Şimdi Ara

arduino vs raspberry pi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba.Elektrik elektrnoik müh. 2. sınıf öğrencisiyim.Arduino veya raspberry pi öğrenip projeler geliştirmek istiyorum.Araştırmalarıma göre raspberry pi için linux öğrenmek felan gerekli ama daha komplex bişey.Başlangıç olarak hangisini öğrenmemi önerirsiniz,hangisini öğrenirsem daha faydalı olur

• Arduino dediğin şey 5 liralık bir mikrodenetleyiciden ibaret, pic gibi aynı. Basit kontrol işlemlileri yapmak için uygun. Avantajı kolay yazılım araçlarına sahip olması.

Raspberry ise 4 çekirdekli bir bilgisayar. Buna bir ekran bağlarsın pc olarak kullanırsın, kodunu yazarsın sonra da çıkartıp devreye takarsın falan.

Mühendislik okuyorsan ikisini de boşver. Breadboard al bir tane, direnç kondansatör led falan çok kullanılan elemanları al. Sonra bir mikrodenetleyici ve programlayıcı temin et ve breadboard üzerinde programla. Arduino alsan da yine bu ıvır zıvırlara da ihtiyacın olacak zaten. Mcu ve programlayıcı olarak Atmega328 ve usbasp öneririm. Bu donanımı C kodu yazarak, datasheet okuyarak, kablolarla uğraşarak programlaman gerekecek ama felaket derecede öğretici bir yöntemdir. Bu şekilde tecrübe kazanırsan arduino falan oyuncak gibi gelecek sana.
  • tmm saol.Aklımda yapacak projem de yok açıkçası.Bunu öğrenmek için gerekli proje vs içeren link atar mısın?
  • Dostum elektro_gadget arkadaş zaten Ardunio'nun da Raspberry Pi 'ın da ne olduğunu söylemiş. Ama ardından old school takılmış biraz mikroişlemcini kendin al programla falan diye. Senin durumunda olsam ben ne yapardım, kendi fikrimi söyleyeyim, Python diline ve C diline ayrı ayrı biraz bak. C hoşuna giderse Ardunio, Python hoşuna giderse Raspberry Pi al. Sonra internetten araştır hangisini aldıysan, Ardunio projeleri veya Raspberry Pi projeleri, ingilizce ararsan daha çok kaynak bulursun. Yapılabilecek tonla hoş şey var. Ama ikisini de kullanmış birisi olarak benim kişisel tercihim tabiki Raspberry Pi olurdu, onun işlem gücü daha yüksek ve Python dili C den daha pratik çünkü. Linux öğrenmene falan da o kadar gerek yok merak etme. Raspberry Pi ile ilgili her şeyin klavuzu var internette.
  • c biliyorum şu an zaten arduinoyla başlamak daha mantıklı olacak gibi o yüzden
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Raspberry Pi Sahipleri
    13 yıl önce açıldı
    Raspberry Pi ve NAS Kurulumu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.