Şimdi Ara

Camda Taş İzlerini Giderme (ss'li)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
11
Favori
3.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İnternetten sipariş ettiğim cam tamir kiti geldi ve uygulamasını yaptım. Öncelikle şunu belirteyim hiçbir ürün camı eski haline döndüremez ancak hasarın durumuna göre belli olmayacak duruma getirebilir ve araya dolgu yapıldığı için çatlağın ilerlemesini önler. Bu kit 25 kuruş büyüklükteki çatlaklarda etkilidir. Daha büyükleri için profesyonel uygulama kullanmanızı öneririm. Ben biri yedek olsun diye iki tane aldım

NOT: Kılavuzunda da belirttiği gibi güneş altında yapmanız hem daha sağlıklı sonuç verir hem de uygulama süresini kısaltır (ben kılavuzda yazan sürelere beşer dakika daha ekledim)

Ürün bu cam tamir kiti diye aratırsanız bulursunuz. Enjektörlü olandan aldım ben bir de 4 ayak vakumlu olanı var ama uygulama videolarında çok etkili olmadığını gördüm.

Öncelikle çatlakların merkezini bir iğneyle hafif karıştırıp içinde varsa eğer kırıntıların çıkmasını sağlıyoruz ve sonra alkol bazlı bir sıvıyla tertemiz siliyoruz. 

Ben bu iki arkadaşla ilgilenicem

Adım 1:

İçerisinden çıkan bu pedin alt tarafındaki kağıdını söküp çıkıntılı kısmı araç tavanına bakacak yönde ve ortasındaki yuvarlak kısmı çatlağı ortalayacak şekilde yapıştırıyoruz. hava almayacak şekilde iyice yapıştığından emin oluyoruz.

Adım 2:

Kırmızı folyosunu kaldırıyoruz

Adım 3:

Paketinden çıkan bu başlığı yine çıkıntısı tavana bakacak ve pedi ortalayacak şekilde yapıştırıyoruz. Delikten bakıldığında çatlağın tam ortada olması ve şöyle görünmesi gerekiyor 

Adım 4:

Paketten çıkan reçineyi 5-6 damla kadar delikten yavaşça damlatıyoruz (reçine daha sonra da lazım olacağı için bitirmeyin)

Adım 5:

Enjektörün pistonu basılı haldeyken yuvaya takıp yukarı doğru sonuna çekiyor ve kilitliyoruz. Bu halde 10-15 dakika kadar güneş altında bekletiyoruz. Enjektör çevresine hafifçe tıklatarak oluşan hava kabarcıklarının vakumlanmasını sağlayabilirsiniz

Adım 6:

Sonraki aşama için enjektörü çıkarın ucu tıkanmışsa iğneyle açabilirsiniz.

Pistonu çekili iken yine yuvasına takıp kilidi üstteki çentiğe gelene kadar yavaşça bastırıyoruz. Burda ben yaklaşık 20 dk kadar bekledim. Sızmalara karşı önlem olarak bant yapıştırdım ama sızma olmadı.

Adım 7:

Süre dolunca enjektörü, başlığı ve pedi paketten çıkan jiletle kazıyarak söküyoruz ve camı alkolle siliyoruz.

Adım 8:

Kalan reçineyi çatlak merkezine 3-5 damla damlatıp paketten çıkan şeffaf plastiği üstüne yapıştırıp bir 20 dk daha bekliyoruz (gölgede yapacakların burda en az 1 saat beklemesi gerekiyor.)

Adım 9:

Süre bitiminde şeffaf plastiği ve kurumuş reçineyi jiletle kazıyıp güzelce siliyoruz

Öncesi & Sonrası

%70 oranında başarılı oluyor. Fotodakinden daha az belli ve yerini bilmeyen biri zor farkeder en önemlisi de çatlak ilerlemesinin önüne geçtim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feridowich -- 4 Şubat 2021; 17:49:11 >

• Hocam merhaba çok güzel işçilik tebrik ederim. Sizce bu çatlağın büyümemesi için de kullanılır mı? Camda Taş İzlerini Giderme (ss'li) Edit: Bir de bir sürü kit var siz hangisini kullandınız link atar mısınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rubelhizb -- 4 Şubat 2021; 18:54:53 >
  • merhaba urunun lınkı

https://www.amazon.com.tr/Bundera-BND505-Araba-Tamir-Kiti/dp/B087MLM795/ref=asc_df_B087MLM795/?tag=googleshoptr-21&linkCode=df0&hvadid=434407008204&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=15307377361993981888&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=c&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=1012782&hvtargid=pla-1015561127717&psc=1

ve sabırlı düzgün bir uygulamayla %80 oraninda gecer ama bazi yerler var tirnaga ne üstten ne alttan takilmiyor direkt camin icinde, bunlara malesef cok etki etmiyor önemli bi avantaji da her yerini tikadigi icin catlagin büyümesini önlüyor

• Bence gayet güzel olmuş.

