Şimdi Ara

ARDA, INIESTA VEYA XAVI OLABİLİRMİ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
3.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arda koşamıyor çok çabuk yoruluyor açıkçası,top onun ayağına gelince kaptırıcak diye bir korkum olmuyor güzel pas atamayacak diye bir korkum oluyor,ayrıca arda öyle direk ceza sahasına giren bir oyuncuda değil önündeki 3 adamı geçip orta açan yada kaleyi çok nadir yoklayan bir isim o yüzden Arda'nın xavi ve iniesta ile alakası yok ama şey diyebilirim mesela arda+iniesta=messi diyebilirim saygılar tabi messi direk öyle 2sinin toplamı değil messinin ufak tefek eksikleri vardır..
  • Siz İniesta ve Xavinin 5 yıl önceki halini biliyormusunuz. İniesta geleceğin yıldızı olarak kaç sene yedek bekledi. Ama şimdi bu duruma geldi.

Arda da daha üst seviyelere çıkamaz diye bi kural yok. Daha fazla koşamaz gibi bi kuralda yok.

Gelecek seneden itibaren bu yerde oynatılırsa onun için en üst gelişme sağlayabileceği durum oluşur bana göre.
  • metinyurdaer

Arda çok hantal bir oyuncu. Orta sahanın göbeğinin verdiği yükü kaldırabilecek kadar seri ve atik değil. Şuan ki mevkisinden başka yere çekilmeden önce kilo vermeli ve kondisyon tutmalı. Yoksa Ayhan dan öteye gitmez.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans

metinyurdaer

Arda çok hantal bir oyuncu. Orta sahanın göbeğinin verdiği yükü kaldırabilecek kadar seri ve atik değil. Şuan ki mevkisinden başka yere çekilmeden önce kilo vermeli ve kondisyon tutmalı. Yoksa Ayhan dan öteye gitmez.

tabikide hemen olacak bi iş değil. Gelecek seneden itibaren bu yönde çalışırsa olmayacak bi oyuncuda değil.

Ben kısa vadede hemen olsun bitsin demiyorum 2 sene içerisinde yol katedebilir düşüncesindeyim. Kanatta oynadığından daha fazla verim alacağımızdan eminim.

Hem bu sayede dikine gitme ve şut atmak gibi sorumluluklarıda olacağından her maç bunları deneyecektir. Eğer kanatta oynarsa bu tür sorumluluğu olmayacaktır. bu da demek oluyorki hiç geliştirme imkanı bulamayacaktır.

• Ben de diyorum ki Arda orta sahanın ortasında oynayıp oranın yükünü kaldırabilecek birisi değil. Ben böyle düşünüyorum. Dağınık, serbest oynadığında daha verimli bir oyuncu. Derseniz ki Arda Galatasaray ın tottisi olabilir mi eyvallah. Ama iniesta ve xavi hem yetenek hem oyun olarak farklı türden oyuncular benim gözümde.
  • hocam bu videoyu üşenmeyip açarsanız 2.50 saniyeye bakın..

http://www.youtube.com/watch?v=uJH3gSLqxo4
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rahatı Kaçan Ağaç

hocam bu videoyu üşenmeyip açarsanız 2.50 saniyeye bakın..

http://www.youtube.com/watch?v=uJH3gSLqxo4

Açtım videoyu seyrettim. O dakikadaki pozisyona orta sahada oynarsa çok sefer girecektir ve kendisini geliştirecektir. Ardanın ben ceza sahasının önünde dolaşmasını istiyorum, kaleden uzakta kenarda durması iyi olmaz.

Arda ilk senesinde daha göze hoş gelen oyun sergiliyordu, hareketler filan güzeldi. İyiki şimdiki haline gelip takım oyuncusu olmaya çalışıyor. Yoksa artist olup çıkardı Lincoln gibi. (oyun stili bakımından)

Ceza sahasından seken topları Arda toplasa ve gerek pas gereksede şut atabilecek durumda olsa çok iyi olur.

