Şimdi Ara

TDA 7377 ile 2.1 anfi devresi yapımı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
11.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    evet ses kartına takılan jacklar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 6 Eylül 2018; 17:53:20 >
  • Tamam dediğim gibi olacak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yeşil büyük ihtimal L,Turuncu R siyah olanda GND yani - .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • harun577 H kullanıcısına yanıt
    bunlar ;

TDA 7377 ile 2.1 anfi devresi yapımı

burda kart üzerindeki bağlantı yerleri her bi kabloda 3 kablo var (kırmızı-beyaz-siyah) (sarı--beyaz-siyah) (yeşil-beyaz-siyah) kırmızı kablonun beyaz ucunda FC sarı kablonun beyaz ucunda RL yeşil kablonun beyaz ucunda FL yazıyor .avometreyle kontrol ettim turuncu jaktan gelen kablolar kırmızı kablolarla pcbde , yeşil jak yeşil kablolar ile pcb de , siyah jackta sarı kablolar ile pcbye bağlanmış

• axelfoly kullanıcısına yanıt
    Şekli düzenledim,,,
    konuyu takip edince,,, 6 kanal girişli ses kablolarını,,, iki kanal girişli ton devresin ile karşılaştırmanız olacak durum değil,
    2 kanal ton devresini ,, 6 kanal olarak fakat sadece sağ sol içerisine hapis ederek 6 kanal sanal anfi devresi yapmış oluyoruz,,
    siz bu ton devresi ve 6 kanal anfiyi kurunca, elinizde 6 kanal değil,, 2 kanal ses girişiniz olacak, LM 1036 devresinin ilk girişi,, girişlerde çuğaltılamayacağına göre,, elinizdeki 3 jaktan sadece birisini kullana bileceksiniz,,, sağ sol ve şase ..
    sizin şu anda yapabileceğiniz,, anfi devresi ses sinyal girişlerini bulup, 5+1 in anfisi yerine tda7377 yi adapte etmek,,
    bende baştan beri yanlış anlamışım yada olaylar tam net değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 6 Eylül 2018; 19:12:7 >

• Ses sisteminin amfi katını iptal edin sadece trafo ve doğrultma devresi kalsın . Yoksa karışabilir.

Devreleri yapın bir kutu içine toparlayıp içine yerleştirin boyutlar aynı olsun sonra ses sisteminin hazır kartının arkasındaki çıkışları yaptığınız kutunun arkasına yerlestirirsiniz orijinali gibi olur. Biraz uğraştıracak gibi..

Malzemeleri toparlamadiysaniz , bazi komponentleri uygun fiyata buradan temin edebilirsiniz;
    www.roboshop.com.tr
    Türkiyenin Teknoloji Marketi
    https://www.roboshop.com.tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harun577 -- 6 Eylül 2018; 19:37:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    harun577 H kullanıcısına yanıt
    hocam tamda sonda söylediğiniz gibi yapmak istiyorum 5+1 sistemde kullanılan entegre yandı ve bizde bu 5+1 sistemi fabrika çıkışındaki gibi 6 kanallı bir sistem uyarlayıp kullanmak istiyoruz , anladığım kadarıyla şimdi bu devre 2 kanal ses bu durumda sistem eskisi gibi değilde 2 kanal üzerinde mi çalışır , yukarıda paylaştığım resimlerde jack girişleri belli bahsettiğiniz ses sinyal girişleri onlar sanırım ve bu girişleri 7377 devresine uyarlayıp mı sesi 6 kanala bölmem gerekicek sistemin orjinal haldeki gibi çalışması için , bu durumda devrede ne gibi bir değişim yapmalıyım , düzenleme ve cevaplar için tşk

@harun577

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 6 Eylül 2018; 22:44:33 >
    6 kanalı 2 kanala indirmek uygun değil,,, olmazda....

Ton kontrol devresi yapmak istediğiniz işi bozuyor .

Ton kontrol devresi aradan çıkacak ,,,

Tda7377 nin FL FR RL RR CN Sw uçları, sessistemi devresininin bozuk entegresinin sinyal giris uçlarına giden uçlara uyarlanacak ...

hocam 6 kanalda ses ve bass kontrolu olması yeterli zaten çalışır haldeyken de öyleydi , ton kontrol devresini bass ve ses kontrolü için kullanacaktım

pcb alt kısmına baktım bu uclar işaretlenmiş şimdi sıfırdan devreyi uyarlamak için bu girişleri nasıl uyarlayabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 6 Eylül 2018; 23:35:11 >
    Çıkışların hepsimi bozuk ? ,, Fr fl yazan yerler entegrelerin ses girisi ise, eksi ile fr ucuna kulaklık deyirince ses veriyorsa, anfi için ses sinyaliniz var demektir,, eger o ses yoksa, anfi devresi işe yaramaz, arıza tespit yaptınız mı ,,, tüm besleme voltajlari mevcutmu, entegrelerin kodu nedir ?

• Hocam uydular calisiyorumu?

ses sistemini 2 tamirciye göstermiştim her ikisi de bt 3758 entegresinin çıkış vermediği yandığı söylemişti , uyduların hepsi çalışıyor sadece subwofer çalışmıyor , kart üzerinde subwoofeer a giden hattı ayırıp sadece woofer için yükselteç yapsam ve çıkışı woofer a versem olur mu ?

@harun577

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 7 Eylül 2018; 14:52:48 >
  • Uydular çalışıyorsa mantıklı olan sadece subwoofer için bir amfi yapmak

Tda2003 olabilir zaten hopalor 12w gücünde imiş.

• harun577 H kullanıcısına yanıt
    Evet doğru, sadece SW için çıkış yapılır, diğerleri zaten çalışıyor

• Tda2003 yapın ,zaten çokkk basit,girişe potansiyometre koyarsinniz veya pot yerine bir direnç ile ses girişinden - ye girersiniz. Beslemeyede 1000-2200-1500uf vs. Gibi yüksek değerli kondansator atarsiniz tamamdır.

Hoparlörú test ettinizmi, diğer ses anfisinede arıza vermesin,,

• Çok düşük seviyede ses geliyor sesi sonuna kadar açınca bozuk olduğunu sanmıyorum o yüzden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 8 Eylül 2018; 22:58:8 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: harun577

Doğru olmuş. bir sıkıntı göremedim yalniz lm1036yi beslemeye vermemissiniz. 1036icin dosyaları atıyorum.

https://devretasarimim.blogspot.com/2017/02/lm1036-ile-ton-kontrol-devresi-yapimi.html?m=1

İndirmesi biraz zahmetli olacak . devre çalışıyor. Ben yaptim.
    Çizdiğim devreyi burada görünce gururlandım nedense. İndirme için yeni link ekledim.

• quote:

Orijinalden alıntı: emrullahbatur

Çizdiğim devreyi burada görünce gururlandım nedense. İndirme için yeni link ekledim.

Alıntıları Göster
    Yeni devreler bekliyoruz hocam :) 7294olabilir mesela

• quote:

Orijinalden alıntı: harun577

Yeni devreler bekliyoruz hocam :) 7294olabilir mesela

Alıntıları Göster
    Beğendiğiniz güzel bir şema varsa neden olmasın. :) Zamanım oldukça uğraşmaya çalışırım. Zor olmasın.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.