Şimdi Ara

Arduino Kullanıcıları Kulübü (+42 sayfa olduk!) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.016
Cevap
84
Favori
57.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Grbl nin kabul ettigi kodlari degistirmek icin kütüphane dosyalarını incelemeniz lazım ne yazık ki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar benide ekleyin, daha yeni başladım ve sıfırdan başladım.. C öğrenmeye çalışıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: SéRD@R ~

Benide ekle usta,
    2 tane Arduino MEGA 2560 R3 var.

Ayrıca BURADA arduino kullanarak yaptığım bir proje var.

Merhaba, youtube daki araçtaki malzemeler ne kadara mal oldu fikir edinmek için soruyorum ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: designr

quote:

Orijinalden alıntı: kasirga_

önce kodları görmek lazım ide ile gönderdiğin. açık kaynak olduğuna göre her türlü şekillendirilir o kodlar.

motorları çalıştıracak grbl kodları bunlar sadece library include

#include <config.h> 
    #include <coolant_control.h>
    #include <cpu_map.h>
    #include <defaults.h>
    #include <eeprom.h>
    #include <gcode.h>
    #include <limits.h>
    #include <motion_control.h>
    #include <nuts_bolts.h>
    #include <planner.h>
    #include <print.h>
    #include <probe.h>
    #include <protocol.h>
    #include <report.h>
    #include <serial.h>
    #include <settings.h>
    #include <spindle_control.h>
    #include <stepper.h>
    #include <system.h>

benim grbl'e geçmeden önce joystickle dc motor çalıştırdığım kodları varsayımla değiştirdim. if kontrollerinin arasında dc motoru döndüren kodlar vardı oraya şimdi benim serial monitorden elle yazıp sende basmış gibi gönderebileceğim komut gerekli

//Joystick yön tanımlamaları 
    int JoyStick_X = 1; //x
    int JoyStick_Y = 0; //y

void setup()
    {
    pinMode(JoyStick_X, INPUT);
    pinMode(JoyStick_Y, INPUT);
    Serial.begin(9600);
    Serial.println("Joystickle Motor Kontrolü");

}

int i;

void loop()
    {
    int x,y;
    x=analogRead(JoyStick_X);
    y=analogRead(JoyStick_Y);

//Motor1 Joystick Yatay Kontrol
    if (y > 600)
    {
    Serial.write(Y1); // Y Motorunu + döndürecek Gcode
    }

if (y < 400)
    {
    Serial.write(Y-1); // Y Motorunu - döndürecek Gcode
    }

//Motor2 Joystick Yatay Kontrol
    if (x > 600)
    {
    Serial.write(X1); // X Motorunu + döndürecek Gcode
    }

if (x < 400)
    {
    Serial.write(X-1); // Y Motorunu - döndürecek Gcode
    }
    }

Selam,
    Proje listeme ekledim, vaktim olursa bakmak isterim.

Bende de 3 step motor + RAMPS + PS3 joystick + Wii nunchuck(?) var ..

İyi çalışmalar.

• Orijinalden alıntı: tecevit

Selam,
    Proje listeme ekledim, vaktim olursa bakmak isterim.

Bende de 3 step motor + RAMPS + PS3 joystick + Wii nunchuck(?) var ..

İyi çalışmalar.

joystick yerine farklı bir yöne döndü proje. pc bağlantısı olmadan sdcard shield ile sdkartta ki gcode dosyasını işleyecek. bunun için iki arduino gerekiyormuş. birine motor sürücüleri ve motor diğerine sdkart shield takıp serial ile gcodeu passleniyormuş. bir iki proje buldum fakat detaylı inceleyemedim onlar da detaylı anlatım yapmamış tam olarak.

ramps ile cnc yapılabiliyor mu ? eğer grblden iyiyse ona geçiş yapabilirim.
  • Selam,
    GRBL e göre nasıldır bilmiyorum, ama tek arduino ile de CNC+SD kart yapılabiliyor. Tabii biraz daha karışık olur.
    Şu gibi kitlerde SD kart+LCD+Stepper driver var :

aliexpress.com
    US $24.0 |1pcs Mega 2560 R3 + 1pcs RAMPS 1.4 Controller + 5pcs A4988 Stepper Driver Module /RAMPS 1.4 2004 LCD control for 3D Printer kit-in Integrated Circuits from Electronic Components & Supplies on AliExpress
    http://www.aliexpress.com/item/1pcs-Mega-2560-R3-1pcs-RAMPS-1-4-Controller-5pcs-A4988-Stepper-Driver-Module-1pcs-2004/1487027133.html

• Arduino ailesinin en "hazır ol"da bekleyen üyesi.
    Arduino Kullanıcıları Kulübü (+42 sayfa olduk!)
  • Arduino Uno R3 benide ekle dostum. Ultrasonic uzaklık sensörü ile uzaklık ölçüp nokia ekranına yazdırıcam bide uzaklığa göre rgb ledin ledlerini değiştirip kırmzı olunca da buzzerdan ses çıkartmayı planlıyorum bir kaç güne malzemelerim gelir tıkandığım yerde yardım edersiniz umarım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tecevit

Selam,
    GRBL e göre nasıldır bilmiyorum, ama tek arduino ile de CNC+SD kart yapılabiliyor. Tabii biraz daha karışık olur.

http://www.aliexpress.com/item/1pcs-Mega-2560-R3-1pcs-RAMPS-1-4-Controller-5pcs-A4988-Stepper-Driver-Module-1pcs-2004/1487027133.html

ben 3d print ya da 3d milling değil de 2 boyutlu kesim için düşünüyorum. bu rampsi hangi arayüzle kontrol ediyoruz pcye bağlıyken, referans, limit ve makine boyut ayarlamaları yapılabiliyor mu ?

