Şimdi Ara

ARDUİNO VS MSP 430

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler şimdi bu ardunio nedir bana bi anlatabilirmisiniz micro denetleyicimi programlıyoruz bunda pice göre farkı neler arkadaşım bi de msp 430 u tavsiye etti ama internette bi öyle bi böyle diyolar yani neden ardunio veye msp bi açıklarsanız sevinirim bide uno r3 almamı söyledi onuda açıklaya bilirmisiniz

• Ne iş yaptığın hakkında bir fikrim yok fakat şöyle özetleyeyim. eğer mühendislik öğrencisi filansan arduino kullanmanı tavsiye etmiyorum çünkü zar zor oluşturduğun o algoritma mantığını siler atar :) çünkü arduino daha çok hobi amaçlı kullanımlar için piyasaya sürülen bir micro işlemci hemen hemen her iş için kendi kütüphanesi var örneğin serial haberleşme yapmak istiyorsan protokolu adın gibi bilmelisin ki bir mantıkla onu kodlayabilesin ama arduino da serialbegin(); yazman yeterli oluyor o nedenle eğer birşeyleri gerçek anlamda öğrenmek istiyorsan sakın bulaşma ama hobi amaçlı bir kullanımın varsa mantıklı olan o çünkü diğer micro işlemcilerin yazılımlarını öğrenene kadar hobi hevesin kaçar :) :)
    inşallah yardımcı olabilmişimdir.
    Kolay gelsin
  • Kendimden örnek vereyim ben makine müh. Öğrencisiyim bu işler elektronik kısmına girsede hep merak etmişimdir. Makine kolu nasıl hareket ediyor bu cnc nasıl kesiyor vs. Bu yüzden hobi amaçlı arduino ya başladım hemde merakım olan motor çalıştırma vs. projelerle Hevesimi gideriyorum.Sizde benim gibi düşünüyorsanız ayrıca zorlanmakta istemeyip bir an önce sonuca ulaşmak istiyorsanız arduino öneririm.Ben diğerlerinin sadece ismini biliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ibrahimcelik.04 İ kullanıcısına yanıt
    hobi amaçlı kullanacam zaten azda olsa pic de basic diliyle bişiyler yapabiliyorum arkadaşım da daha kolay olduğu için söylemişti ama onunda fazla bildiği yok konuyu şimdi sormak istediğim mesela picde pici takıyoruz yazdığımız programı içine atıyoruz deney kartında deniyoruz ya bundada bu işlemlerin hepsinimi yapıyoruz (arduino uno r3 te)
  • CapoNx C kullanıcısına yanıt
    bana uno r3 başlangış için al demişlerdi bu modeli hakkında bilginiz varmı yani demek istediğim nasıl kullanılıyor programı yaz micro denetleyiciye at çıkar kulluan gibi mi
  • Ben ilk arduino mega aldım daha kapsamlı geniş projelere katılabiliyor diye.
    İlk programda yazıp derliyoruz ve sonra arduino ya yukluyoruz.Sonra projeyle arduino arasında bağ kurunca çalışıyor.

• CapoNx C kullanıcısına yanıt
    peki arduino daki microdenetleyici satılıyormu ayrıyetten yani çıkarıp başka devrede kullanabiliyozmu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam çekik gözlü kardeşlerimizin elinden her şey geliyor ayrı olarak da yapmış olabilirler .Çünkü diy arduino yapımı var fakat ben arastirmadim.

• ayrı olarak sadece işlemcisini alabilirsin atmega kullanıyorlar. ama programlama işi bu sefer arduino üzerinden değilde assembly veya C dilleriyle yapabilirsin. Eğer hobi amaçlı kullanıcaksan çok ayrıntıya indirmeden sonuca ulaştıran en kolay mikrodenetleyici arduino şu an
  • Proje için GSMshield almıştım. Şuan ihtiyaç nedeniyle satıyorum ilgilenenler pm atsın.

ARDUİNO VS  MSP 430
  • Assassıno kullanıcısına yanıt
    Evet satılıyor, Atmega328p . Fakat Arduino üzerinden programlayacaksan bootloading yapılmış olanlarından alman gerekiyor. PIC'deki gibi kristal osilatörünü ve beslemesini verirsen harici olarak da kullanabilirsin.

MSP430 öğrenmesi çok zor bir mikrodenetleyici, assembly ile okulda öğretmişlerdi , C/C++ ile de yazılımı var hatta Energia isimli program ile Arduino dilinde yazılımını yazıp yükleyebilirsin. Ama ikisi arasında kaldıysan Arduino al derim.

Kırmızı Hap mı Mavi Hap mı

ARDUİNO VS  MSP 430

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gömülü Mühendis -- 12 Mart 2015; 1:07:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hunter_AMD

Evet satılıyor, Atmega328p . Fakat Arduino üzerinden programlayacaksan bootloading yapılmış olanlarından alman gerekiyor. PIC'deki gibi kristal osilatörünü ve beslemesini verirsen harici olarak da kullanabilirsin.

MSP430 öğrenmesi çok zor bir mikrodenetleyici, assembly ile okulda öğretmişlerdi , C/C++ ile de yazılımı var hatta Energia isimli program ile Arduino dilinde yazılımını yazıp yükleyebilirsin. Ama ikisi arasında kaldıysan Arduino al derim.

