Şimdi Ara

Arduino Hakkında Birkaç Soru ve Arduino Birlestirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkez hayırlı günler.. Benim birkaç sorum var.

1 - elimde 5 kadar Arduino kart mevcut. Bunların 1 rini Ana beyin yaparak. Diğerlerinide kullana bilirmiyim. Örnek olarak mesala Arduino Mega yı ana beyin yapıcam. Kollar ve Bacaklar için Arduino r3 kullanacagım ama tüm kontroller Megadan gecicek.

2 - Biraz daha programlamayı gelistirmek için. Nereden ders alabilirim.

3 - Birbiri ile haberlesmeyi. Kablosuzda yapabilirmiyim.

4 - Herangibi bir tablet ekranını söksem arduino ya montajlaya bilirmiyim

• 1- Yapabilirsin ama kendini geliştirme açısından son derece kötü sonuçlanır. Birden fazla işi tek mikrodenetleyici ile yapamıyorsan programlamada kötüsün ya da bu çipe hakim değilsin demektir. O yüzden pin sayısı yettiği sürece tek arduino kullan ki programlama yeteneğin gelişsin, tabi amacın buysa.

2- Programlama ders alarak geliştirilmez. Bol bol pratik yapacaksın.

3- #1

4- Hayır
  • Hocam Cevabın için çok tesekkür ederim :) ilk sorudaki amacım Yapay zekalı bir robot projem olması ve isin daha basındayım. Fazla yüklenirsem acaba yanar mı mantıgı ile düsündüm. Bol bol pratik yaparak gelistirmeyi düsünüyorum bende :)
  • yanmaz merak etme, en son kitlenir kalır. sen yinede tek arduino kullan.

1) Onların birbiriyle haberleşmesi için seri bağlantıya ihtiyaç var. Mega'da 3 seri haberleşme olduğu için mega+3uno bağlanabilir. Fakat yazılımsal seri bağlantı olanağıda var. Software Serial. 5 Uno için onu kullanmak zorundasın. Hızı yetmeyebilir.

2) youtube ve bol bol pratik

3) kablosuzda yapılabilir. esp8266 kullanabilirsin.

4) bunu bilmiyorum ama arduino için 0.96 inç veya 1.5 inç oled ekranlar var.
  • Yansaydı delay fonksiyonlarını kullanırken yanardı. delay sırasında cpu %100 oluyor çünkü. Ek bilgi olsun bu da.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.