Şimdi Ara

Arduino Başlangıç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
1.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir hafta önce arduino siparişi verdim yakın zamanda elime ulaşacak ancak birkaç sorum var:
    1)Ben bu arduino ile ambilight yapmak istiyorum ancak bir de lcd panele yazı yadırmak istiyorum bu ikisini aynı anda yapabilir miyim? Yani hem ambilightları hem lcd ekranı aynı anda bağlayabilir miyim?
    2)Bu sorum ledlerle ilgili ben mutfağa 3m beyaz şerit led taktım ve bir adaptör aldım 2.5a 12v ancak adaptör bir süre sonra güç vermeyi kesti ve bozuldu bir adaptör daha aldım 2a 12v şimdi bununda bozulmasını istemiyorum sizce bu yeter mi yoksa değiştiriyim mi?

Not:Arduinonun uno modeli.

• Ayşin Aykut isimli bir öğretmen vardı internette araştırırken rastlamistim. bulabilirseniz güzel bilgiler vardı başlangıç seviyesi için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaya

Ayşin Aykut isimli bir öğretmen vardı internette araştırırken rastlamistim. bulabilirseniz güzel bilgiler vardı başlangıç seviyesi için
    Teşekkürler bilgi için ancak internette öyle bir bilgi çıkmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Salih09

Teşekkürler bilgi için ancak internette öyle bir bilgi çıkmadı.

Alıntıları Göster
    Yardım edebilecek yok mu?
  • Salih09 S kullanıcısına yanıt
    Arduino da iki ayrı işlem yapmak için iki ayrı kod u birleştirmek gerekiyor kod u birleştirirsen yapabilirsin...Ledlerle ilgili sorunda ise sana yardımcı olabilmem için led özelliklerini bilmem gerekiyor bu led nasıl bir led beyaz demişsin ama tek çiplimi 3 çiplimi metrede kaç led var üzerinde bunları bilmem lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: edison3838

Arduino da iki ayrı işlem yapmak için iki ayrı kod u birleştirmek gerekiyor kod u birleştirirsen yapabilirsin...Ledlerle ilgili sorunda ise sana yardımcı olabilmem için led özelliklerini bilmem gerekiyor bu led nasıl bir led beyaz demişsin ama tek çiplimi 3 çiplimi metrede kaç led var üzerinde bunları bilmem lazım
    Tek çipli beyaz 3m şerit led 180 adet led var üstende

@edison3838

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Salih09 -- 21 Ağustos 2014; 15:58:13 >
    2 A adaptör yeter bağlantınızda bir sıkıntı yoksa sorun olmaz
  • quote:

2 A adaptör yeter bağlantınızda bir sıkıntı yoksa sorun olmaz
    2.5a vardı bir anda yandı şimdi buda yanmasın diye 2a takınca birşey olmuyor da 1dk fln taktım forumdan bilgi aldıktan sonra takıcam şimdi bu da bozulmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Salih09 -- 21 Ağustos 2014; 16:04:16 >
    Eğer ölçü aletin varsa 1 metresine enerji ver sadece 1 metrede kaç amper akım çektiğini ölç ona göre adaptör al.Bu ledlerin metrede 400 miliamper çekeni de var 700 miliamper çekenide var eğer 700mA likse yetmez 2A lik adaptör
  • quote:

Eğer ölçü aletin varsa 1 metresine enerji ver sadece 1 metrede kaç amper akım çektiğini ölç ona göre adaptör al.Bu ledlerin metrede 400 miliamper çekeni de var 700 miliamper çekenide var eğer 700mA likse yetmez 2A lik adaptör
    Komşuda olması lazım gece soruyım şu kod birleştirmeyi nasıl yapıcaz
    o kod birleştirmeyi bende bilmiyorum benimde öyle bir işim var iki ayrı şeyi arduino da çalıştırmak istiyorum ama bende anlamıyorum kod birleştimekden
  • quote:

Tek çipli beyaz 3m şerit led 180 adet led var üstende

@edison3838
    Başlangıçta bu tip projelere yönelirseniz sizin için hayal kırıklığı olur.

Saygılar..
  • Hyr direk böyle başlama gibi bir niyetim yok ilk başta kitabını alıcam öğrendikleri fln denemeye çalışıcam Sonra biraz gelişince yaparım bu tarz bir şey
  • quote:

Hyr direk böyle başlama gibi bir niyetim yok ilk başta kitabını alıcam öğrendikleri fln denemeye çalışıcam Sonra biraz gelişince yaparım bu tarz bir şey

Youtube' da güzel uygulamalar var, araştırdıkça mutlaka denk geleceksiniz.
    Blog'umu da inceleyebilirsin arduino ile ilgili projeler mevcut
  • quote:

Blog'umu da inceleyebilirsin arduino ile ilgili projeler mevcut
    Ben mega alsam olur mu ne fark eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xEvaNeSx

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar uno aldım ancak kod birleştirme olayı bilmiyorum ben hem ambilight hem lcd ekrana yazı yazdırmak istiyorum birisi detaylı olarak anlatabilir mi acill
  • quote:

Arkadaşlar uno aldım ancak kod birleştirme olayı bilmiyorum ben hem ambilight hem lcd ekrana yazı yazdırmak istiyorum birisi detaylı olarak anlatabilir mi acill

Alıntıları Göster
    Lütfen bilen biri yardım etsin şimdiden teşekkürler
  • quote:

Biraz daha bilgi verebilirsen daha iyi olur, nerede kullanacaksın led panel için mi ambilight yapmak istiyorsun anlamadım . Kullanacağın ürünleri ayrıntılarıyla yazman lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: strahd_von_zarovich

quote:

Biraz daha bilgi verebilirsen daha iyi olur, nerede kullanacaksın led panel için mi ambilight yapmak istiyorsun anlamadım . Kullanacağın ürünleri ayrıntılarıyla yazman lazım.

Kullanacağım 25 tane ws2801 ledlerle ambilight ve birde 16*2 lcd yi de winamp ile senkronize edicem ancak iki aynı anda nasıl çalışır?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.