Kırmızı Hap mı Mavi Hap mı

ARDUİNO VS  MSP 430

resmini verdiğiniz arduino'nun içine yükledik yazılımı ve içindeki atmegayı söküp aynı pic'lerde olduğu gibi harici devre yapıp çalıştırabiliyormuyuz ,

• sadece hanım eller kullanıcısına yanıt
    aynen arduino üzerindeki mikrodenetleyiciyi başka projelerde kullanabilirsiniz. Ancak içinde Arduino ile kullanabilmek için özel bir yazılım mevcut o nedenle başka birşey yüklerseniz tekrar ardunio ile kullanmanız için tekrar bir programlayıcı ile bootloder denilen yazılımı yüklemeniz gerekecek.
    Arduino aslında atmel firmasının ürettiği mikroişlemcileri daha kolay kullanmak için yapılmış bir kart. İlk zamanlar atmega8 kullanılmış mikroişlemci olarak sonra atmega128 , atmega328 vs. Atmega 8 daha az kaynaklara sahip bir mikroişlemci olduğu için daha iyilerine geçmişler.

Şimdi eğer sen bir atmel mikroişlemci ile proje yapmak istesen ilk önce bu mikroişlemciyi programlamak için bir programlayıcıya ihtiyacın olacak ayrıca çalıştırmak için 5v vermen gerekecek sonra kristal bağlayacaksın direnç bağlayacaksın vs vs. Programlamak için ya asm yada c++ öğreneceksin vs v.

Ama adamlar gitmiş arduino diye bir kart yapmışlar. Üzerinde bir atmega328 var. c++ dilinden daha basit bir programlama dili ile programlanabiliyor bu kart. Hem beslemeye ihtiyaç duymuyor çünkü usbden alıyor enerjisini. Programlayıcıyada ihtiyacın yok çünkü kendi içinde mevcut bu kartın.
    Bu nedenle eğer hobi yada prototip yapmakla uğraşıyorsan ve çok elektronik bilgisine sahip değilsen az bir emekle kolaylıkla hayalinle sınırlı işler yapabilirsin. Örneğin ev güvenlik uygulaması gibi. İnternette arduino ile yapılmış bir çok proje mevcut.

• quote:

Orijinalden alıntı: integer

aynen arduino üzerindeki mikrodenetleyiciyi başka projelerde kullanabilirsiniz. Ancak içinde Arduino ile kullanabilmek için özel bir yazılım mevcut o nedenle başka birşey yüklerseniz tekrar ardunio ile kullanmanız için tekrar bir programlayıcı ile bootloder denilen yazılımı yüklemeniz gerekecek.
    Arduino aslında atmel firmasının ürettiği mikroişlemcileri daha kolay kullanmak için yapılmış bir kart. İlk zamanlar atmega8 kullanılmış mikroişlemci olarak sonra atmega128 , atmega328 vs. Atmega 8 daha az kaynaklara sahip bir mikroişlemci olduğu için daha iyilerine geçmişler.

Şimdi eğer sen bir atmel mikroişlemci ile proje yapmak istesen ilk önce bu mikroişlemciyi programlamak için bir programlayıcıya ihtiyacın olacak ayrıca çalıştırmak için 5v vermen gerekecek sonra kristal bağlayacaksın direnç bağlayacaksın vs vs. Programlamak için ya asm yada c++ öğreneceksin vs v.

Ama adamlar gitmiş arduino diye bir kart yapmışlar. Üzerinde bir atmega328 var. c++ dilinden daha basit bir programlama dili ile programlanabiliyor bu kart. Hem beslemeye ihtiyaç duymuyor çünkü usbden alıyor enerjisini. Programlayıcıyada ihtiyacın yok çünkü kendi içinde mevcut bu kartın.
    Bu nedenle eğer hobi yada prototip yapmakla uğraşıyorsan ve çok elektronik bilgisine sahip değilsen az bir emekle kolaylıkla hayalinle sınırlı işler yapabilirsin. Örneğin ev güvenlik uygulaması gibi. İnternette arduino ile yapılmış bir çok proje mevcut.

Anladım hocam detaylı anlattığınız içinde çok teşekkür ederim

• http://imageshack.com/a/img908/2898/wf5d7h.png

ben şimdi bu arduino uno yu şöyle kullanıcam programı yazıcam micro denetleyiciye atıcam deniycem kartta ve sonra onu söküp kendi yaptığım devre kartına takıcam yani bunun için uygunmudur?
    Aynen öyle :).

İnternette araştırırsan biraz bulabilirsin. Osilatör frekansı kondansatör değerleri falan internette bulabilirsin harici kullanım ile alakalı bilgiler.
  • teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: integer

bu bahsettiğiniz yazılımı açıklarmısınız
    aşağıdaki linkte istediğin bilgiler mevcut. Ayrıca daha fazla bilgi için araştırma yapman lazım. Bu şekilde kimse yardımcı olmaz.

http://www.robotiksistem.com/arduino_nedir_arduino_ozellikleri.html
  • integer kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.