Bildirim
TDA 7377 ile 2.1 anfi devresi yapımı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Anfi değil hocam amfi
Bu arada + girişindeki kondansatörler önemli çünkü beslemenin temiz olması kaliteli ses demek. -
kaç watt devre -
Devre tek kanalda 10-15w arası,, köprü modda ise 25-30w arası çıkış verir..
Devrenin bass girişine bunu yapınızhttps://forum.donanimhaber.com/images//upfiles/1121190/8B461070059F48A1B6596388765528C3.gif
Mid girişlerdeki kondansatörlerinde değerini küçültün,
2+1 gibi, bass ve tizz filtresi kurulmuş olur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 3 Temmuz 2017; 1:10:59 > -
teşekkürler hocam -
2200uf kondansatörleri normal hoparlör kullanacaklar için
mid kullanacaklar ise 2200 uf yerine 1000 uf kondansatör tercih etmelidir
tiz kullanacaklarda 2200 uf yerine 470 uf kondansatör tercih etmelidir -
ben arabada kullandığım için önemli değil ama trafo kullananlar için çok önemlidir
çünkü arabada kondansatörler beslemede uzun süre kaldığı için patlayabiliyo yada şişiyo
ben bu olayı daha önce yaşadım anfiyi arabaya taktım 1 ay sonra kondansatörler çok şişmişti hemen kondansatörleri çıkarttım devreden -
Eksi kutbu st bt mi ve 12 v versek olurmu -
ST by pinini 10k direnç ile beslemenin + ucuna ver -
quote:
Orijinalden alıntı: harun577
ST by pinini 10k direnç ile beslemenin + ucuna ver
Abi teşekkürler şaseyi nereye vereyim -
Bide artı 14.4 volt yazan yere ne verecem şase mi yoksa yine artı mı şaseye yer kalmıyor -
Altı çizgili kısımların hepsi şaseye verilecek. 7.pini 10k dirençle + ya ver
+14.4 yazan yere +12v verilecek
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harun577 -- 9 Ağustos 2018; 21:47:57 > -
Tamam birahane denicem -
İlk denemeler galiba ,, şase falan karıştırıyor ,,
İyice sorarak emin olup bağlayın ,, -
Neden boyle bir yorum yazdım aklım ermiyor acaba ne geçti aklımdan?Halbuki benim ilk calismam bundanda beterdi
Sase - demektir yani şemada altı çizili olan yerler güç kaynağından gelen - hatta bağlanacak.
@Mucitkisi taktigin soğutucu biraz küçük geldi bana entegre fan olmadan çok isiniyor. Denedim.
Takildigin herşeyi sorabilirsin sıkıntı yok.. -
Belki eksi ile şase kavramını karıştırıyor olabilirsiniz, ona açıklık getireyim,,,
Eksi > akü veya pil uçlarındaki devrenin eksi beslemesine bağlanan uçtur,, eksi kutup.
Şase > arabalarda veya benzer ekipmanlarda akü veya pilin eksisi her yere kablo ile dağıtılmaz ,, bunun yerine akünun eksi kutbu, kalın bir kablo ile arabanın demir iskeletine bağlanır,, bu demir iskelete biz şase diyoruz,,
Arkadaki stop lambasina Aküden kablo çekmek yerine , sadece kısa bir kablo ile aracın şase sine bağlanır, akü de şaseye bağlı olduğu için devrenin eksisi tamamlanmış olur,,,,
İşte şase kavramı bence buradan geldi,, bu durumda eksi ile şase bu devrede aynıdır,,,
Devreye göre açıklamak gerekirse,,,
>> 12v un siyah eksi kablosu,,
8 ve 9 nolu bacaklara drek bağlanacak, 6 ile eksi arasında kondansatör var (kondansatörün boşta olan çizgili ucu eksi), diğer kondansatörlerinde boşta olan siyah çizgili yeri drek eksiye bağlanacak , ses giriş kablosundaki bakir şase ortak eksi ucda drek eksi hattına gidecek,,
>> 12v un ++ kırmızı kablosu,,
3 ve 13 nolu bacaklar drek ++ 12v a bağlanacak,
7 nolu bacak , 10k direnç ile drek ++12v a bağlanacak,
7 nolu bacaktan, tekrar eksiye giden kondansatörü baglamasanida olur ,,,
Esas önemli noktalar bunlar
-
her saşe - olacak diye kanunda yok sanırm eski oto teyplerde gövde + olanlarda vardı yanlış hatırlamıyorsam.. -
Doğru , bazı cihazlarda şase toprak olabiliyor ,,, eksi ve artı ayrıca devreye bağlı, örn; elektronik powersuply ler,, dış sacı topraktır, sistemdeki statik elektriği toprağa atmak için .. -
Arkadaş ne yaptı acaba calistirabildimi -
Şaseyle eksiyi karıştırıyom glb bağlantılar doğru ama artıyı ve eksiyi nereye vereceğimi bilemediğimden daha doğrusu anlamadığımdan çalıştıramadım haftasonu pcbye yapcam yarın denicem bakalım olmakmı
Benzer içerikler
- en iyi şerit led markası
- oda içi tv anten tavsiye
- lehim pastası nasıl kullanılır
- gecikmesiz sigorta nedir
- sigortayı kaldırıyorum tekrar atıyor
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X