Şimdi Ara

ARDUINO UNO DAN TP4056 YI BESLEME

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
2
Favori
163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selam, başlıkta belirttiğim gibi adaptörle ARDUINO UNO'ya güç verip sonra ARDUNIO UNO'dan çıkışla TP4056 şarj mödülünü beslemem gerekiyor. Sanırım TP4056 5v 1A değerde çalışıyor. ARDUINO'dan 5V çıkışından 5v verebilirim ama 1A verirmi? Hangi yol ile ARDUINO'dan 5V 1A çıkış alabilirim?

• Elbetteki hassas elemanlardan yük çekilmez ve zaten güçleri de yetmez... Transistör sürülecek. BC545 gibi. Hatta yük için seçilen bu transistör bile yeterli kalır mı? Transistörle de röle sürülmesi gerekebilir ve bu rölenin kapanma anında transistörü bozasını engellemek için bir de ters diyot eklenir. Transistör bile hassas yani.

Transistör, güç transistörü ya da mosfet düşünülebilir.

Detay verilirse daha iyi bilgiler alınır. Mesela şarz edilen unsur neyi çalıştırıyor?

• karafetva K kullanıcısına yanıt

Merhaba şöyle ki,

TP4056 modülü efcell 18650 3.7V 2700mAH pili şarj edecek. ben de bu TP4056 modülün güç kaynağı olarak arduinoyu kullanmak istiyorum. yani modüle gücü arduino pinlerinden vermeyi planlıyordum. ancak araştırdığım kadarıyla arduinodan 1A çıkış gücü almak zor. bu yüzden TP4056 yı normal prizden şarj kablosu ile besleyip bu besleme arasına arduino üzerinde bi röle bağlantısı sağlarsam, elektrik iletimini röle kontrol eder ben de röleyi arduinodan yazılımla kontrol ederim diye düşündüm,

izleyeceğim yol yapılabilir mi?

Aşağıdaki gibi düşünüyorum, ampül yerine TP4056 yı koyacağım, TP4056 nın çıkışında da 3.7V 2700MAH 18650 batarya şarj edilecek. şarj işlemi keypadda yazılıma eklenmiş şifreyi girince başlayacak. böyle bir kontrolcü diyelim. Sorunsuz çalışabilir mi?

Ek soru olarak şemadaki devre olur diyorsanız, NPN BJT transistör için hangi transistörü alayım uygun değer için vs. kod yazarsanız siparişini vericem.

TIANBO 5Vdc RÖLE kullanıcam.

TRANSİTORUN BASE BACAĞINDAKI KULLANACAGIM DIRENC : 1K

EMITTERDEKI DIRENC : 100K

ARDUINO LED ARASI DIRENC 220 OHM

ARDUINO UNO DAN TP4056 YI BESLEME

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batusamettt -- 9 Mayıs 2023; 14:29:55 >

• batusamettt kullanıcısına yanıt

Aduino tipi hassas sistemler yüke de gelmez, röleye de. Röle ters gerilim diyotla korunsa bile, diyotta sorun olduğu anda sistemi arızalandırır.

Arduino çıkışında transistör röle çalıştırsın, artık röleden istendiği gibi sistem kumanda edilebilir. Hem de çıkardığı ses ile komut aldığını gösterir.

Ücretli vb cep telefonu şarz istasyonu mudur? Proje?

• Bu işe uygun entegre ULN serisi ile birçok röle daha düşük çıkışlarla sürülebilir. İncelemek için https://forum.donanimhaber.com/entegreler-world-of-integrated-circuits--126772177 konusu

AYrıca uzman üye davet için;

https://forum.donanimhaber.com/onemli-konular-onemli-uyeler-onemli-bilgiler--155252903

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 9 Mayıs 2023; 19:22:50 >

• karafetva K kullanıcısına yanıt

Hocam proje şifre temelli elektrikli arac sarj istasyonu projesi. Muhendislik son sinif projem.

Attigim tinkercad simulasyonundaki gibi ampule guc yerine TP4056 module guc vermeyi sifre ile kontrol etsem röle ile olmuyor mu? Arduino sadece sifre ile anahtar acik kapali gorevi gorecek aslinda. Normalde röle acik anahtar konumunda, dogru sifreyi girince röle kapali anahtar konuma getirecek ve akim akmaya baslicak tp4056 ya guc gelecek o da sarj edecek sarj kismini o hallediyor zaten ona gelen gucu anahtarlicam sifreyle o kadar. Basit bir mantik aslinda ama arduino tecrubem yok. Bana bu sistemde yardimci olabilir misiniz? Ampulu sifreyle yakan sonduren sistem var kodu da var tek yapmak gereke ampul yerine tp4056 baglamak ve dogru baglantilari yapip dogru direnc transistor modeli ve röle baglantilari aslinda. Attigim semadaki gibi kurdum olmadi ama sanirim benim yanlis baglantimdan sebep oldu. Mesela 5V röle 5 ayakli tinkercaddeki 6 ayakli. Hani o baglantilari yapamadim beni bi aydinlatsaniz harika olur ozelden yazabilirsiniz cok makbule gecer

• batusamettt kullanıcısına yanıt

Komutları konuya yazıp bir önceki mesajlarda verdiğim önemli üyeler konusundan uzman üye etiketlersen kod hususunda yardım alabilirsin. Programlama vb alanındaki üyelerden.

Transistör NPN, BC545, BC108 olmalı ve sadece beyzi arduinodan çıkış almalı. Transistörün emiteri toprakta yani ekside olacak kollektörü de rölenin bobin ayaklarından birine bağlı olacak. Röle bobin ayaklarından diğeri de + kutba bağlı. Bu şekilde çalışır sistem, uygun dirençleri de ekleyerek.

röleye + ve eksi olarak bobin ayaklarına yapılan bağlantının tam tersi diyot bağlanmalı ve rölenin ani geri dönüşünde transistörü bozması engellenmelidir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.