Panasonic 37 inç dahili uydu alıcılı LCD Tv'm var. Forumda daha önce de sorunumdan bahsetmiştim sanırım. Şimdi o sorunum tam bir kaosa döndü. Şöyle ki; (artık olmayan) kanal a HD,Tvnet HD,360 HD,24 HD, TV4 HD'yi başlangıçtan itibaren alamıyordum.Bu kanallarda ses var video sinyali yoktu. DVB-C 'de de aynı kanallar problemliydi. Diğer SD ve HD kanallarda ise sorun yoktu. Geçen DVB-S'den tv izlerken bir anda takılma-donma oldu ve ardından "sinyal yok" uyarısı çıktı. Ben de DVB-C 'ye geçtim.Sorunsuzca izlemeye devam ettim.Ertesi gün de DVB-S yine "sinyal yok" uyarısı vermeye devam etti. Bu arada çanak anten merkezi ve hiç bir ayarıyla oynanmadı. Daha ertesi gün,baktım kendi kendine DVB-S düzelmişti. Daha ertesi gün gene kendi kendine gitti. Ve o günden beri de gelmedi. Ben TV'yi yan daire komşuma götürüp oradaki ortak uydu kablosu ile denedim gene göstermedi. Anladım ki dahili uydu alıcı gitmiş...Nitekim de servis de aynı şeyi söyledi. Daha önce kendi kendine düzelmiş olmasına güvenerek, uyduyu bir kez daha tarattım, tümünü olmasa da bazı kanalları buldu ve bazıları gösterdi. Servise sordum, "normaldir, uydu alıcı bozuk olsa da bazı kanalları gösterebilir dedi". Bir umutla bir kaç girişim de daha bulundum. Şöyle ki,
1.Tv'yi fabrika ayarlarına döndürdüm. Yeniden tarattım. Normalde, Türksat ,eutelsat ve hotbird'ü gören cihaz, bu taramada sadece hot bird ve eutelsat'ı gördü.Türksat ortalarda yoktu. 2.Tv'yi bir daha fabrika ayarına döndürdüm. Bu sefer sadece eutelsat'ı gördü. 3.Bir defa daha fabrika ayarı yaptım.Bu sefer sadece hot bird'ü gördü. 4.Bir kaç kez bu yolu denedim her birinde türksat hariç, diğer uydulardan sadece birini buluyor.Diğerlerine "uydu yok" uyarısı veriyordu. 5.Sonuncu denemede nihayet ve gene sadece, bu sefer Türksat'ı buldu. 6.Tarama sonucunda, gene sınırlı sayıda kanal buldu ve bulduklarıdan yine bazıları görüntü verdi.İlginçtir,başlangıçtan beri bir kez bile ses vermesine rağmen görüntü vermeyen 360 HD de görüntü verdi.. Bu arada, görüntü veren bazı kanallar arasında geçiş yapıp geri döndüğümde,o kanalların bazılarının görüntüsünün gittiğini gördüm. Biraz bekleyip aynı kanala tekrar döndüğümde görüntünün tekrar geldiğini gördüm 7.Hadi bu sefer fabrika ayarına dönmeden bir kanal güncellemesi yapayım dedim. Bu sefer adet olarak daha fazla kanal buldu.Ama yıllardır göstermeyip anlık olarak gösteren 360 HD, gene ses var görüntü yok pozisyonuna düştü. 8.Şu an umutsuzca ve mütemadiyen sürekli kanal güncelliyorum .Her güncelleme de genelde daha fazla kanal buluyor. Ama bulunan kanallar gene aynı durumda...Bir çalışıyor bir çalışmıyor.
Nedir bu durum sizce ? Tamam dahili uydu alıcı bozuk diyelim.İyi de o zaman yıllardır hiç göstermeyen 360 HD,geçici de olsa (halen göstermiyor) nasıl gösterdi ? Acaba dahili uydu alıcı baştan beri kısmen (nasıl oluyorsa ! )bozuktu da onun için mi kanal a HD,tvnet HD,24tv HD,360 HD,TV4 HD'yi göstermiyordu ? Eğer öyle ise şimdi daha çok bozulmasına rağmen, neden yıllardır göstermediği 360 HD'yi geçici de olsa gösterdi ? Görünen o ki dahili uydu alıcı tamamen gitti. Ben de ,çift kumanda saplantısı yüzünden harici uydu alıcı almayacağım. Acaba, servis ne derse desin, ( ki "ancak anakart'ın tamamı değişir" diyor) anakart'ın üzerindeki uydu alıcı tamir edilemez mi?