Şimdi Ara

Uydu Alıcısı Uzaktan Kumanda Sorunu! (Fotoraflı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
40.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçen haftalarda Neta Nanobox uydu alıcısı aldım. Fakat bende daha önce Next 9000 vardı ve Next'in kumandası tersten, yere, duvara tutuyordum her türlü çalışıyordu. Neta Nanobox için ise nokta atışı yapmak gerekiyor. Bana forumlardan bi parti nanobox hatalı üretildi vs. denildi. Bende servisine götürdüm. Bi hafta sonra yapıldı. Ben aldım uydu alıcısını eve geldim baktım sorun hala devam ediyor. Dün aldığım yere götürdüm konuştum satıcı ile, satıcı bana optik kafayı çok içeri koymuşlar. Onu öne alınması gerekiyo. Fabriakasına götür Dudullu/İst. bi çay içene kadar hemen yaparlar dedi. Bende Ümraniyeye gidene kadar kendim yapayım dedim. Ve içini açtım. Önce bi şalter taktım arkasına. Sonra kumanda alan ledli kırmızı kafa ile uraştım.

Üst kapak açıkken her türlü çekiyor kumandası. Hangi yöne tutarsam tutayım çalışıyor. Bende en iyi çözüm kırmızı ledli kafayı dışarı çıkartayım diey düşündüm ve ön camında yuvarlak bi delik açtım. Kapağını kapattım. Tekrar eski haline döndü uydu alıcısı, yani tekrar kumanda ile nokta atışı yapmaya başladım. Fakat üst kapağı açıkken her türlü alıyor. Bende şuan için ön camını çıkardım, şimdi eskisine göre daha iyi çalışıyor kumanda peki kırmızı led kafa, kumandadaki sinyalleri toplamıyorsa nedir kumandadaki sinyalleri toplayan???

Peki benim anladığım kadarı ile kumanda sinyallerini toplayan kırmızı kafa degilse nedir? Şimdi ön camını söktüm daha iyi çalışıyor kumandası, ön camındaki delikten kırmızı led kafayı çıkarmıştım dışarı hiç işe yaramamıştı. Demek ki içinde bişey var kumandadan çıkan sinyalleri toplayan, nedir o?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Uydu Alıcısı Uzaktan Kumanda Sorunu: Çözümler ve İpuçları

Uydu alıcın uzaktan kumandayla sorun yaşadığında, rahatlamanıza yardımcı olacak çok sayıda çözüm vardır. İşte karşılaşılan yaygın uydu alıcısı uzaktan kumanda sorunları ve bunları gidermek için yapabileceğiniz adımlar:

Uydu Alıcısı Kumandayı Algılamıyor

• Pilleri kontrol edin: Uzaktan kumandanın pillerinin dolu olup olmadığını kontrol edin. Düşük piller kumandanın düzgün çalışmasını engelleyebilir.
    • Kumandayı temizleyin: Kumandanın üzerindeki tuşların ve sensörlerin toz ve kirden temiz olduğundan emin olun. Temiz olmayan yüzeyler sinyal iletişimini engelleyebilir.
    • Kumandayı yeniden eşleştirin: Bazı uydu alıcıları, kumandayı yeniden eşleştirmeyi gerektirebilir. Alıcının kullanım kılavuzuna bakın ve eşleştirme işleminin nasıl yapılacağına dair talimatları izleyin.

Uydu Kumandası Çalışıyor Ama Kanal Değişmiyor

• Kanal değişim tuşlarını kontrol edin: Kanal değişim tuşlarının düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Tuşlar sıkışmış veya arızalı olabilir.
    • Alıcının uzaktan kumanda ayarlarını kontrol edin: Alıcının uzaktan kumanda ayarlarının doğru yapılandırıldığından emin olun. Yanlış ayarlar, kanal değişiminde sorunlara neden olabilir.
    • Kumandanın menzilini kontrol edin: Uzaktan kumandayı alıcıya yaklaştırın ve tekrar deneyin. Uzaktan kumandanın menzili dışında olmak sinyal iletim sorunlarına neden olabilir.

