Şimdi Ara

Arduino Mega mı Uno mu alayım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
6.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arduinoya yeni başlayacağım. Mega mı alayım uno mu? Biraz normal projeler yaptıktan sonra büyük projeler düşünüyorum. Unoda yapabileceğim her şeyi megada da yapabilir miyim? Eğer yapabiliyorsam mega alacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Daha fazlasini yaparsiniz hatta. Donanim olarak ustun uno ya gore mega.

• Tabiki mega al unoyla anca oyuncak yaparsın

• Mega al almasına da almışken birkaç tane Atmega 328P alıver. Büyük projeleri breadboard ile yapmayı düşünmüyorsunudur umarım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mega alıyorum o zaman. Küçük projelerde breadboard kullanıcam. Büyük projelerde kullanmak mantıksız olur. Peki niye atmega328p al dediniz?

• Büyük projelerde Arduino Board ile uğraşacağınıza Atmega 328P'ye direkt Arduino Bootloader yükleyip PCB'de kullanabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama bootloaderı nasıl yükleyeceğim? Nasıl programlayacağım? Yani bilgisayara okutmam için ne gerekiyor?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acaba aldığım Arduino klon mu ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İnternetten baktım arduino unoyla yüklüyorlar.

• yeni başlıyorsanız uno hayli hayli yeterli gelecektir.
  • İlk arduinom mega idi . İlk defa yapacağınız için projeler sizin için sınırsız gibi gelecektir . Bu sayede istek ve arzunuz artacaktır

• Teşekkürler uno başlangıç için yetse de ileri de büyük proje düşündüğüm için mega alacağım. Peki Atmega328pyi nasıl programlayıp devrelerde arduino olmadan kullanabilirim?

• quote:

Orijinalden alıntı: multicaglar

Teşekkürler uno başlangıç için yetse de ileri de büyük proje düşündüğüm için mega alacağım. Peki Atmega328pyi nasıl programlayıp devrelerde arduino olmadan kullanabilirim?

Bu soruyu bana soruyorsan mega gerektirecek büyük projelere daha çok var demektir
  • fishkopf F kullanıcısına yanıt
    Birkaç farklı yolunu biliyorum. Buradakilerin fikrini öğrenmek istedim. Kolay nasıl yapılır diye.

• quote:

Birkaç farklı yolunu biliyorum. Buradakilerin fikrini öğrenmek istedim. Kolay nasıl yapılır diye.

Devrede arduino olmadan kullanmanın çeşitli yolları yok. Resete 10k çekeceksin kristal atacaksın beslemeyi de yaptın mı tamamdır. Programlamak için çeşitli yollar vardır keyfinize kalmış ister arduinoya takıp programlayın ister devreden sökmeden arduino üzerinden gerekli pinleri çekerek programlayın ister arduinoyu bi kenara bırakıp usb-serial dönüştürücü kullanın.
    Farklı yollardan kastım programlamak içindi. Devrede nasıl kullanılacağını henüz araştırmamıştım. Arduino megayla yapılmıyor sanırım programlama. Usb programlayıcı olmadan yapabilir miyim?

• quote:

Farklı yollardan kastım programlamak içindi. Devrede nasıl kullanılacağını henüz araştırmamıştım. Arduino megayla yapılmıyor sanırım programlama. Usb programlayıcı olmadan yapabilir miyim?

megayla yapılmama sebebi mikroçipin smd olması mı? dip modelleri yok mu? Yoksa yapılmaz veya biraz ince modifiye gerekir.
    Yok maalesef. Çip çıkarılabilir değil.

• Yok çıkarmayacaksın zaten, shield bağlar gibi megaya entegreyi bağlayacaksın.

• Çinden alacaksan mega al, sahte unoların çipi çıkmıyor. Türklyeden akacaksan uno alabilirsin mini veya nano bile işini görür.

• Teşekkürler. Yani mega üzerinden atmega328p ye kod atabilir miyim?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.