Şimdi Ara

Arduino Kullanıcıları Kulübü (+42 sayfa olduk!) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.016
Cevap
84
Favori
57.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tecman

Ben Banggood.com ve Buyincoins.com sitelerini tercih ederim Arduino alırken.Buyincoins'te %9 indirim var ve bu Perşembe son gün

Bic baktım ama pahalıya geliyordu aliye göre. Banggood a da bakacağım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu güzel konu için teşekkür ederim.

Arduino sipariş etmiş gelmesini bekleyenler ve/veya kart almadan önce deneme yapmak isteyenler için bir online similatör adresi:http://www.123dapp.com/circuits

Üye olduktan sonra breadbord da devrenizi hazırlayıp çalışıp çalışmadığına similatörde bakabilirsiniz. Code editor kısmı da mevcut.

123dapp dan bir ekran görüntüsü:

Arduino Kullanıcıları Kulübü (+42 sayfa olduk!)

Fritzing güzel program ama similatör kısmı eksik. Proteus ise ücretli bir yazılım. Similatörüde olan fritzing tarzı ücretsiz offline bir yazılım bulamadım.

Ve bir de temel elektronik bilgilerini öğrenmek için hazırlanmış videolara link :

http://www.youtube.com/watch?v=zD_meq5G-2M&list=PLoIl1hF06OdknyVyN5TOeaQr_SF8fwgSL

Bugün iilk basit devreyi yaptım. Yeni başlayamayı düşünenlere umarım faydalı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoktaFoton -- 10 Kasım 2014; 12:54:42 >

• @askeriücret
    quote:

iyi akşamlar
    bende arduino siparişi vericemhttp://www.aliexpress.com/item/UNO-R3-KIT-Upgraded-version-of-the-Starter-Kit-the-RFID-learn-Suite-LCD-1602-for/1318648074.html
    bu seti sipariş etmeyi düşünüyorum, senin bulduğun var mı acaba paylaşırsan iyi olurdu :) acemiyim bu konuda

arkadaş böyle bir mesaj atmış, herkesin işine yarar diye buraya yazıyorum.

linkteki set ATmel 16u2 yerine CH340G usb-serial arayüzü kullanıyor. ben tercih etmem, çünkü ayrı driver gerekecek ve nasıl çalıştığını da Allah bilir.

ayrıca aliexpressdeki çakal satıcıların china veya hk post yerine yanwen diye bir kargo kullandığını duydum. bunlar türkiyede takip edilmiyormuş. bu konuda bilgisi olan acil yazarsa çok sevinirim. malum çekler ve indirim 1 gün sürecek.

şimdiden teşekkürler

• MCErgun kullanıcısına yanıt
    ayrı driver derken? kullanımı aynı diye duymuştum ama. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa iyi olur.
    Ayrıca satıcıya mesaj attım bunun yerine atmel 16u2 li arduino koyabilirmisiniz sete diye ama hala cevap gelmedi.
  • Aliexpress'ten ben de bir mega ve bir nano almayı düşünüyorum. Ayrıca modul ve shieldlara da bakabilirim. Önerdiğiniz bir satıcı varsa onlara bakayım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: askeriücret

ayrı driver derken? kullanımı aynı diye duymuştum ama. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa iyi olur.
    Ayrıca satıcıya mesaj attım bunun yerine atmel 16u2 li arduino koyabilirmisiniz sete diye ama hala cevap gelmedi.

16u2 yi windows arduino diye tanırken ch340 ı tanımıyor ve driver aramanız gerekiyor. bulduktan sonra yine arduino olarak değil serial device olarak görüyormuş.

fonksiyonlar çalışıyor diyorlar ama hangi fonksiyonları denediklerini bilemiyorsun. zaten çinliler ucuz yapmak için birçok parçadan kaçıyorlar, bari ana chipler orjinaliyle aynı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MCErgun

quote:

Orijinalden alıntı: askeriücret

16u2 yi windows arduino diye tanırken ch340 ı tanımıyor ve driver aramanız gerekiyor. bulduktan sonra yine arduino olarak değil serial device olarak görüyormuş.

fonksiyonlar çalışıyor diyorlar ama hangi fonksiyonları denediklerini bilemiyorsun. zaten çinliler ucuz yapmak için birçok parçadan kaçıyorlar, bari ana chipler orjinaliyle aynı olsun.

Selam,
    Bildiğim kadarı ile CH340 ve/veya 16U2 , sadece Arduino-PC haberleşmesi için.
    Yani program yükleme, data alıp verme vs. Gerisi bildiğiniz Arduino

CH340 lı olanlarından kullanıyorum, sorun yaşamadım.

• tecevit kullanıcısına yanıt
    Fazladan driver kurmanız vs. gereksinimleriniz oldu mu yoksa doğrudan kullanmaya mı başladınız?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam vaktin olunca beni de ekle UNO R3.
  • ozanselte kullanıcısına yanıt
    Selam,
    Win7 driver'ı otomatik arayıp kurdu :

https://store.donanimhaber.com/62/22/7d/62227d4a64d089d5b3c72c55bcda9a03.jpg
    Arduino Kullanıcıları Kulübü (+42 sayfa olduk!)