Uydu Kumandası Hiç Çalışmıyor

• Diğer cihazlarla girişim kontrolü: Uzaktan kumandanın yakınında diğer kablosuz cihazların olmadığından emin olun. Bu cihazlar kumandanın sinyalini engelleyebilir.
    • Kumandanın devre kartını kontrol edin: Uzaktan kumandanın devre kartını hasar açısından kontrol edin. Yanmış veya hasarlı bileşenler kumandanın çalışmamasına neden olabilir.
    • Yeni bir kumanda deneyin: Yeni bir uyumlu kumanda satın alıp denemeyi düşünün. Mevcut kumanda arızalı olabilir.

Kilitlenen Uydu Nasıl Açılır

• Alıcının fişini çekin ve takın: Alıcının fişini çekin ve birkaç dakika sonra tekrar takın. Bu, alıcının sıfırlanmasına yardımcı olabilir ve kumanda sorunlarını çözebilir.
    • Fabrika ayarlarına sıfırlayın: Alıcının kullanım kılavuzuna bakın ve fabrika ayarlarına sıfırlama işleminin nasıl yapılacağına dair talimatları izleyin. Bu, kumanda sorunlarını gidermeye yardımcı olabilir.
    • Profesyonel yardım alın: Yukarıdaki adımları denedikten sonra hala sorun yaşıyorsanız, bir uydu teknisyenine başvurun. Alıcınızda daha ciddi bir sorun olabilir.

Bu ipuçlarını izleyerek çoğu uydu alıcısı uzaktan kumanda sorununu çözebilirsiniz. Sorun devam ederse, profesyonel yardım almayı düşünün.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • o kırmızı kafalı dediginiz led dir yani bir nevi yanan lamba gibi düşünün sizin işiniz onun yanında ki 3 bacaklı ırda ve siyah olanla onu siz biraz dik tutun o şekilde egilmez dostm bu yüzden kumanda ile iletişime geçemiyordur sen kırmızı kafayı deilde siyah 3 bacaklı kafayı dik tut dostum önü hafif yarım dairedir onu şefaf cama dogru baktırın umarım açıklayıcı olmuştur
  • kumandadaki sinyali toplayan ve alan ordaki kırmızı ledin yanındaki siyah şey onun bacanı uzatıp dışarı almayı deneyin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: utopiautopia

kumandadaki sinyali toplayan ve alan ordaki kırmızı ledin yanındaki siyah şey onun bacanı uzatıp dışarı almayı deneyin...

• quote:

Orijinalden alıntı: BİLÂL85

Alıntıları Göster
    Keşke içini açmasaydın garantisi iptal olabilir. İlerde daha ciddi bir sorun olursa cebinden ödemek zorunda kalabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ysfylmz

Keşke içini açmasaydın garantisi iptal olabilir. İlerde daha ciddi bir sorun olursa cebinden ödemek zorunda kalabilirsin.

Alıntıları Göster
    aynı cihazın başka modeli bendede var oda voltaj 220v dan düştügünde kendini kapatıp açıyordu aldıgımız yere sorduk kendini korumaya alıyor dedi inanmıştım çünkü yazlıkta voltaj azdı sizde dikkat edin fazla kırmızı kafalılarla ugraşmayın

• quote:

aynı cihazın başka modeli bendede var oda voltaj 220v dan düştügünde kendini kapatıp açıyordu aldıgımız yere sorduk kendini korumaya alıyor dedi inanmıştım çünkü yazlıkta voltaj azdı sizde dikkat edin fazla kırmızı kafalılarla ugraşmayın

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ysfylmz

Zaten servisine götürdüm, servis içini açtı. Bunun dışında garantiyi bozacak bişey varsa oda benim şalter vs. takmam olabilir yani zararı olmasada oyanamışsın kurcalamışsın diye bilirler...

quote:

Orjinalden alıntı: BİLÂL85

Walla satıcı bana kırmızının kumanda sinyali topladığını söylemişti. Bende dün durmadan kızmızı led ile uraştım...