• arda futbolu genel olarak takım oyunu içerisinde oynama konusunda xabi veya iniesta nın yarısı bile yapmaz.... çalım yeteneği başka birşey futbolu takım halinde oynamak başka birşey ... kanatta hanry nin görevini üstlenebilir arda belki ama xabi ve iniesta gibi takımı ileri taşıması çok zor bir ihtimal ...
  • xavi ve iniesta farklı tip oyuncular xavinin görevi oyun kurucu pozisyonu iniesta ise bir nevi messi gibi oynuyor.bu ikisini almaya şu an kimsenin gücü yetmez.ardanın bunlara özellikle iniestaya yetişmesi çok zor çünkü hızlı değil vede şutu zayıf.ayrıca bu oyuncularda inanılmaz bir teknik var neredeyse top kaptırmıyorlar ayaklarında.barca nın başarısıda bence messiden çok bu iki oyuncu sayesinde.bunlara topu attıklarında diğer oyuncularda topun kaptırılması gibi bir korku oluşmuyor bizde ise her maç top kaybından goller yiyoruz.yani ardanın çok çalışması lazım.
  • galatasaraya bakıyoruz kafa ile gol atacak adamlar yok denecek kadar az. ama biz ısrarla kanat oyuncularına orta yaptırmaya çalışıyoruz. oysa tenkik oyunculardan kurulu bu kadroya göbekten oynaması söylense eminim daha güzel işler çıkar.

not: konuylan alakası yok ama işin için taktik girince söylemeden edemedim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Arda o kilo ve harekette yavaşlıkla iniesta ile xavi ile anılamaz bile. Ayrıca Arda da bana göre xavi ve iniestadaki teknik ve oyun okuma özelliği mevcut değil. Hatta benim gözümde xavi iniesta kadar etkilide değildir. Dikkatli izleyin xavi nin olmadığı maçlarda iniesta toparlayabiliyor ama iniesta yokken barça atağa kalkmakda biraz zorlanıyor. Gol yolları etkisiz kalıyor.

En basit örneği vermek gerekirse iniesta 6 pasın içinde kaleci dahil 3 kişiyi oyalayıp pas verebilen bir oyuncu. Arda bunu yapabilecek kapasiteye sahip değil

Arda ile bu futbolcular arasında baya bir yaş farkı var. Arda' da en benimsediğim özellik oyununu geliştirmesi. Bu futbolcular olur mu olamaz mı bilemem ama bunların yanında oynarsa onlardan birşey öğrenir muhakkak.

Ama Arda 3 değil 5 kişiyi birrbirine çarptırıp paslar atmış bir oyuncu. Lütfen küçük görmeyelim. Beşiktaşlı arkadaşlarımız geçen seneden bilirler. Liverpool maçlarından da bu hareketleri haıtlranabilir ama en çok Avrupa şampiyonası bir mirengi noktasıdır Arda için.

Ama klasik Türk kafasında gelişimini durdurur, karıya kıza, bara pavyona, lagaya lugaya girmeye başlarsa bu tip futbolcuların olduğu mezar yeri için kendine tabut çiviletmeye başlayabilir.

Bkz. Emre Belözoğlu, Serdar Özkan, Okan Koç vs vs vs...

• Olamaz. Xavi ve Iniesta dakika 70'ten sonra elleri bellerinde gezmiyorlar sahada. Tüm maç ileri geri gidip geliyorlar, Arda sadece ofans yapmasına rağmen 90 dakikayı zorla tamamlıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fuzbing

Olamaz. Xavi ve Iniesta dakika 70'ten sonra elleri bellerinde gezmiyorlar sahada. Tüm maç ileri geri gidip geliyorlar, Arda sadece ofans yapmasına rağmen 90 dakikayı zorla tamamlıyor.

Peki Arda hayatı boyunca hep bu kondisyondamı kalacak. Hiç mi 90 dakika üst düzey tempoda oynayamıyacak.

Futbolcu olan arkadaşlar varsa veya bu konuda bilgili kişiler kondisyon geliştirilmesini açıklayabilirlermi?

Bununda çalışarak geliştirilmesi gibi bi yöntemi olabilir tahminimce.
  • Zannetmiyorum fiziği buna müsait değil zaten gsde barça değil:)
  • Şut tekniği çok zayıf...