• Mekanikizm kullanıcısına yanıt
    Videodaki araç yaklaşık olarak 500-600tl ye mal oldu bana.
    2 tane Arduino Mega, APC220,
    2 tane 330Watt DC motor sürücü,
    5 Amper 14.4 Volt lithium polymer pil,
    2 tane tanesi 100 Watt redüktörlü DC motor,
    4 tane tekerlek,
    silikon kabloların fiyatı söylemiş olduğum rakam.
    Kasasının işlenmesi, jantlarının yapılması, baskı devre malzemeleri (Arduino Mega'lar için yapmış olduğum Shield'lar) filan bu tutarın içine dahil değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SéRD@R ~

Videodaki araç yaklaşık olarak 500-600tl ye mal oldu bana.
    2 tane Arduino Mega, APC220,
    2 tane 330Watt DC motor sürücü,
    5 Amper 14.4 Volt lithium polymer pil,
    2 tane tanesi 100 Watt redüktörlü DC motor,
    4 tane tekerlek,
    silikon kabloların fiyatı söylemiş olduğum rakam.
    Kasasının işlenmesi, jantlarının yapılması, baskı devre malzemeleri (Arduino Mega'lar için yapmış olduğum Shield'lar) filan bu tutarın içine dahil değil.

Çok pahalı olmuş ama eline sağlık yine de.

Ben 2 büyük tekerlek (bir tane de arkada), 2 tane 281rpm motor, 12v lityum-ion batarya, akrilik kasa, bluetooth modülü ve breadboard üzerine kurduğum devre ile ~120 liraya mal olmuştu. Aracı cep telefonuyla kontrol ediyordum. Ayıptır söylemesi çok ta seriydi, gazı verdimmi uçuyordu.

Senin motorlar çok yüksek torklu görünüyor. Bir dahakine daha düşük tork, yüksek devirli motor alıp tekerlekleri de büyütürsen tadından yenmez. Şahsen bir sonraki arabamı 8-10 cm lik 4 tane arazi tekerleği ile yapmayı düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: designr

quote:

Orijinalden alıntı: tecevit

Selam,

ben 3d print ya da 3d milling değil de 2 boyutlu kesim için düşünüyorum. bu rampsi hangi arayüzle kontrol ediyoruz pcye bağlıyken, referans, limit ve makine boyut ayarlamaları yapılabiliyor mu ?

Selam,

Birçok seçenek var, ben PC de pronterface, Arduino'da Marlin kullanıyorum.
    Evet, her türlü ayarlama seçenekleri var..
    Bende 2D için kullanıyorum, Marlin'de biraz modifiye gerekti, sıcaklığa bakmasın vs vs..

Arduino Kullanıcıları Kulübü (+42 sayfa olduk!)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tecevit -- 9 Kasım 2014; 9:26:25 >

• Hocam ekleyebilirmisiniz UNO R3 yolda
  • Arduinoya başlamak istiyorum fakat şimdilik hobi amaçlı olduğu için klon almayı düşünüyorum fakat daha önce kullanmadığım için ve yurt dışından bir ürün getirtmediğim için danışmak istedim

Bu iki ürün arasındaki fark nedir hangisini tercih etmeliyim yada siz hangisini tavsiye edersiniz ?

Yada sizin tavsiye edeceğiniz başka linkleride beklerim.

• SaxtonHale S kullanıcısına yanıt
    aliexpress e bak orada uygun fiyata kitler var.
  • İnceliyorum hemen

• xEvaNeSx kullanıcısına yanıt
    Hocam nereden aldığınız ve ne kadara aldığınızı söyler misiniz ?
  • arduino uno r3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogzcndyr -- 20 Ocak 2021; 18:52:3 >
  • Aliexpress 11.11 festivaline çok az kaldı. Hangi satıcılar mimli arduino konusunda? Ayrıca shenzen keyes diye bir satıcıdan hem uno hem mega almayı düşünüyorum. Ürünleri kendi markasını basıp satıyor en azından, bir de arduino sensör kitlerinin çoğu keyes marka olunca bunda karar kıldım. Bilgisi, fikri, tecrübesi olan var mı bu konuda?

• Ben Banggood.com ve Buyincoins.com sitelerini tercih ederim Arduino alırken.Buyincoins'te %9 indirim var ve bu Perşembe son gün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tecman -- 10 Kasım 2014; 9:45:06 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.