Peki o kırmızı led'in bacakların kestim leyimle uzattım vs. led standart mıdır yoksa kodu falan var mıdır? ilerde almak istesem diye... Çünkü dün taktığımda çalışmamıştı. Leyim de sorun varmış...

Biraz sonra üç bacaklıyla uraşıcam.... :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 4 Ağustos 2008; 1:28:24 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dahili uydu alıcısı sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: coderMX

quote:

Orjinalden alıntı: ysfylmz

Zaten servisine götürdüm, servis içini açtı. Bunun dışında garantiyi bozacak bişey varsa oda benim şalter vs. takmam olabilir yani zararı olmasada oyanamışsın kurcalamışsın diye bilirler...

quote:

Walla satıcı bana kırmızının kumanda sinyali topladığını söylemişti. Bende dün durmadan kızmızı led ile uraştım...

Peki o kırmızı led'in bacakların kestim leyimle uzattım vs. led standart mıdır yoksa kodu falan var mıdır? ilerde almak istesem diye... Çünkü dün taktığımda çalışmamıştı. Leyim de sorun varmış...

Biraz sonra üç bacaklıyla uraşıcam.... :D

Alıntıları Göster
    led standartır amperine göre deişir ama sen tekrar taktıgında yanmıyorsa kutupları ters gelmiştir o yüzden yanmıyordur dikkat et kutuplarına

• quote:

led standartır amperine göre deişir ama sen tekrar taktıgında yanmıyorsa kutupları ters gelmiştir o yüzden yanmıyordur dikkat et kutuplarına

Alıntıları Göster
    quote:

Kardeş sen memnun musun uydu alıcısının kumandasından. İlk aldığım günlerden, bugüne kadar hep nokta atışı yapıyordum. Servise götürmüştüm, bana yaptık demişlerdi. Yine sorun devam ediyordu. Ayrcıa öndeki siyah camı çıkardığım zaman daha kuvvetli oldu kumanda sinyal toplama gücü. Şimdi daha iyi çalışıyor kumanda. Bide Troya2'lerin kutusundan çıkan kumandalar daha güçlü. Dün aldığım yerde denemiştim. Adam elimde fazla olsa verirdim demişti bitek kendi kullandığı varmış. Tabii verirdim kelimesini ben "satardım" olarak yorumladım. :D

Arkadaşlar dediğiniz parçayı biraz daha yaklaştırdım. Daha fazla yaklaşmıyor. Biraz daha yaklaşması için led'e yaptığım gibi uçlarını kesip ek yapmam gerekecek. Şu haliyle işimi görüyor fakat önüne kapağını taktığım zaman hissedilir derecede kumandanın sinyal toplama gücü azalıyor. Yani önde cam olmadan daha iyi topluyor kumandadan cikan sinyalleri. Ben cam yerine oraya cama benziyen bi plastik var, küçük bi parça o plastikten bulursam ondan takmayi düşünmüştüm.

• quote:

quote:

Kardeş sen memnun musun uydu alıcısının kumandasından. İlk aldığım günlerden, bugüne kadar hep nokta atışı yapıyordum. Servise götürmüştüm, bana yaptık demişlerdi. Yine sorun devam ediyordu. Ayrcıa öndeki siyah camı çıkardığım zaman daha kuvvetli oldu kumanda sinyal toplama gücü. Şimdi daha iyi çalışıyor kumanda. Bide Troya2'lerin kutusundan çıkan kumandalar daha güçlü. Dün aldığım yerde denemiştim. Adam elimde fazla olsa verirdim demişti bitek kendi kullandığı varmış. Tabii verirdim kelimesini ben "satardım" olarak yorumladım. :D

Arkadaşlar dediğiniz parçayı biraz daha yaklaştırdım. Daha fazla yaklaşmıyor. Biraz daha yaklaşması için led'e yaptığım gibi uçlarını kesip ek yapmam gerekecek. Şu haliyle işimi görüyor fakat önüne kapağını taktığım zaman hissedilir derecede kumandanın sinyal toplama gücü azalıyor. Yani önde cam olmadan daha iyi topluyor kumandadan cikan sinyalleri. Ben cam yerine oraya cama benziyen bi plastik var, küçük bi parça o plastikten bulursam ondan takmayi düşünmüştüm.

