Şimdi Ara

Arduino Kullanıcıları Kulübü (+42 sayfa olduk!) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.016
Cevap
84
Favori
57.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • digital pin2-3 bozulmuş sanırım. bunları nasıl test ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi designr -- 25 Kasım 2014; 11:28:53 >
  • Selam,
    Ide - Examples dan :

/*
    */
    void setup() {
    Serial.begin(9600);
    }
    void loop() {
    int sensorValue = digitalRead(2);
    Serial.println(sensorValue);
    }

Pin2 ye GND ve 5V vererek denenebilir.
  • tecevit kullanıcısına yanıt
    bende de harici güçle, usb'den gelen akımla çalışmıştı,

tamam aynısını led ile deneyeyim.. nerede değişklik yaptın? ve ne anlama geliyor ? ( C'yi daha iyi öğrenmek için soruyorum)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tecevit

Selam,
    Ide - Examples dan :

/*
    */
    void setup() {
    Serial.begin(9600);
    }
    void loop() {
    int sensorValue = digitalRead(2);
    Serial.println(sensorValue);
    }

Pin2 ye GND ve 5V vererek denenebilir.

pin2 ye gnd ve 5v vermeyi tam olarak anlamadım biraz daha açıklayıcı olabilir misin
  • WolF-EyE kullanıcısına yanıt
    Selam,
    Orjinalinde >= idi , bende serialdan sürekli 0 (sıfır) geliyormuş gibi görünüyor ve motoru hemen durduruyordu.
    if (speed >= 0 && speed <= 255)
    if (speed > 0 && speed <= 255)

Herkesin deneyimi farklı oluyor; direnç toleransı , transistor kazancı, PC nin USB gücü, Arduino nun USB bağlantısı ( bende CH340 lı Uno var ).
    İyi çalışmalar.
  • designr kullanıcısına yanıt
    Selam,
    Ben bir telle arduino'nun GND pin'ini VEYA 5V pin'ini PIN2 ye bağladım.
    İyi çalışmalar.
  • Arkadaşlar 7 segment display kullanarak saat ve termometre yapacağım.
    Sevseg kütüphanesini indirdim. Saati veya termometreyi tek tek yazdırdığımda sorun yok ama 5 saniyede bir termometre-saat arasında geçiş yapmak istediğimde ekran 5 saniyede bir anlık olarak yanıp sonra tekrar sönüyor.
    Ayrıca derece işaretini de yazamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Arduino 'dan gelen veriyi not defterine aktarabilme şansım var mı acaba
  • Geometry kullanıcısına yanıt
    Var hocam fakat arduino idesi disinda pc tarafinda farkli bir yazilim yazip kullanmalisiniz. C++ veya C# ile halledebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mylord92 kullanıcısına yanıt
    hocam amacım zaten Visual Basic 'e aktarmak fakat direkt aktaramıyorum bende aracı olarak txt dosyasına aktarmayı düşündüm
  • Geometry kullanıcısına yanıt
    Visual Studio kullanıyorsanız daha kolay. Visual Studio'da SerialPort kullanımını araştırın. Arduinonun bağlı olduğu COMPORT'u kullanarak yazdığınız yazılımı arduino'ya bağlayabilirsiniz. Yazın stajda böyle birşey yapmıştım ama şimdi bulamadım dosyaları :) Bulursam iletirim.

Ekleme: C# ile yapmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mylord92 -- 25 Kasım 2014; 19:07:55 >
  • mylord92 kullanıcısına yanıt
    hocam çok teşekkür ederim sağolun
  • Ekleyin hocam UNO öğrenmeye basladım bende
  • digital pin3ü haşlamışım bir güzel şimdi ben atmega mikroişlemcisini değiştirsem çalışır mı acaba ? adafruit motorshieldde çalışmayan motor pinlerini entegreyi değiştirerek çalıştırmıştım çünkü
  • Arkaaşlar elinde saat kodları ve şeması olan var mı?
  • WolF-EyE kullanıcısına yanıt
    Ben saat için ds1307 devresi yaptım bir tane. Ds1307 rtc (real time clock) şeklinde araştırırsan benim kullandığım devreyi kolaylıkla bulursun. mobileyim link veremiyorum kusura bakma.
    Aynı şekilde ds1307 rtc library şeklinde aratarak uygun kütüphanelere ulaşırsın. Örnek kodlar oluyor içlerinde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: designr

digital pin3ü haşlamışım bir güzel şimdi ben atmega mikroişlemcisini değiştirsem çalışır mı acaba ? adafruit motorshieldde çalışmayan motor pinlerini entegreyi değiştirerek çalıştırmıştım çünkü

Microişlemci alıp direkt takarsanız boş olduğu için çalışmayacaktır.BootLoader yüklemeniz gerekir.BootLoader yüklemek için http://www.instructables.com/id/Burning-the-Bootloader-on-ATMega328-using-Arduino-/ bakabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tecman -- 26 Kasım 2014; 11:36:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tecman

quote:

Orijinalden alıntı: designr

digital pin3ü haşlamışım bir güzel şimdi ben atmega mikroişlemcisini değiştirsem çalışır mı acaba ? adafruit motorshieldde çalışmayan motor pinlerini entegreyi değiştirerek çalıştırmıştım çünkü

Microişlemci alıp direkt takarsanız boş olduğu için çalışmayacaktır.BootLoader yüklemeniz gerekir.BootLoader yüklemek için http://www.instructables.com/id/Burning-the-Bootloader-on-ATMega328-using-Arduino-/ bakabilirsin.

çalışmayan pin çalışır mı o zaman ?

• Selam,
    Çalışmalı. Göründüğü kadarı ile Chip ile PIN ler arasında bakır yoldan başka aktif eleman yok.
    Besleme ve USB bağlantı kısımlarında aktif ve pasif elemanlar var.
    İyi çalışmalar.
  • Beyler ben de Arduino Uno R3 sahibiyim ve cam temizleyen bir robot yapmak istiyorum. Bu robot mıknatıslarla camın yüzeylerinden birbirine bağlı olacaklar. Motorlar bir tarafta olacak. Bir taraf hareket ederken karşı taraf da onu izleyecek mıknatıslar sayesinde. Robot hareket ederken de bezleriyle camı silecek.
    Yalnız benim programlama bilgim 0. Abartmıyorum hiçbir şey bilmiyorum, elektronikle pek aram yok. Nereden başlamalıyım bu proje için?
    Elimde
    7 tane cny 70
    2 motor
    breadboard
    motor sürücüsü
    pil
    güçlü neodymium mıknatıslar falan filan her şey var elimde
    nolur bana yardımcı olun
    edit: bir sorum daha var bu cny70ler esafe algılayıp robotun geri dönmesini mi sağlayacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9D2914531 -- 26 Kasım 2014; 19:19:10 >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.