Şimdi Ara

Arduino Kullanıcıları Kulübü (+42 sayfa olduk!) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.016
Cevap
84
Favori
57.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Selam,
    Elimde LM35 yok, yorum yapamayacağım.

LCD yi bağlarken sadece
    A4-SDA ( UNO kullandığınızı varsayarak )
    A5-SCL
    yi değil, GND ve VCC yi de bağlıyorsunuz değilmi ..

Şu adreste birkaç problem ve çözümleri var, belki benzer yanlar vardır.
    http://forum.arduino.cc/index.php?topic=128635.0

Şu bilgiler konuya biraz daha ışık tutabilir:
    * Arduino model
    * I2C library hangisi
    * Kullandığınız sketch

İyi çalışmalar.
  • Arkadaşlar merak ettiğim birşey var ben şimdi Arduino ile bir kod yazıp bir projemde kullanacağım bu projemide bir müşterime satacağım.Müşterime arduino ile yaptığım cihazı sattıkdan sonra bir başkası bu arduino ya girip benim yazdığım kodu görebilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: edison3838

Arkadaşlar merak ettiğim birşey var ben şimdi Arduino ile bir kod yazıp bir projemde kullanacağım bu projemide bir müşterime satacağım.Müşterime arduino ile yaptığım cihazı sattıkdan sonra bir başkası bu arduino ya girip benim yazdığım kodu görebilir mi?

Arduino ile olmaz ama 5 dolarlık ISP programlayıcı ile flashı okuyabilir (tabi assembly olarak).
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

quote:

Arkadaşlar merak ettiğim birşey var ben şimdi Arduino ile bir kod yazıp bir projemde kullanacağım bu projemide bir müşterime satacağım.Müşterime arduino ile yaptığım cihazı sattıkdan sonra bir başkası bu arduino ya girip benim yazdığım kodu görebilir mi?

Arduino ile olmaz ama 5 dolarlık ISP programlayıcı ile flashı okuyabilir (tabi assembly olarak).

Onu okumayı nasil engelleyebiliriz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Kodu tam olarak göremez ama çipi Hex olarak kopyalayıp aynı seri Çip üzerine yeniden yükleyip çoğaltma şansı var. Atmega328 isp programlayıcı olarak kullanılabilir. Bakınızhttp://mdiy.pl/uprog-maly-szybki-przenosny-programator-avr-z-sd/?lang=en

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasirga_ -- 30 Kasım 2014; 13:55:58 >

• kasirga_ K kullanıcısına yanıt
    o hex kodlarını saklamanın bir yolu yokmu veya şifreleme gibi birşey sözkonusumu?
  • quote:

Onu okumayı nasil engelleyebiliriz

Bahsettiğim ISP programlayıcıdan alıp çipin "Lock" bitlerini 0 yapacaksın. Bu bitler sadece donanımsal olarak değiştirilebilir, yani arduino ile yapamazsın.

Lock bitleri aktif hale geldiği zaman (0 aktif) çip donanımsal olarak programlanamıyor. Yani ne yazmak ne de okumak mümkün değil. Fakat arduino ile yazılımını güncelleyebilirsin yine.
  • Beyler cinden klon ardunio aldim dccdunio uni yaziyo program karti tanimadi nasil tanitabilirim acaba

çözüm:
    http://www.winchiphead.com/download/CH341/CH341SER.ZIP
    bunu kurunca düzeldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StyleSlayer -- 3 Aralık 2014; 22:54:56 >
  • Kullandığın kütüphane arızalı görünüyor. LiquidCrystal_I2C.cpp de hata gösteriyor derleyici.

Değiştirme şansın varsa şuradakini denemeni öneririm.https://bitbucket.org/fmalpartida/new-liquidcrystal/wiki/Home
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazyboy1

quote:

Orijinalden alıntı: StillDre

Beni de ekleyin.
    Arduino Uno Rev3

Arduino Uno Rev3 + Arduino Pro Mini
  • Merhaba arkadaşlar ben arduino ile P10 panele yazı yazdırmak istiyorum internetten bir kod buldum kodu ardu ya yüklerken ''DMD does not name a type'' hatası veriyor.Bu neden kaynaklanır neyi eksik yapıyorum.
  • hocam benide ekleyebilir misiniz bitirme projesi olarak arduino mega ile quadcopter yapımı seçtim . Parçalarında çoğunu aldım arduino mega 2560 r3 fırçasız motor esc denge sensörü daha alacaklarımda var .
  • http://www.robotistan.com/Orjinal-Arduino-Super-Baslangic-Seti-Rev3,PR-954.html

Dostlar fiyat nasil ? Yuksek mi yoksa ideal mi ? Baslangicta bunun disinda cok fazla biseye ihtiyacim olmaz heralde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Merhaba arkadaşlar ben arduino ile P10 panele yazı yazdırmak istiyorum internetten bir kod buldum kodu ardu ya yüklerken ''DMD does not name a type'' hatası veriyor.Bu neden kaynaklanır neyi eksik yapıyorum.

Arduino programindan cihazinizi yanlis secmis olabilirsiniz

• ata350 A kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım yurtdışından alabilirsen daha uygun.Ama imkanım yok dersen sen bilirsin.
    Şu set 25 dolar

Bu da 37 dolar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tecman -- 18 Aralık 2014; 15:01:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tecman

Arkadaşım yurtdışından alabilirsen daha uygun.Ama imkanım yok dersen sen bilirsin.
    Şu set 25 dolar

Bu da 37 dolar

Linkleri gonderebilir misin ? Bir de klon mu yoksa orj mi?

• Başka kodları çalıştırabiliyorum ama
  • Koleksiyon Yapıyorum ;

• Arkadaşlar Konuyla İlgilenecek Zaman Bulamıyorum Konuyu Bir Arkadaşı Görevlendirsek Ana Liste Üzerinden Listeyi Düzenlerse Vakit Bulduğumda Listeyi Ana Mesaja İliştirebilirim...
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.