• çok merak ediyorum üstat bu ürün çizik içnide kullanılır mı ? ince ciziğe genel olarak uygulansa ama akma ihtimali var daha kotu olur sanırm cam

• Aksa bile kuruyunca jiletle kazınıyor soğan zarı gibi kalkıyor sizdeki çizikler tırnağa takılıyor mu küçük kılcal çizikse seryumoksitle polisaj yapıyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: rubelhizb

Hocam merhaba çok güzel işçilik tebrik ederim. Sizce bu çatlağın büyümemesi için de kullanılır mı? Camda Taş İzlerini Giderme (ss'li) Edit: Bir de bir sürü kit var siz hangisini kullandınız link atar mısınız?

Bu çatlak artık yayılmaya balşamış. Çatlakalrın etrafı belkiçizilebili ama görüntü kirliligi.Bu çatlaklar zamanla ilerler.

En başında olsa olurdu artık işişten geçmiş sizin cam degişecek gibi.

• Çatlağın merkezi 25 kuruştan büyük değilse baya kapatır ama yan damarlara faydası olacağını sanmam

• Çok güzel işçilik + sunum anlatım herşey 5 yıldız. Boyasız göçük düzeltme kitiniz de var mı hocam ? O yönde de çalışmanız oldu mu

• quote:

Orijinalden alıntı: Dogukan_3002

Çok güzel işçilik + sunum anlatım herşey 5 yıldız. Boyasız göçük düzeltme kitiniz de var mı hocam ? O yönde de çalışmanız oldu mu

Yok hocam o konuda pek bilgim yok acikcasi piyasada satilan kücük göcük düzeltme vakumlarinin ise yarayacagina inanmiyorum mazallah bi yanlis yaparsak boyayi catlatabiliriz sonra al basina belayi  

• quote:

Orijinalden alıntı: feridowich

Yok hocam o konuda pek bilgim yok acikcasi piyasada satilan kücük göcük düzeltme vakumlarinin ise yarayacagina inanmiyorum mazallah bi yanlis yaparsak boyayi catlatabiliriz sonra al basina belayi  

Alıntıları Göster

Hee tamam :) boyayı ısıtmak gerekir tabi. Alıp da denemek isterseniz denemesi ücretsiz. Sağ çamurluğum yumruk büyüklüğü oval göçük

• Aslında gördüğümde o durumdaydı malesef. Camdaki kılcal çatlak gibi görünen yerler ne içeriden ne dışarıdan tırnağa geçmiyor. Camın kenar kısmında siyah film tabakada sanırım onlar iç ve dış camın ortasında kalıyor yani. Tırnağa geçen kısım sadece taşın vurduğu çok küçük bir alan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dogukan_3002

Hee tamam :) boyayı ısıtmak gerekir tabi. Alıp da denemek isterseniz denemesi ücretsiz. Sağ çamurluğum yumruk büyüklüğü oval göçük

Alıntıları Göster

Benim de bagaj kapağında var 2-3 parmak kadar ama boyayı az biraz çatlatmış durumda birkaç yere gösterdim de komple boyanacak dedi kaldı öyle

• rubelhizb kullanıcısına yanıt

Dediğim gibi merkezdeki kırığı baya küçülteceğini düşünüyorum gerçi fotodan büyüklüğü anlaşılmıyor benim kullandığım kitin pedinin ortasındaki delikten daha büyük olmamalı o da ortalama 25 kuruş büyüklüğünde

• Bugün otobanda 100 km hızla giderken sol şeritten karşıdan gelenler den bir taş geldi baya büyüktü üçgen şeklinde iz yaptı traşladı camı çatlamaması mucize oldu.
    Tamda görüş hizamda üç adet büyük iz kaldı sizce bu izler giderilebilirmi traşlanmış oyuk olan izler ?
    Hiç ihtimal vermediğim yönden uzaklıktan geldi taş acayip sinir oldum kamyonlardan hep kaçarken karşı yönden geldi çünkü önüm bomboştu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chuckchucky -- 5 Şubat 2021; 1:0:38 >
  • Elinize sağlık, çok güzel bir paylaşım olmuş
  • Elinize sağlık güzel uygulama olmuş.

Camdaki kılcal çizikler için öneriniz var mı?

• chuckchucky kullanıcısına yanıt

Trasladi derken oyuk mu yapti eger 25 kurustan büyük degilse tam olmasa da belli belirsiz hale getirebilir ama muayenede hafif kusur kabul ederler mi bilemem isterseniz bi deneyin

• fofer kullanıcısına yanıt

Kilcak cizikler icin seryum oksitle uygulama yapiliyor polisaj makinasi lazim bi arastirin illaki bi yer bulursunuz

• feridowich kullanıcısına yanıt
    Hocam çok net çekemedim ama çatlak yok büyük bir taş geldi muhtemelen çok sert çaptı oyuk yaptı üç noktadan oyuklar derin değil dıştaki camı kazıdı ve iz kadı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.