Merhaba arkadaşlar ben arduino pro mini (5v 16Mhz ) denetleyicisi ile sonar cihazı yapmaya çalşıyorum.Fakat bu programda kodlamayı yapıp derlemeye çalıştıgım zaman hata alıyorum kütüphaneyi library kısmına attı kod doğru ama bir sıkıntı var ayriyetten snr.c diye bir uzantı mevcut projeyi yapan kişi bunu taslak ile aynı dosyada bulundurmamız gerektiğini söyledi ben aynı klasör içinde bulundurmama rağmen bana bu hatayı veriyor.
Taslakla aynı klasör içinde bulundurmamı istediği dosya alttaki resimdeki dosya.
Bu dosyada alttaki resimde gördüğünüz gibi taslak dosyası ile aynı klasörde bulunmakta.
Taslak dosyasıını her açtımızda bu snr eklentisinin programda 2.bir sekme olarak açılması lazım sanırım ama aynı klasörde olmalarına sağman açılmıyor.
Bilgili arkadaşlardan acil yardım bekliyorum ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.
KOD LİNKLERİ:
github
GitHub - meraklimaymun/sonar: https://www.youtube.com/watch?v=cVR1thZn2JU videomuzda geçen sonar projemizin kodudur.
Arkadaşlar bu hatayı çözdüm sorun benim o snr.c uzantılı dosyayı .C uzantı olarak tutmadığımdan kaynaklanıyormuş.O dosyayı tekrar .C olarak indirdim ve .C dosyası olarak gözüktü ve programda 2.sekmede otomatik olarak yanında geliyor.bunun dışında lcd graph hatası alıyordum aynı şekilde onunda .h uzantılı dosyasını taslak klasörünün içine atınca sorun ortadan kalktı şu an derleme konusunda herhangi bir sıkıntım kalmadı...