Şimdi Ara

Camdaki taş izleri yok edilebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
15.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mucurlu yolda tabakhaneye yetişmeye çalışan bazı sürücüler nedeniyle arabamın camında nokta şeklinde birkaç tane taş izi var. Pek göze batmıyorlar ama beni rahatsız ediyorlar. Bu nokta şeklindeki izler için yapılabilecek birşey var mı yoksa onlarla yaşamayı öğreneyim mi?

• Kum ve çakıl fırtınası yaratan hafriyat kamyonu teröristleri yüzünden beyaz noktalar halinde çok sayıda mikro oyuk benim aracın ön camında da var. Onarım ne şekilde yapılıyor, seryum oksit ile mi? Yoksa 100 lira daha verip kaskodan yeni cam takmak en doğru çözüm mü?
    Yapay Zekanın Yanıtı

Camdaki Taş İzleri Nasıl Giderilir?

Camdaki taş izleri, araç sahiplerinin sık karşılaştığı can sıkıcı bir sorundur. Bu izler, aracın ön camına veya pencerelerine çarpan taş parçaları veya çakıl taşları nedeniyle oluşur. Neyse ki, camdaki taş izlerini gidermek için uygulanabilecek birkaç yöntem vardır.

İz küçük ve yüzeyselse, bir cam onarım kiti kullanarak kendin gidermeyi deneyebilirsin. Bu kitler, genellikle bir reçine ve bir enjektör içerir. Reçine, taşa nüfuz ederek onu doldurur ve camın görünümünü iyileştirir.

İz daha büyük veya derinse, profesyonel bir cam onarım servisine başvurman gerekebilir. Bu servisler, taş izlerini gidermek için özel ekipman ve teknikler kullanacaklardır.

Camdaki taş izlerini giderme yöntemleri şunlardır:

• Cam onarım kiti kullanmak: Küçük ve yüzeysel taş izleri için uygundur.
    • Profesyonel cam onarım servisi: Daha büyük veya derin taş izleri için önerilir.
    • Oto cam taş izi giderme: Özellikle otomobiller için tasarlanmış taş izi giderme kitleri mevcuttur.
    • Araba camında taş izi nasıl geçer: Bu soru, taş izlerini giderme yöntemlerini araştırırken sıklıkla sorulur.
    • Ön cam taş izi tamiri: Ön camdaki taş izlerini gidermek için özel teknikler kullanılabilir.

Taş izlerini giderirken, izlerin zamanla yayılmasını önlemek için en kısa sürede müdahale etmek önemlidir. Küçük taş izleri genellikle kolayca giderilebilirken, daha büyük veya derin izler daha karmaşık bir onarım gerektirebilir.

Taş izlerini giderdikten sonra, camı temizleyerek ve parlatarak orijinal görünümüne kavuşturabilirsin. Böylece, aracın görünümü iyileşir ve camın bütünlüğü korunur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hem Maliyet Hem de Aracınızın Orijinalliği Açısından Büyük Sıkıntıya Yol Açan Çatlaklara 7 Dakikada Müdahale Edilip, Oto Camları Eski Haline Getirilebiliyor.

Araba camları özellikle uzun yollarda tehlikelere maruz kalıyor. Küçük bir taş süratli bir arabanın tekerinden ivme kazanarak, diğer arabaların camlarına sıçrayabiliyor ve bu da camda çatlak oluşturabiliyor. Ancak oto camlarındaki çatlak yüzünden camı tamamen değiştirmek ya da çatlak camla seyahat etmek yerine artık ultraviyole ışın sayesinde camdaki çatlak görünmez hale getirilebiliyor.

Çatlak cam tamiri hakkında bilgi veren oto cam tamircisi Gurur Cindoruk, "Oyuğu temizleyerek kanal tedavisi yapıyoruz. Bu ilaç solüsyon, sıvı cam. Havayı almazsak ilaç verirken basınçtan çatlak büyür. Çatlakların arasını açarak ilacı veriyorum. Bu asetat, ilacın akmamasını sağlıyor. Ultraviyole veriyoruz. Sadece ışık dalgasıyla kurutuyoruz. Genleşmeyi böylece sıfıra indiriyoruz" dedi.

Cam çatlağı tamirinin minimum 7 dakika olup, 20 dakikaya kadar çıkabildiğini söyleyen Cindoruk, "Çatlağın büyüklüğüne göre. Çatlak ne kadar yeniyse o kadar iyi sonuç alırız. Eski çatlağın içine toz girebiliyor" diye konuştu.

Cindoruk, çatlak giderme maliyetinin ise çatlağın büyüklüğüne göre 40 ile 150 YTL arasında değiştiğini kaydetti. Bu yöntemi siyaset dünyasından sanat dünyasına kadar birçok kişinin de tercih ettiğini belirten Cindoruk, tamir ettiği arabalar arasında Cumhurbaşkanı'ndan Devlet Bahçeli'ye, sanatçı Musa Eroğlu'ndan milletvekilleri ve bakanlara kadar birçok kişinin olduğunu söyledi.

Aracının çatlayan camını tamir ettiren bir vatandaş ise, uygulamadan memnunluğunu dile getirerek, "Eskiye göre fark var. Belli olmuyor. Camı değiştirmektense tamir olması uygun" dedi.

• Kum ve çakıl fırtınası yaratan hafriyat kamyonu teröristleri yüzünden beyaz noktalar halinde çok sayıda mikro oyuk benim aracın ön camında da var. Onarım ne şekilde yapılıyor, seryum oksit ile mi? Yoksa 100 lira daha verip kaskodan yeni cam takmak en doğru çözüm mü?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cam tamir kitleri var, bu tip küçük darbeleri özel bir reçine ile dolduruyorsunuz, kuruduğunda gayet iyi bir onarım olmuş oluyor, youtubeda pek çok uygulama videoları var, ülkemizde de satılıyor olması lazım zor bir iş değil uygulaması.
  • carglass cam onarımı yapıyor

• taş değmesi sonucu uzun çatlak meydana geldi ön camda,ilerlemeye devam ediyor.mersinde cam tamiri yapan hiç bir yer bulamadım.yan sanayi cam almak istemiyorum,orjinali de çok pahalı.en azından çatlağı durduracak (çizik atma dışında) fikri olan varmı arkadaşlar.çatlağın tam bitim noktasına hafif güçlü yapıştırıcı sürsek olmaz mı.
  • Valla bendede bir tane var internette bir macun var vakumlayıp şırıngayla falan sıkıyon.Ama güvenemedim.Batırırsan gider ön campk rahatsız etöiyorsa ve yayılmıyorsa elleme

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İlerliyor sıkıntı orda zaten.mevcut haliyle kalsa razıyım

• cam zımparası ve kremle gecer
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.