Şimdi Ara

Lm2596 devresinde w103 potansiyometre kaç K'lık?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
3.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. Elimde lm2596 mevcut. Üstünde w103 kodlu bir potansiyometre var. Bunu kabloyla uzatacağım. Ama klasik potansiyometre olarak kaç K'ya denk geliyor anlayamadım.

Lm2596 devresi
    https://www.robotistan.com/
    Mini Ayarlanabilir 3 A Voltaj Regülatör Kartı - LM2596-ADJ Satın Al | Robotistan.com
    https://www.robotistan.com/mini-ayarlanabilir-3a-voltaj-regulator-karti-lm2596-adj

Gercek ismini bilmediğim klasik potansiyometre diye tabir ettiğim
    https://www.robotistan.com/
    22K Potansiyometre - WH148 Satın Al | Robotistan.com
    https://www.robotistan.com/20k-potansiyometre-wh148

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 10 K

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karadvt -- 26 Haziran 2019; 9:11:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• W103 değerli 10k 'lik çok turlu trimpot. Aynı değerde 10k lık potansiyometre kullanmalısınız.

• Çok teşekkürler.
    Olurda ters bağlarsam bir sıkıntı olur mu? Deneme yanılmayla doğru yolu bulacağım:)

• saasc S kullanıcısına yanıt
    Orta uç hep ortada kalsın. Diğer uçları ters/düz deneme yapabilirsiniz.

• muhsin kamer kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim

• Klasik potansiyometre ile ayar yaparken zorlanırsınız. Çok turlu kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 27 Haziran 2019; 15:41:52 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1 amper diyot
    12 yıl önce açıldı
    MT3608 ve LM2596 Hakkında ..
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Dediginiz gibi çok zorlaniyorum. Milim çevirsem voltaj zıplıyor. Devre zaten 5tl sadece potansiyometreye 10tl vermeden başka yolu yok mu ?

Nerde nasıl kullanacağınızı bilseydim, zener diyodu vb ile voltajı sabitle derdim ama o devre için birşey söylemek güç.

Standart potlarla da iyi ayarlanır aslında. Bir saatçi tornavidasını potun ayar yuvasına yerleştirirsin. Bir adet penseyi alır saatçi tornavidasına kıstırırsın. çok yavaaaaaaş bir şekilde hafif hafif açıyı değiştirirsin. İstediğin voltaj değerinde durursun. Çok turlunun avantajı zaten virgülden sonraki değerleri değiştirmede kullanıcıya imkan vermesi. Bir adet sonsuz dişliyle pota takılı çarkı döndürüyorsun hepsi bu.

A beyle bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 27 Haziran 2019; 21:58:55 >

• Fan kontrolcu yaptim ama her seferinde kasayi acmak istemiyorum. Ayrıca açsam bile her seferinde multimetreyle kontrol etmem gerekiyor. Potansiyometre ile 1 kere ölçüp oraya işaret koyacağım.
    Voltaj sabitleme olmaz benim için
    12v giriş var
    6-7-9-11v şeklinde cikis almam gerekli

• 10 yerine 22k denenebilir belki ama o entegrenin huyunu suyunu bilmiyorum. O devreden bebde de var ne yapsam diye düşünüyordum iyi hatırlattın ben de fan için kullanabilirim. Eğer elimde yedek var dersen ektra hassasiyet için ptu büyültebilirsin. 22k yap 33k yap, entegre sapıtmaz umarım. Bide şöyle birşey var pcde kullanıcaksan voltaj değerine takılma. Kasanın ön panelinde cd takılan kapaklardam birini çıkarıp pot delşği aç. Potu güzelce vidala, devreyi bağlayıp kapağı geri tak. Bir ara böyle bişey tasarlamıştım ama satmaz diye vazcaydım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 28 Haziran 2019; 2:52:14 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tornavida ile çevrilen potlar(trimpot) sürekli kurcalamak için tasarlanmamıştır. Firmalar 150 200 ayara kadar dayanma garantisi verirler. Aralarındaki fiyat farkı temelde buna dayanır. Trimpotlar devrelerde kalibrasyon, ince ayar gerektiren yerler için tasarlanmıştır. Bir kere ayarlanır, arada sırada kalibrasyon yapılırKonu sahibinin senaryosu için elle çevrilen tipler uygundur.

LM2596 devresinde kullanılan pot 3296 diye geçer. 3296 pot diye ararsanız bulursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 28 Haziran 2019; 10:24:39 >
    Hocam potansiyometreyle yapınca çok çok az çevirince hemen voltaj artıyor. Onu nasıl çözerim?

• Kasada pot koyulacak yer var önceden yapmıştım farklı bir devre.
    22k koyunca sapıtırsa geri döndürülebilir mi? Yoksa yeni lm2596 almam gerekir

Döndürülebilir. Sorun olmaz.

O LM entegresi bir bobini inükleyerek step down ideal voltaj ayarı yapıyor. 22K kullanınca bozulmayacağına sonradan ben de kanaat getirdim. 10k da iyi ayarlayamıyor musun? O zaman 22k yapınca biraz daha rahat edersin. Bakın accık daha rahat ayarlamak istiyorsun. Varsa elinde 33K potansiyometre kullan. K aralığı genişledikçe daha rahat ayarlarsın.(diye tahmin ediyorum..)

Potansiyometre ile trimmer potu arkadaş güzel anlatmış. Evet doğrudur potansiyometre kullan trimpot değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 28 Haziran 2019; 20:53:4 >
  • Elektronikçilerde satılan lm2596 modülün devre şeması budur. Belki yardımcı olur.

Bana da yaradı
    Teşekkürler ama hiç anlamıyorum böyle çizimlerden :)
    Yarın 1 tane 22k 1 tane 33k potansiyometre alacağım duruma göre kullanırım artık

• 10k yerine 22k taktım daha da hassaslaştı. 20k alırken nolur nolmaz diye 50k da almıştım. 50k direk aç kapa anahtari gibi oldu çok ufak çevirince voltajı kesiyor. Çok ufak çevirin max voltaj veriyor.
    1k veya 5k mi almam gerekiyor?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.