Alıntıları Göster
    kumandanın pilinide kontrol ediniz belki piller mafiş olmuştur ben memnunun yanlız şehirde kullanıyorum burda voltaj düşmüyor yazlıkta çok kötü düştügünden voltaj makina kapanıp duruyordu neyse sen pilleri kon. et

• quote:

kumandanın pilinide kontrol ediniz belki piller mafiş olmuştur ben memnunun yanlız şehirde kullanıyorum burda voltaj düşmüyor yazlıkta çok kötü düştügünden voltaj makina kapanıp duruyordu neyse sen pilleri kon. et

Alıntıları Göster
    quote:

Yok yaw ben hiç memnun değilim. Dün biraz uraştım bide bugün bu topic altındaki arkadaşlar üç bacaklı elemanı tarif ettiler. Şimdi daha iyi oldu... Yalnız biraz tipsiz duruyo öndeki cam kapağı olmadan...

En azından hava alır öndeki geniş delikten.

Neden böyle ki öndeki siyah cam engel olmaması gerekmez mi ya sanırım fazla koyu yada fazla kalın vs. kuamnda ile uydu alıcısının iletişimini zayıflatıyor siyah cam.

• quote:

Alıntıları Göster
    Alıcı kırmızı yanan parça değil kesinlikle. O sadece bir LED. Kim dediyse yanlış söylemiş ya da yanlış anlamışsınız.
    Alıcı üç bacaklı olandır ve TSSOP serisi bir alıcıya benziyor. Bunların menzilleri oldukça iyidir aslında, beslemesi ne kadar sağlam olursa çekişi de o oranda artar. Eğer Neta IR alıcıya besleme dekuplajı yapmadıysa siz eklemeyi deneyin isterseniz. Ben yaptığımda tamamen farklı sonuçlar elde etmiştim, iyi yönde.. (kendi yaptığım bir cihazda)

• quote:

Orijinalden alıntı: Hazar

Alıcı kırmızı yanan parça değil kesinlikle. O sadece bir LED. Kim dediyse yanlış söylemiş ya da yanlış anlamışsınız.
    Alıcı üç bacaklı olandır ve TSSOP serisi bir alıcıya benziyor. Bunların menzilleri oldukça iyidir aslında, beslemesi ne kadar sağlam olursa çekişi de o oranda artar. Eğer Neta IR alıcıya besleme dekuplajı yapmadıysa siz eklemeyi deneyin isterseniz. Ben yaptığımda tamamen farklı sonuçlar elde etmiştim, iyi yönde.. (kendi yaptığım bir cihazda)

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Hazar

Walla bana öyle anlatmıştı uydu aldığım dükkan neyse şuan için iyi. Ama dekuplaj nedir biraz anlatir misin???
    O bahsettiginiz üç parçalı elemanı dışarı çıkardın mı çok daha kuvvetli oluyo. Şuan ki yukardaki resmindeki haliylede memnunum.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Hazar

Walla bana öyle anlatmıştı uydu aldığım dükkan neyse şuan için iyi. Ama dekuplaj nedir biraz anlatir misin???
    O bahsettiginiz üç parçalı elemanı dışarı çıkardın mı çok daha kuvvetli oluyo. Şuan ki yukardaki resmindeki haliylede memnunum.

