Şimdi Ara

kaliteli uzatma kablosu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
10.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kaliteli 15 metre uzunluğunda uzatma kablosu önerisi istiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kaliteli Uzatma Kablosu Seçimi: Dikkat Edilmesi Gerekenler

Elektronik cihazlarınızı kullanmak için yeterli güce sahip olmayan prizlerden uzakta mısın? İşte o zaman kaliteli bir uzatma kablosu devreye giriyor. Ancak, piyasada çok çeşitli uzatma kabloları olduğu için doğru olanı seçmek zor olabilir. Bu kılavuzda, uzatma kablosu alırken nelere dikkat etmen gerektiğine ve en iyi uzatma kablosu markalarına bakalım.

Uzatma Kablosu Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

• Tel Ölçüsü: Tel ölçüsü, kablonun kalınlığını ve taşıyabileceği akım miktarını gösterir. Daha düşük gauge numaraları (örneğin 14 AWG veya 12 AWG) daha kalın tellere ve daha yüksek akım kapasitesine sahiptir.

• Yalıtım Malzemesi: Yalıtım malzemesi, telleri korur ve yangın riskini azaltır. PVCu, termoplastik ve kauçuk yaygın yalıtım malzemeleridir.

• Priz Sayısı ve Türü: İhtiyacın olan priz sayısını ve türünü (örneğin 2 uçlu, 3 uçlu) belirle.

• Uzunluk: Kullanacağın alana uygun uzunlukta bir uzatma kablosu seç.

• Güvenlik Özellikleri: Güvenlik özellikleri, aşırı akım koruması ve topraklama gibi özellikleri içerir.

En İyi Uzatma Kablosu Markaları

Piyasadaki en kaliteli uzatma kablosu markaları şunlardır:

• Belkin: Güvenilir ve dayanıklı uzatma kablolarıyla tanınır.
    • GE: En iyi ara kablo markalarından biridir ve çeşitli uzunluklarda ve özelliklerde uzatma kabloları sunar.
    • Tripp Lite: Yüksek kaliteli endüstriyel uzatma kablolarıyla bilinir.
    • AmazonBasics: Uygun fiyatlı ve iyi yapılmış uzatma kabloları sunar.
    • Southwire: Dayanıklı ve uzun ömürlü uzatma kabloları üretir.

Uzatma Kablosu Kaçlık Olmalı?

Seçtiğin uzatma kablosunun kaçlık olacağı, kullanacağın cihazların güç ihtiyaçlarına bağlıdır. Çoğu cihaz için 14 AWG veya 16 AWG kablo yeterlidir. Daha yüksek güç gerektiren cihazlar için 12 AWG veya 10 AWG kablo kullanman gerekebilir.

Bir uzatma kablosu seçerken dikkatli olursan, elektronik cihazlarını güvenli ve verimli bir şekilde kullanabilirsin. Yukarıdaki ipuçlarını takip ederek, ihtiyaçların için en iyi uzatma kablosunu bulabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hazır almak yerine elektrikçi de yaptırmanızı tavsiye ederim.

• Her zaman değişik elektrikcilere yaptırıyorum ama bozuluyor kaliteli yabancı ürün alcam

• trgametr34 T kullanıcısına yanıt
    Tam olarak ne çalıştıracaksınız,, ben 3 lü priz yaptırdım elektrikçiye,,, benimde aklımdan geçen herbir parçasını kaliteli almak oldu.
    ne çalıştıracaksın dedi,, abi dedim. 1 adet 1800w soba + masaüstü bilgisayar + buzdolabı + sessistemi + 1 adet leptop+ telefon şarjı.
    2*2,5 luk 8m kablo,,, ucuna 3lü viko marka piriz.. sağlamından topraklı fiş.. viko priz sağdece 7-8 tl.. ama çok orjinal. kabloda aynen öyle metresi 2-3tl arası, ama 2lt de değil,, 3 tl de değil. çünkü hepsi 30tl tuttu..yani adamın gözünü korkutunki sağlam ürün versin, abi birşey olmaz dimi, hepsini çalıştırır değilmi. büyük fiş çıkartıp, küçük fiş takınca yer genişlemesin falan filan.. iyi forumlar..
  • Arkadaşım bilgilendirme için tşk ederim ben viko priz aldım yinede kırmızı ışık düğmesi bozuluyor bilgisayar için kullanıyorum ... Bu defa başka marka istiyorum bıktım hep uzatma kablosu almaktan .. kırmızı ışık açıp kapadımmı cıızırt diye sesler geliyor

• trgametr34 T kullanıcısına yanıt
    Anahtarli, sıkıntili olur hep.. Priz her nekadar saglam olsada anahtar zayif halka.. Benim fikrim kaba olabilir>> uygun bir bolgeye yeterli amperde otomatik sigorta taktirin, klimadaki gibi, zaten kapagida var.. Anahtar uclari biraz karardimi bitti..

• 15 M 3x2.5 çok damarlı alıyorsun. bir tane erkek topraklı fiş. fişe takmak istediğin şeylerde 2500 w geçmeyecek kadar çoklu dişi priz alıyorsun takıyorsun.

zor değil be hocam arkadaşların dediği gibi viko al fiş ve prizi 2500 w ı geçecekse takacakların bir başka prize taksan daha yararlı olur. evdeki yangınların sebebi genelde tesisattaki kabloları zorlamaktan çıkıyor.

iki tane elektrikli sobayı bir tane 3lü prize takarsan aşırı akım atması gerekir. buşonlu sigortan varsa sıkıntı. hazırları da insanlar takıyor henüz o kabloları makineler takmıyor diye biliyorum :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.