• Şu sıralar AliExpress'te muazzam bir indirim var, sadece bugün için geçerli. Arduino ile ilgili birçok şeyi de çok çok indirimli bulabilirsiniz.
    Normalde ikisi 50 dolar civarı iken kargo dahil 9 dolar siparişi verdim. Vallahi o fiyatı görünce IMEI kayıt derdini falan unuttum zaten :)
    http://www.aliexpress.com/item/SIM900-GSM-GPRS-Shield-module-ATmega2560-board-kit-for-ARDUINO/1496877312.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: yxsdf

Şu sıralar AliExpress'te muazzam bir indirim var, sadece bugün için geçerli. Arduino ile ilgili birçok şeyi de çok çok indirimli bulabilirsiniz.
    Normalde ikisi 50 dolar civarı iken kargo dahil 9 dolar siparişi verdim. Vallahi o fiyatı görünce IMEI kayıt derdini falan unuttum zaten :)
    http://www.aliexpress.com/item/SIM900-GSM-GPRS-Shield-module-ATmega2560-board-kit-for-ARDUINO/1496877312.html

hocam ben 3 saattir bakiniyorum aliexpress'te, o elemanda bir sorun olabilir. %85 indirimli satiyor. 3d printer parcalari almayi dusundum bu kadar ucuza satmasi bence hic normal degil. bit yenigi var bu iste.

• quote:

Orijinalden alıntı: bozdel

quote:

Şu sıralar AliExpress'te muazzam bir indirim var, sadece bugün için geçerli. Arduino ile ilgili birçok şeyi de çok çok indirimli bulabilirsiniz.

hocam ben 3 saattir bakiniyorum aliexpress'te, o elemanda bir sorun olabilir. %85 indirimli satiyor. 3d printer parcalari almayi dusundum bu kadar ucuza satmasi bence hic normal degil. bit yenigi var bu iste.

Bende farkettim çok ucuz olduğunu, ancak hem satıcının eski tarihli satışı olduğu için hem de başka birçok şeyde de böyle indirimler olduğu için önemsemedim. Ayrıca AliExpress zaten sizi koruyor, herhangi bir problemde size para iadesi yapıyor.

• Evet, koruma var ve çalışıyor,
    2 kere 70-80 dolara 3D printer kit'i sipariş verdim, 1 hafta sonra "suspicious order" diye kendileri iptal edip parayı geri yolladılar :-)
  • quote:

fiyat gerçekten çok güzel. ben 65 dolarlık normalden azıcık indirimli ürünlerle 2 3 sipariş geçtim ama bunu görünce bunu da alasım geldi

• quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

quote:

Orijinalden alıntı: SéRD@R ~

Videodaki araç yaklaşık olarak 500-600tl ye mal oldu bana.
    2 tane Arduino Mega, APC220,
    2 tane 330Watt DC motor sürücü,
    5 Amper 14.4 Volt lithium polymer pil,
    2 tane tanesi 100 Watt redüktörlü DC motor,
    4 tane tekerlek,
    silikon kabloların fiyatı söylemiş olduğum rakam.
    Kasasının işlenmesi, jantlarının yapılması, baskı devre malzemeleri (Arduino Mega'lar için yapmış olduğum Shield'lar) filan bu tutarın içine dahil değil.

Çok pahalı olmuş ama eline sağlık yine de.

Ben 2 büyük tekerlek (bir tane de arkada), 2 tane 281rpm motor, 12v lityum-ion batarya, akrilik kasa, bluetooth modülü ve breadboard üzerine kurduğum devre ile ~120 liraya mal olmuştu. Aracı cep telefonuyla kontrol ediyordum. Ayıptır söylemesi çok ta seriydi, gazı verdimmi uçuyordu.

Senin motorlar çok yüksek torklu görünüyor. Bir dahakine daha düşük tork, yüksek devirli motor alıp tekerlekleri de büyütürsen tadından yenmez. Şahsen bir sonraki arabamı 8-10 cm lik 4 tane arazi tekerleği ile yapmayı düşünüyorum.

Bluetooth benim araçdaki kablosuz iletişim modülünden çok daha düşük iletişim mesafesi sunuyor. Bu araç açık alanda 1km iletişim mesafesine sahip.

Evet motorların torku da fazla deviri de fena değil. 1200rpm civarı motorları şuan. Hızı ise saniyede 3.5metre filan. Videoda hiçbir yerde son hız gitmiyor ;)

Bu arabayı lityum-ion batarya ile tam performansında çalıştıramazsın. Büyük kapasiteli lityum-ion pil gerektirir. Motorlar son hızında toplam 4-5 Amper civarı akım çekiyor sürekli.

Benim diğer bir amacım aracın sağlam olmasıydı. Kendim makine bölümü okuduğum için dayanıklılığa çok önem veririm, bu yüzden alüminyum kasa ve aracın altına koruyucu yaptım.

Aracın ağırlığı 3kg.

• arduino uno r3 benide eklerseniz sevinirim.
  • Merhabalar,

Ben de üniversite 1. sınıf öğrencisiyim. Hevesle başladım girdim bu işlere, beni de yazarsanız sevinirim, aurdunio uno ile başladım klasik :).

Bir de şuan aurdunio kullanmadan yapmam gereken ışık takip eden bir robot proje ödevim var. Aklıma takılan sorular olursa yardım edecek biri varsa çok sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 150cm x 20cm bir USB den programlanabilir kayan yazı devresi yapıcam Arduino uno almam gerekiyor.
    Insallah becerebilrim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi absolid -- 13 Kasım 2014; 14:32:30 >
  • Selamlar bazı arduino ve yan ürünlerini satışa çıkarttım ilgilenen olursa detayları linkte bulabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_99567984/f_//tm.htm#99567984
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.