Lpg bitince benzine geçmiuor
Herkese merhaba, 2006 fiestamda atiker sıralı sistem lpg var. Gaz bitince benzine geçmiyor. Kaç yer gezdim kimse bulamadı. Kit eski değiştirelim diyorlar. Şu ana kadar yapılanlar:
- lpg filtresi haziranda değişti, öncesinde birsorun yoktu. Tanka temzilik katkısı kondu ilk zamanlar yüksek devirde benzine atıyordu. Ayar yapıldı o sorun düzeldi
- benzime geçmemesiyle ilgili defalarca ayar yapıldı ama sonuç alamadım
- ustanın elindeki map sensörünü takıp denedik yine aynıydı zaten usta maptan veri alıyoruz gaz bitmesine yakın basıncı düşük gösteriyor ama benzine almıyor dedi
Bilenlerden yardım istyorum başka neyden yapar bunu. Şamandıra ve üstündeki seviye ibresiyle alakalı olabilir mi?
İlk çalıştırdığımda motor ısınıp lpgye geçiyor orda sorun yok, fazladan yakmıyor orda da sorun yok sadece gaz bitiminde araba yığılıyor gitmiyor elimde benzine alıyorum
Rölantide pcye bağlıyken nadiren stop edecekken benzine atıyor kendini ve bütün değerler normal görünüyor arıza kodu düşmüyor
Mikrofonu bluetooth modüle aktaramıyorum
Herkese selam, lm386’yla preamp yaptım mikrofonu bağladım ve çok güzel ses aldım ancak preamp çıkışlarını bluetooth modüle bağladığımda mikrofon devreye girmiyor. Lm386’yı 12v ile besliyorum bluetooth modüle ise haricen 5v bağladım. Amacım telefon görüşmesi yapabileceğim harici bir sistem yapmak. Ben nerde yanlış yapıyorum
2006 fiesta direksiyon hortumu sorunu
Merhabalar, yaklaşık 35-40 gün önce pompadan direksyona giden hortumda sızıntı oldu. Yenisini bulamadığım için hortum uçları başka bir hortuma preslendi ve yerine takıldı. O günden sonra direksiyonda uğuldama vardı ve direksiyon eskiye göre bi tık daha sertti ben de başka bir ford ustasına gittim durumu anlattım yağ haznesine baktı aşırı dolu ve hava yapmış dedi birazını boşalttı aracı kaldırıp sağ sol yaparak havasını aldı uğultu az da olsa devam ediyor yani bildiğiniz pompa sesi (gaza basınca kesiliyor). Yağ haznesinin içinde küçük bi filtre oluyormuş o tıkanmış olabilir dedi daha önce pompa değiştirdiğimiz bir fordda sorun tıkanıklıkmış boşuna pompa değiştirmişiz dedi ve tornavida ucuyla filtreye ufak bi delik açınca direksiyon yumuşadı. Bir kaç gün kullan duruma göre yağ hazneni değişelim yine uğuldarsa pompaya yöneliriz dedi. Hortumun uydurma yöntemle takıldığını ve sorunun ondan sonra başladığını söylediğimde uzunluğu kalınlığı aynı olsun hortum hortumdur ondan bişey olmaz filan dedi. Ama ben hala fellik fellik hortum arıyorum sizce hortumu orjinal çıkmasıyla değiştirmeli miyim yoksa ustanın dediği gibi hortumdan kaynaklanmıyor mu? Araç 2006 fiesta 1.4 benzinli bahsettiğim hortum da bu:
Bluetooth kulaklık için batarya seçimi
Merhaba arkadaşlar. Beats x kulaklığımın bataryası sizlere ömür şarj tutmuyor yaptığım araştırmalar sonucu 3.8v 50mah lipo pil kullanılıyor. aliexpresste var fakat fiyat bana yüksek geldi bir de dikkatimi çekti pilde iki eksi bir artı çıkış var her iki kulaklık için ayrı eksi ve ortak artı şeklinde, Ben bir sitede buldum ancak 2 çıkışlı. Bunun eksi ucunu iki yere birden bağlamam sorun yaratır mi. kulaklığı henüz açmadım açınca da eksi uçlar arasında ölçüm yaparım. 2 adet panasonic pil kullanılmış. 10mmx25mm ölçülerinde üç çıkışlı pil piyasada bulamadım. Umarım sorunumu anlatabilmişimdir
Bluetooth Modüle İki Mikrofon Bağlama Yardımm
