Öncelikle merhabalar. Size uzun süredir yapmayı düşündüğüm bir proje ile ilgili soru sormak istiyorum. Hangi foruma yazılır bilemedim. Arduino ile yapacağım için aklıma bu forum geldi.
Öncelik ile direksiyondan başlamayı düşünüyorum. Ama Encoder gerekiyor. İnternette bazı videolarda Motorlu Encoder kullanıyorlar ama o modellerden bitmiş. Ben de uyumsuzluk sorunu yaşarım diye dara düştüm. Böyle bir proje yapan veya bu işlerden anlayan biri yardım edebilir mi?
İyi Forumlar.
Ben çıtayı üst seviyeleri taşımayı düşünüyorum böyle bir sistem yapmayı düşünüyorum.Ama nedense hangi parçaların kullanılması gerektiği hakkında bilgi alabileceğim kişi bulamadım.Genelde servo motor kullanıyorlar bazı kişilerde step motor kullanmış.Bende Nema 34 step motor kullanmayı üşünüyorum bunun gücünü daha iyi hissetmek için ve daha yumuşak dönüşler için kasnak kayış sistemi yapıcam ayrıyetten.Bu videodaki arkadaş kayış sistemi yapmamış.Bu servo motorlar için encoder gerekiyormuş bunlara göre motorlu encoderlere baktım 500 liradan aşagı değil.
Küçük işler için eski yazıcılardan encoder sökülebilir o iş görür sizin projeniz için.
Ben 75Tl'ye Encoder buldum. Servo Motor'a gerek duymadan istersen detaylı bilgi verebilirim.
quote:
Orijinalden alıntı: Oguzaga_03
Ben 75Tl'ye Encoder buldum. Servo Motor'a gerek duymadan istersen detaylı bilgi verebilirim.
Tabi bilgi verebilirseniz sevinirim.
Galatas4ray
kullanıcısına yanıt
İnternette bir Encoder var. Youtube Türkiye'de bu linkini verdiğim ürün ile kullanılmış bir sistem var. Ama arkadaş maddi sıkıntı çektiği için biraz bekleme kararı almış motor sürücü kartı alacak imiş. O Encoder'i Buractron adlı kanaldaki şekilde bağlar isek çalışacağını düşünüyorum.
Eğer ister iseniz kanallardaki videoların linklerini atabilirim.
Oguzaga_03O
kullanıcısına yanıt
Teşekkürler.
Galatas4ray
kullanıcısına yanıt
Yapar iseniz buraya gelişmelerinizden bahseder misiniz?
quote:
Orijinalden alıntı: Oguzaga_03
Yapar iseniz buraya gelişmelerinizden bahseder misiniz?
Evet Youtube kanalımda detaylı bir şekilde videosunu yapıcam çünkü bunu türkiyede yapan yok ilk ben olucam sanırım.Yaptıgımda herkes faydalansın.
Galatas4ray
kullanıcısına yanıt
Tamamdır kolay gelsin.
Galatas4ray
kullanıcısına yanıt
youtube kanalının linkini verir misin? bende aynı şeyi arıyorum. İkinci el 40 liraya yazıcı buldum ama içindeki parça işime yarar mı bilmiyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: EzioAditore
youtube kanalının linkini verir misin? bende aynı şeyi arıyorum. İkinci el 40 liraya yazıcı buldum ama içindeki parça işime yarar mı bilmiyorum.
Yazıcının içiden çıkan encoderle direksiyon sistemi yapan vardı videosunu bulunca atayım sana.Ama bu benim sistem için kullanılması gereken encoder "OMRON E6B2CWZ6C" pahalı ama bundan başkası kullanılmıyor böyle işte.Basit işler için yazıcı encoderi kullanılabilir anca.
Şu benim proje için şuan malzemelerin temini için uğraşıyorum şu corona muhabbeti geçmeden zor yapmak açık yer yok çünkü.