Alıntıları Göster
    o 3 bacaklının önüne mercek koyup deneyebilirmisin gerçi benim düşüncem daha iyi çekebilir gibisinden di çok komik neyse kalsın

• quote:

o 3 bacaklının önüne mercek koyup deneyebilirmisin gerçi benim düşüncem daha iyi çekebilir gibisinden di çok komik neyse kalsın

Alıntıları Göster
    Ben şuana kadar 3 farklı markanın uydu alıcısını kullandım hepsinde nokta atışı yaptım başka türlü çekmiyodu siz heryönden çekmiyo diye dert etmeyin benim elimde şuan redline cs100x var onada nokta atışı yapıyorum ben

• quote:

Orijinalden alıntı: tsz

Ben şuana kadar 3 farklı markanın uydu alıcısını kullandım hepsinde nokta atışı yaptım başka türlü çekmiyodu siz heryönden çekmiyo diye dert etmeyin benim elimde şuan redline cs100x var onada nokta atışı yapıyorum ben

Alıntıları Göster
    bakın aynı nokta atışı mevzusunu bende yaşadım alıcı ile vericiyi karşılaştırmassanız çekmiyordu 3 kumanda deiştirdik sonunda hakiki çin malı geldi altında ne arasanız yazıyordu onu ters tutugum halde çekiyordu ve çekiyorda yani belki kumandadan da kaynaklanıyor olabilir

• quote:

bakın aynı nokta atışı mevzusunu bende yaşadım alıcı ile vericiyi karşılaştırmassanız çekmiyordu 3 kumanda deiştirdik sonunda hakiki çin malı geldi altında ne arasanız yazıyordu onu ters tutugum halde çekiyordu ve çekiyorda yani belki kumandadan da kaynaklanıyor olabilir

Alıntıları Göster
    quote:

Çinliler istiasna yapıp kaliteli malzeme kullanmışlar

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Ben kumandanın pillerini ölçmüştüm. 1,55 Volt değer gösteriyordu. Amperini ölçemedim. :D
    Yinede başka bi pil ile deneyim dedim. Next 9000'in pillerini söküp Neta Nanobox'ın kumandasına taktım. Sonuç değişmemişti...

Cumartesi uyduyu aldığım yere gittiğimde, satıcı Troya2'nin kumandasından bahsetmişti bana daha kuvvetliymiş vs. diye. Bende ikisini elime aldım denedim. Gerçekten Neta Troya2'nin yanında verilen uzaktan kumanda daha güçlü...

• quote:

Orijinalden alıntı: tsz

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: samed2005

Kardeş sende benim gibi yap. İçini sök, kumanda sinyallerini toplayan üç bacaklıyı dışarı çıkarmaya bak... Şimdi çok rahatım her yönden çekiyo. Öndeki siyah camınıda kaldırdım.

Neta Nanobox çok hızlı kanal değiştiriyor fakat kumandadan bi tuşa 4-5 kere bastığımda sinirleniyorum. En iyi çözüm üç bacaklıyı dışarı çıkar, üç bacaklı ile uraş...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: samed2005

Kardeş sende benim gibi yap. İçini sök, kumanda sinyallerini toplayan üç bacaklıyı dışarı çıkarmaya bak... Şimdi çok rahatım her yönden çekiyo. Öndeki siyah camınıda kaldırdım.

Neta Nanobox çok hızlı kanal değiştiriyor fakat kumandadan bi tuşa 4-5 kere bastığımda sinirleniyorum. En iyi çözüm üç bacaklıyı dışarı çıkar, üç bacaklı ile uraş...

Alıntıları Göster
    quote:

Neta Nanobox çok hızlı kanal değiştiriyor fakat kumandadan bi tuşa 4-5 kere bastığımda sinirleniyorum. En iyi çözüm üç bacaklıyı dışarı çıkar, üç bacaklı ile uraş

Elimdeki cihaza onu yapmak yerine TV sehbasının içine bitane alıcı verici devre hazırlar yerleştiririm. Böylece cihaza zarar vermemiş olur garantiyide riske atmam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.