Herkese selamlar, bu modülü oto teybine bağlıycam, amacım ise telefon görüşmeleri de yapabilmek. Denemelerde tek mikrofona uzaktan konuşunca ses derinden geliyor ve pek anlaşılmıyor ama yakın konuşunca sorun yok. Ben de buraya paralel ikinci bir mikrofon bağlasam biri sürücü tarafında biri yolcu tarafında olacak şekilde montajlasam ses gitmesinde iyileşme olur mu? Yoksa preamp yapsam tek mic yeterli midir? Amacım sesin karşıya güzel anlaşılabilir şekilde gitmesi. Tavsiyeniz nedir? Araçlarda orijinal olarak bu sistemi nasıl yapıyorlar? Benim kullandığım mikrofonları telsiz kulaklığının içinden aldım. Daha iyi mikrofon önerilerinize de açığım. Dediğim gibi amacım çok bağırmadan sesimi karşıya anlaşılabilir şekilde iletmek. Yolda giderken dış gürültüyü de hesaba katarak bir şeyler yapmayı düşünüyorum
Düğün salonuyla yapılan sözleşmenin feshi (kapora ödenmedi)
Herkese merhaba, ağustos ayı içersinde düğün yapmayı planlıyoruz araştırmalara başlamıştık bir yerle görüştük indirimli fiyatlarımız haftasonuna kadar geçerli sonrasında zam gelecek dedi. Biz tam günü belirlemedik daha dedik, o da bi ön sözleşme yapalım tarihini boş bırakırız kesinleşince söylersiniz kaporanın da acelesi yok 3-4 gün sonra yatırırsınız dedi biz de tamam deyip 9 şubatta sözleşme imzaladık. Sonra düşündük daha uygun yerler olduğunu gördük. Anlaşmayı feshetmek istediğimi söyledim ancak benden cayma bedeli olarak %10 oranında para istediler. Sözleşme şartlarında böyle bir şey yazmıyor. Kabul etmedim tabi, tahminimce kapora yatırmadığım için para istiyorlar. Nasıl bir yol izlemeliyim sözleşmede düğün tarihi ve kapora miktarı kısımları boş ve en son kısımda kapora alınacaktır ibaresi var. Sözleşmenin nüshası değil de fotoğrafı var bende. Bilen birilerinden yardım istiyorum. Şu işsizlikte gidip yok yere para vermek istemiyorum
Camda Taş İzlerini Giderme (ss'li)
Herkese Merhaba.
İnternetten sipariş ettiğim cam tamir kiti geldi ve uygulamasını yaptım. Öncelikle şunu belirteyim hiçbir ürün camı eski haline döndüremez ancak hasarın durumuna göre belli olmayacak duruma getirebilir ve araya dolgu yapıldığı için çatlağın ilerlemesini önler. Bu kit 25 kuruş büyüklükteki çatlaklarda etkilidir. Daha büyükleri için profesyonel uygulama kullanmanızı öneririm. Ben biri yedek olsun diye iki tane aldım
NOT: Kılavuzunda da belirttiği gibi güneş altında yapmanız hem daha sağlıklı sonuç verir hem de uygulama süresini kısaltır (ben kılavuzda yazan sürelere beşer dakika daha ekledim)
Ürün bu cam tamir kiti diye aratırsanız bulursunuz. Enjektörlü olandan aldım ben bir de 4 ayak vakumlu olanı var ama uygulama videolarında çok etkili olmadığını gördüm.
Öncelikle çatlakların merkezini bir iğneyle hafif karıştırıp içinde varsa eğer kırıntıların çıkmasını sağlıyoruz ve sonra alkol bazlı bir sıvıyla tertemiz siliyoruz.
Ben bu iki arkadaşla ilgilenicem
Adım 1:
İçerisinden çıkan bu pedin alt tarafındaki kağıdını söküp çıkıntılı kısmı araç tavanına bakacak yönde ve ortasındaki yuvarlak kısmı çatlağı ortalayacak şekilde yapıştırıyoruz. hava almayacak şekilde iyice yapıştığından emin oluyoruz.
Adım 2:
Kırmızı folyosunu kaldırıyoruz
Adım 3:
Paketinden çıkan bu başlığı yine çıkıntısı tavana bakacak ve pedi ortalayacak şekilde yapıştırıyoruz. Delikten bakıldığında çatlağın tam ortada olması ve şöyle görünmesi gerekiyor
Adım 4:
Paketten çıkan reçineyi 5-6 damla kadar delikten yavaşça damlatıyoruz (reçine daha sonra da lazım olacağı için bitirmeyin)
Adım 5:
Enjektörün pistonu basılı haldeyken yuvaya takıp yukarı doğru sonuna çekiyor ve kilitliyoruz. Bu halde 10-15 dakika kadar güneş altında bekletiyoruz. Enjektör çevresine hafifçe tıklatarak oluşan hava kabarcıklarının vakumlanmasını sağlayabilirsiniz
Adım 6:
Sonraki aşama için enjektörü çıkarın ucu tıkanmışsa iğneyle açabilirsiniz.
