Şimdi Ara

TDA 7377 ile 2.1 anfi devresi yapımı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
11.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ugrastirmak istemem hocam sizi birçok devreyi buradan bakıyorum artık.

Videorockola.com 10numara site

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anfi girişlerindeki kondansatörler kuplaj kondansatörüdür. Kaynak ile anfi arasındaki olası dc kaçaklarını engeller. Onları koymanız iyi olur. Ayrıca sinyal şasesi ile power şasesini direkt bağlamayın. İki şaseyi 10 12 ohm 1/8 ya da 1/4W bir dirençle bağlayın. Yoksa besleme şasesinin gürültüsü sese karışabilir. Devreyi aküyle falan besliyorsanız dirence gerek yok ama yine de olası kaçaklara karşı tedbir maksatlı direnç koymak iyi olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Önemli olan, amfi devresinin ses kaynağı ile tam şase bağlantılı olmasi,,, bende anfi devresi ile preanfi devresi gnd leri arasina direnç bağlantısı gördüm,, dediğiniz gibi çok az rastlanılan veya hiç bilinmeyen detaylar var

• Hocalarim biraz acarmisiniz yani şimdi bir amfi devresinde beslemeden gelen - uç ile jaktan gelen - uçları direnç ile amfiyemi vermeliyiz? Neden gerekli?

• harun577 H kullanıcısına yanıt
    Sinyal şasesi ile besleme şasesini ayrı çizin. Sonrasında bu iki şaseyi başlamak gerekir. Bağlantıyı da bir direnç ile yapın.
    https://320volt.com/amfi-devreleri-icin-yildiz-saseleme/

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Yukarıda arkadaş beslemedeki parazitleri almamasi için demiş ,,, fakat düşününce 5-10w lık anfiler için direnç koyduk,,, peki 100-200w lik amfiler için beslemeye direnç bağlamak anlamsız,, parazit varsa 3 - 5 ohm un hiç faydası olmayacaktır..

Anfi beslemesi ile preamp yükselteç devreleri arasındaki gnd ye direnç koyulan devre vardı,,,

Ses kaynağı ile anfi giris gnd arasında direnç olmaz, aksine çok kaliteli gnd li kablo ile bağlanmalıdir

• Biraz zaman geçmiş fakat birşey sorucaktım bu 10k direnç demişsiniz ama 1/4 mü 1/8 mi?
    Birde kondansatörleri kaç v kullanmalıyız?
  • 1/4 , kond. Değerleri 12v tan yüksek olsun 16 25v olabilir

• TDA 7377 ile 2.1 anfi devresi yapımıTDA 7377 ile 2.1 anfi devresi yapımı

Elimde 2 adet resimdeki hoparlörden var. Buna uygun bi amfi devresi yapmak istiyorum. Ama hoparlörün watt değeri ile herhangi bir bilgi edinemedim. Elimdekilerle uygun bir devre yapmak için hangi entegreyi kullanmam benim işimi görecektir?

• ben calistiramadim
  • feridowich kullanıcısına yanıt
    Yaptığınız işi görebilirmiyiz

• Gece geç saatlerde uğraşıyordum sanırım birşeyleri eksik veya yanlış yaptım söküp tekrar yapıcam bu benim ilk amfi çalışmam. Ve çoook karmaşık oldu, söküp daha düzenli olarak tekrar yapar fotoğraf atarım. Acemi biri olarak şunu sormak istiyorum bana bir streo bi mono pot lazım Değil mi? 10k olsa yeterli mi bir de standby ucunu artıya mı bağlıyoruz yani toplamda iki yerden artıya mı bağlanıyor. Son olarak st-by’daki direnci nasıl bağlıycaz artı-eksi önemli mi burda önemliyse hangi uç vcc+’ya bağlanacak. Şimdiden ilgi ve alakanız için teşekkür ederim

Bakarak ezbere yapmaktansa kullandığım parçaların amfide ne işe yaradıklarını da öğrenmek istiyorum bir yandan

Sanırım benim gönderdiğim bass kontrollü devreden bahsediyorsunuz . Bir stereo ve birde mono pot lazım 10k yeter.
    Evet toplamda iki yerden + ya bağlanıyor. Dirençler de + - uc yoktur direk bağlayın

Teşekkürler, yarın bütün gün bununla uğraşıcam genel olarak merak ettiğim bir şey var, amfinin çıkış gücünü belirleyen tam olarak nedir? Aynı entegreyle farklı güçlerde amfi yapılabiliyor. Kullanılan komponentler mi belirliyor bunu yani düşük değerli olunca gücü azalıyor mu ya da beslemeyle mi alakalı oluyor 12v yerine 18v verince çıkış gücü mü artıyor

Ayrıca elimdeki hoparlörlerin ohm değerini bilmiyorum 4ohm yerine 8ohm takınca geri dönülmez hasar bırakıyor mu?

Sorular saçma olabilir ama cidden elektronik 101 seviyesindeyim ama elim yatkındır

8 ohm zarar vermez, sadece aradaki 4 ohm açık farktan dolayı ses biraz azalır , onun dışında sorun olmaz.
    Fakat 8 ohm anfi için 4 ohm hoparlör zararlı, anfiye 4 ohm kısa devre gibi davranır, anfi ısınır hopalör yanar.
    anfilerin besleme voltajına göre veya besleme akımına göre verdiği wat değerleri hatta omaj değerleri bile değişir.
    12v anfi devresinde, genelde max giriş voltajı 18v dur.
    genelde araçta kullanılır, ve araç çalışırken 13.5v le 14v arası olur.
    anfi 12v 13v ve 14.4v da verdiği değerler farklıdır, 22w 25w 28w gibi.
    1v luk farklar çok önemli şeyler değildir.
    ortalama 13v ile çalışan anfiyi 10v ile veya 15v üzeri ile çalıştırmak tabiki risktir. birisinde verimsiz olur, diğerinde bozulma riski vardır.

genelde müzik setlerindeki stk anfilerde voltaja göre ohm değişiyor veya watt tasarımı ona göre planlanıyor. 25v 4 ohm, 30v 6 ohm, 35v 8 ohm gibi, çünkü anfiye verilen voltaj ve akımın ucunda hoparlör var.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.