboluyor. sıcaklık değerlerime gelince: Stok soğutucu ile Battlefield 5'te 78 derecelerde gezen işlemci(stok değelerde),oyunda en fazla 58 derece oldu. 20 derece fark etti ki,bu çok güzel bir değer. Yine PUBG'de de,stok soğutucu ile 73 derecelerde gezen işlemci,oyunda en fazla 52 derecelerde geziniyordu. Boşta 52 derecelerde gezen işlemci,şuan 39 derecelerde... |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khalasar -- 14 Haziran 2019; 0:37:16 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erisemre -- 14 Haziran 2019; 11:31:34 > |
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khalasar -- 15 Haziran 2019; 1:30:58 > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khalasar -- 16 Haziran 2019; 0:22:59 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Luc4sHood -- 16 Haziran 2019; 0:41:3 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Luc4sHood -- 16 Haziran 2019; 1:11:27 > |