Pistonu çekili iken yine yuvasına takıp kilidi üstteki çentiğe gelene kadar yavaşça bastırıyoruz. Burda ben yaklaşık 20 dk kadar bekledim. Sızmalara karşı önlem olarak bant yapıştırdım ama sızma olmadı.
Adım 7:
Süre dolunca enjektörü, başlığı ve pedi paketten çıkan jiletle kazıyarak söküyoruz ve camı alkolle siliyoruz.
Adım 8:
Kalan reçineyi çatlak merkezine 3-5 damla damlatıp paketten çıkan şeffaf plastiği üstüne yapıştırıp bir 20 dk daha bekliyoruz (gölgede yapacakların burda en az 1 saat beklemesi gerekiyor.)
Adım 9:
Süre bitiminde şeffaf plastiği ve kurumuş reçineyi jiletle kazıyıp güzelce siliyoruz
Öncesi & Sonrası
%70 oranında başarılı oluyor. Fotodakinden daha az belli ve yerini bilmeyen biri zor farkeder en önemlisi de çatlak ilerlemesinin önüne geçtim
Herkese iyi geceler. Aslinda kendi ses sisteminden memnunum gayet dolgun bir sesi var(di). taa ki gecen gün arka koltukta yolculuk yapana kadar. Öndeki o kaliteli sesten arkada eser yok. Acaba arka tarafin hoparlörleri onlere göre daha mi kalitesiz diye düsünürken daha üst model fiestalarin trendlerinde arka kapida hoparlör olmadigini duyunca acaba bende de mi yok diye düsünmeye basladim. ama kapiya dogru egilince ses geliyor gibi. Acaba önler bass mid tiz bir arada, arkalar tek yollu oldugu icin mi kalitesiz ses geliyor. Duruma göre arkalara da 3 yollu hoparlör takabilirim. Bilenlerden yardim bekliyorum bizim arka kapilarda hop var mi varsa da dedigim gibi öndekilere göre kalitesizler mi?
Arabada amfi yok şimdilik bağlatmayı da düşünmüyorum pioneer deh serisi teybim var. Dediğim gibi arkadaki sesler de öndekiler kadar olsa yeter bana. Başka yerde bir arkadaş arka kapı hoparlörleri biraz aşağıda kaldığı için sesi tam veremiyor demişti. Kendisi de arkalara midrange almış ve kelebek camı yakınına twetter bağlatmış.
Fiesta Mk6 Torpido Aydınlatması
Herkese merhaba geçen gün bitirdiğim torpido aydınlatmasını paylaşmak istedim. Malzeme olarak 12v şerit led (3-4 adet yeterli), ve reed röle. Benim sigorta kutum torpidonun arkasında olduğu için işim çok kolay oldu. Olmayanlar da teypten alabilir. Ben sileceklerin sigortasından aldığım elektriği reed röleye bağladım ve torpido yuvasında bir yere silikonlu çift taraflı bantla yapıştırdım. Torpido tam açılınca röleye denk gelen kısma da ufak bi mıknatısı yine silikonlu çift taraflı bantla yapıştırdım. Ledlerin zaten arkası yapışkanlı onu da uygun bir yere yapıştırdım. Kontak kapalıykendevre dışı kalıyor. Oldukça basit ancak çok işime yaradı
Herkese selam, devreyi tamamladım montajı kaldı. 12v kartal gözü led kullanıcam 3+3 olacak şekilde. Ancak nereye monte edeceğime karar veremedim. Şimdilik herhangi bir kesme/delme yapmak istemiyorum. Sis kapağında gözenekler var oraya takabilirim (ledler vidayla sıkılabiliyor). Sis kapağım bu şekilde
Başka yerle ilgili tavsiye verebilecekler için de arabanın önü:
Öncelikle 5 bacaklı 12v röle ve 10v regülatör kullandım (ledlerin uzun ömürlü olmasını sağlayacak) gündüzleri 10v ile parlak yanarken, kısa farlar yanınca da ışıklara 7v giderek daha kısık yanmasını sağlayacak (burada da regülatör kullanabilirdim ama ben 7812ye ek 1k direnç ve zener diyotla 7volta düşürdüğüm için gerek duymadım). Evde saatlerce yanmasına rağmen en ufak ısınma olmadı. Kaput altına koyarken ne olur ne olmazregülatörlere soğutucu bağlıycam. Şimdilik bu şekilde oldu:
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 167
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 17.540 (Bu ay: 199)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 39 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware