Şimdi Ara

ARDA, INIESTA VEYA XAVI OLABİLİRMİ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
3.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ardanın bence oynadığı yer iyi değiştirilmesi çok mantıksız dır lakin nedense artık ben ardanın gelecek vadettiği konusunda şüpheliyim zira profosyonel futbolcular maçlarda hem fiziksel hemde psikolojik olarak iyi olmalıdır lakin arda lig sonlarına doğru her iki özelliğinede büyük darbeler vurdu profosyonellikde bunlar yoktur. ve bu gidişle geleceği de tehlikededir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tulamistad

ardanın bence oynadığı yer iyi değiştirilmesi çok mantıksız dır lakin nedense artık ben ardanın gelecek vadettiği konusunda şüpheliyim zira profosyonel futbolcular maçlarda hem fiziksel hemde psikolojik olarak iyi olmalıdır lakin arda lig sonlarına doğru her iki özelliğinede büyük darbeler vurdu profosyonellikde bunlar yoktur. ve bu gidişle geleceği de tehlikededir.

arda geleceğin hasan şaş ı olacak gibi inşallah olmaz
  • Acaba xavi veya iniesta maçta çirkeflik yapıp, milli takımdaki yakın arkadaşını boğazlamış mı önce bu soruyu sorsanız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 720p

Acaba xavi veya iniesta maçta çirkeflik yapıp, milli takımdaki yakın arkadaşını boğazlamış mı önce bu soruyu sorsanız.

birde xavi veya iniestanın oynadığı takımın bu kadar çirkef oyuncuların bulunduğu ezeli rakibi var mı diye sormak lazım. ha unutmuşum lugano ayarında bi pepe var ezeli rakiblerinde.
  • Potansiyel olarak Arda Iniesta veya Xaxi den çok da aşağı bir futblcu değil. Görevini üst düzey yapan birçok futbolcu var. Ama şu anda çok az futbolcu yaptığı hareketlerle insanı şaşıtıyor "yok artık" dedirtiytor. Bence Arda'yı farklı kılan bu. Fizik gücü eksik, şut atamıyor ama maçı her an değiştirebilecek bir futbol zekası var. Ancak Arda'nın kendini dünya çapında futbolcuların arasına sokmak istiyorsa kesinlikle üst düzey takımlarda oynaması lazım. Biz istediğimiz kadar kalmasını isteyelim eninde sonunda Arda bir Avrupa takımında oynayacak.

Her zaman Arda'nın sol kanatta oynamasını savunuyorum. Sol ayaklı futbolcu (mesela Kewell) sol kanattan daha iyi orta yapar. Ama Arda şöyle demişti: "Ben orta yapmam, adrese pas atarım" . Aynen böyle. Topu sağa çektiğinde mükemmel bir görüş alanı oluyor. Kim nereye hareketlenecek görüp ona göre pasını atıyor. Ayrıca solda oynarsa çizgiye inip açısını kaybettiğinde çalımlarla içeri sokulma şansı oluyor. 10 numara oynayacak oyuncunun bence daha çabuk tek pas oynayabilmesi ve kesinlikle şut atabilmesi gerekiyor. Arda o pozisyona uygun değil bana göre.

• quote:

Orjinalden alıntı: 720p

Acaba xavi veya iniesta maçta çirkeflik yapıp, milli takımdaki yakın arkadaşını boğazlamış mı önce bu soruyu sorsanız.

Ne tipler var yahu
  • Inıestanın sağ bacağı olabilir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: KAKÁ

Inıestanın sağ bacağı olabilir...

hocam fenerbahçelisin herhalde ... söylemin hakaretvari ama doğru .... uygun bir uslüple kimseye söylemek daha mantıklı olur kanımca .... iniesta bana göre messi den sonra 2. sırada şuan .. ronaldo falan filan bunlardan sonra gelir .... dolayısı ile arda iniesta nın yarısı etmez haklısın ....xabi yada iniesta şuan bölgelerinde pirlo ile beraber en iyi oyuncular ... arda yı bunlarla kıyaslamamak lazım ....
  • Fenerbahçeliyim evet ama gerçek bu :).

Fakat Arda şüphesiz Tr liginin en kaliteli oyuncusu.İnşallah Avrupada iyi bir takıma (bu juventus olabilir) gider ve bizi başarıyla temsil eder
  • quote:

Orjinalden alıntı: metinyurdaer

Gelecek sene takımda Ardayı Xavi ve İniestanın oynadığı bölgede oynamasını istiyorum. Arda oyunu her iki yönlü oynayabilen birisi. Gerektiğinde topu alıp dikine oynar, orta sahadan ileriye düzgün pas verebilir. Bunun için kondisonunu geliştirmesi yeterlidir. Aslında bu sadece Gs için değil Türk futbolu için dönüm olabilir.

quote:

Orjinalden alıntı: Zommby

Barçayı seyredin top kimdeyse öbürküler hemen koşup ufak bir üçgen ya da kare yaparak pas trafiğine devam ediyorlar, xaviyle iniestayla alakalı bir durum değil takımın oyun oynaması.

Arda'nın ortasahada oynayabilmesi için Zommby'nin dediği gibi takım savunması ve taktik kabiliyeti gereklidir.
    Bacelona'nın oyunu İspanya milli takımına taşınmış yeni bir sistemdir. Bu sistemi uzun yıllar çalışarak, yetiştirdikleri oyuncuları bu sistem için eğiterek başarıya ulaşmışlardır.
    Xavi, İniesta
    , Fabregas bu sistemin parçalarıdır.

Arda'nın oynadığı mevkiye gelince. Arda'nın en önemli özelliği top saklaması. 3 kişide gitseniz kolay kolay çizgide top alamıyosunuz.
    Bacakları o kadar kısaki faul yapmadan ayağınızı sokamıyosunuz araya... Derken kısa ama hızlı adımlarla bir anda topu alıp gidiyor Arda. Hızlı değil lafına karşıyım, geniş alanda birebirde rakipten yawaş kalsada dar alanda çok hızlı hareket edebiliyor bu seneki maçlarını izleyini attığı golleri özellikle seyredin.
    Ancak dediğim gibi Çizgiye inmediği sürece arda çabuk top kaybeder. Ortasahada kaybedilen toplarda çok büyük tehlike demektir.
    Buyüzden İspanya'nın sistemini oturtacak adamlarla Ardayı destekliyeceksen ortasahada oynatabilirsin. Aksi halde Arda'nın şuanki mevkisi en idealidir.

• Bugün Xavi-İniesta bu tarzda futbol oynuyorsa bunda emeği olanların başında Rijkaard geliyordur. Ve bu adam bize geldi.

Arda, Xavi gibi sırtı dönük savunmadan top alıp yüzünü dönebiliyor, İniesta gibi diklemesine ilerleyebiliyor. Rijkaard ile birlikte 1-2 seviye üstüne çıkarsa mükemmel bir futbolcu olur.

Önümüzdeki sezon bekleyip görelim nerede oynayacak. Sol kanatmı yoksa ortada mı
  • Arda'nın seneye satılacağını düşünüyorum.
  • olamaz yanından geçemez
  • olabilir ama Türkiye'de değil
  • Kallinin ilk senesindeki Arda müthisdi defansa gelen, pozisyon yaratan, hareketli bir oyuncuydu Ardayi bu sene begenmedim bir kac mac harici.
    Yetenekleri büyük gördük ispanya macinda neler yapabilecegini ama bu cocuk kanatlarda oynatilmamali serbest oynatilmasi gerekiyor ve onunda Sarbiden örnek almasi gerekiyor.
    Sarbi bana göre yetenekleri olan ama kendini boslamis bir oyuncu o yüzdende hep ayni kaldi Arda konusuna gelince uzaktan sutlar ve frikik icin calismasi gerekiyor.
    Bence tek eksi tarafida o denemiyor denedigi maclarda olumlu hareketlerini gördük aslinda.
    Birde medyada olay olmayi birakmasi gerekiyor.
    Gerci Emre B ve Okan giderken teknik ve ve fizik güc acisindan harika durumdaydilar 2 side yapamadi özellikle Emreye baya bir sabir gösterdiler ama olmadi belkide bizim oyuncularimiz bize göre cok iyi ama avrupada yetersiz yada orada yapamiyorlar.
  • gs liyim olmasını isterim ama bence imkansız bi durum
  • kilo aldı çok
  • 20 sene futbol oynasa belkı o kıvama gelir .

• quote:

ARDA, INIESTA VEYA XAVI OLABİLİRMİ?

Yetenek olarak inanın bu adamlardan fazlası var. Güç ve kondisyon kazandıktan sonra pekala olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: muRTah

quote:

ARDA, INIESTA VEYA XAVI OLABİLİRMİ?

Yetenek olarak inanın bu adamlardan fazlası var. Güç ve kondisyon kazandıktan sonra pekala olabilir.

mümkün değil..xavi ve iniesta taaa alt yapıdan itibaren..yıllarca dar alanda ayağa oynayarak ve çok pas yapma ilkesine göre yetişmişler..daha top ayaklarına gelmeden gözleri ile boş arkadaşlarını aryor..antremanlarda bile üst üste 30-40 pas yapabiliyor ve bundan mutlu oluyorlar..arda ise ne kadar adam geçebilirse o kadar mutlu oluyor..pas sayısı ile değil..dünya görüşeri farklı yani..ama yetenek var..rijkaard bu dünya görüşünü değiştirebilirmi..göreceğiz..(inşallah olur)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.