Mutlaka geliştirmeli şut tekniğini.Adam gibi şut çekemeyen kanat oyuncularını Avrupanın büyük takımları düşünmez...

Bir kanat oyuncusu , kaleyi çarprazdan gördüğü anda pompalayabilmeli (bkz: Harry Kewell...)
  • Türkiye'de kalırsa çıkabileceği maksimum seviye maalesef budur. Herkes Arda'nın genç olması sebebiyle gelişimini sürdüreceğini düşünüyor ancak ne Türkiye'de Arda'yı geliştirecek, eğitecek bir hoca var, ne de Arda bu lig için kendini geliştirmeye çalışır.

Başında Arsene Wenger gibi bir hoca olsa, oynadığı lig de İngiltere veya İspanya ligi olsa mutlaka daha iyi olurdu fakat bizim ligimizin zaten en iyi oyuncusu Arda, önünde koyabileceği bir hedef, daha iyi olmak istediği bir rakip oyuncu yok.

Not: Beşiktaşlıyım.
  • Olamaz.

Arda'da İniesta ve Xavi kadar oyun okuma özelliği yok.Fiziği şu anda yetersiz.Çok çalışırsa İniesta ve Xavi kadar olmasa da çok iyi yerlere geleceğine eminim.

En önemlisi Arda ilk önce adam gibi futbolcu olsun.

Ahlaklı olsun ondan sonra Xavi veyahut İniesta olup olamayacağını tartışalım.

İniesta ve Xavi kavga ederek buralara gelmediler.
  • söylediğimi saçma bulabilir bazılıarı ama gözlemlerim şöyle...

barçadaki futbolculara bakıyorum birde galatasaraya bakıyorum, bir çok futbolcumuzun oyun stili barçadaki futbolcular gibi.. arda, mehmet topal, baros, barış, kewell, lincoln, hakan balta, yani bu adamlardan

herhangi birini barçada ilk 11 e koysanız, takım içerisinde hiç sırıtacağını düşünmüyorum,

barçada katı kurallar var yıllardır dikkat ederseniz oyun sistemleri değişmiyor, bu sistemi galatasaraya uygulasanız iddaa ediyorum namalup şampiyon oluruz, ama bunu becerecek sistem yok galatasarayda,

türkiyenin en iyi kadrosuna sahibiz ama sonuç ? bence bu işler teknik direktörle olacak işler değil, kaliteli antrenörler lazım, teknik ekibin tamamen değişmesi gerek, yoksa kakayıda messiyide getirsek ziyan olucak,

yine santis eliyle emreye vericek emre sallana sallana sağ kanada bırakıcak topu ardanın taç çizgisi üzerinden bir presi 2 3 kişi arasından çıkma gayreti derken bir faul, dengesizin biri topa bir vuracak aut...

işte bi atağı bu tarz basit sistemlerle yok ediyoruz. bide barça manu inter bu takımları izlersek adamlar futbolu basketbol gibi oynuyolar bi atakları 25 saniye sürüyo ya gol oluyo yada top kaybı, bizimkisi öle mi bi atağa çıkıyoruz en az 1 dk top çeviriyoruz sonucundada kaleyle alakası olmayan yerlere topu atıyoruz.. organizasyon yok ayağına top gelen nereye gideceğini bilmiyo, saha içinde muhabbet ediyolar, ayıp ya o santisin boğazı yırtıldı büyün yıl boyuunca siz hiçmi korner çalışmadınız be arakadaş maç içinde sistem kuruyo adam tek başına şabaani gel buraya sabri geç şuraya milaaaaaan come on utanıyorum avrupa maçlarında vallahi

• Ardanın kesinlikle 10 numara oynaması gerekiyor.Hatırlayalım geçen seneki Sivas maçı 5-3 bitti.Hakan Şükür Ardaya ortada oynamasını söyledi Arda 3 gol attı.
  • 10 numara aynadığı 20 maçın 1-2 sinde iyi iş yaptı diye bir adam 10 numara oynatılmaz. Arda fiziği gereği asla ve asla kalabalık arasında oynuyamaz.. 1-2 kolay maç hariç, Bazen rakip güçlüdür ama maç kolaydır..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.