Bildirim
Ariston Genus Premium EVO 24 mü ? IMMERGAS Victrix 24 TT ? yimi tercih etmeli (2. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
160cm lik yeni peteği çapraz bağlatman gerek
banyodan (T) ile bağlantı alınabilir,sıva üstünden süpürgelikten 20mm pprc borularla antreye yeni petek taktırırsın -
-
hocam kombiyi yeni actiysaniz evin iligini kemigini isitana kadar biraz fazla tuketim olur.
kombiniz 45 derecede zaten iyi bir yogusma saglamis.1 m3 gazdan 1 litre su cikisi olmasi lazim..bende denedim 45 derecede 1 m3 gazdan 1 litrenin biraz uzerinde su cikisi oldu..
petek boylariniz az gibi..ilave petek dusunebilirsiniz.
T dirsek ile petek artirmayi kendi evimde bizzat kendim yaptim.tesisatim mobil sistem, 2 adet petek eklemesi yaptim, su anda randimanli calismaktalar..gecen sene net isittigim alan 75 m2 iken 50 derece kazan sicakliginda, kasim ayinda 177 m3 gaz yakmisim..bu sene uzun petek boylarimla net 90 m2 alani 45 dereceyle isitiyorum ve hesaplamalarima gore (faturanin gelmesine 5 gun kaldi) 170 m3 gaz sarfiyati yapmis olacagim..
petek boyunun iyi olmasi en iyi kombiden daha onemlidir.
tavsiyem artirabildiginiz kadar petek boyunu artirin.45 derceyle isindiginiz mevsimde 40 dereceyle isininki kombi daha verimli calissin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kömürlü sistemle ısınıyorduk. Tesisatımız mobil sistem gaza geçeli 2,5 hafta oldu. Kuzey cepheli odalar ısınmazsa petek boylarını artiracagim ama önce durumu bir göreyim diye bekliyorum.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam komurlu sistemde 60 derecyle bile yanarken az geliyor birazdaha fazla komur atalim dusuncesi olusuyordu..ama yogusmali kombiyi 60 dereceyle calistirmak hem yogusma veriminden dusus demek hemde asiri sarfiyat demek.
o yuzden en soguk havada bile iyi yogusma saglamak icin 55 dereceye kadar isinma gerceklestirecek bir tesisat planlayin.bunun icinde iyi hesaplanmis petek boylari lazim..yapabilirseniz net 1m2 alana 10 cm petek gelecek sekilde hesaplayin derim.
su anda kendi evimde 1m2 ye 0.8 mt petek tekabul etmekte.dahada arttirma imkanim yok.olsa dahada artiririm.
uzman arkadaslarin gorusleri daha onemli tabiki.onlarda bu konu hakkinda gorus bildirebilirler.
24 saatte
45 derece kazan sıcaklığında
21 derce oda sıcaklığı
6 m3 gaz
tüketim az- çok - normal nasıl acaba -
dis hava sicakligi ne.
isitilan alaniniz galiba net 100 m2 civari.
alt kat ve ust kat yakiyormu.
benim ust katim yakiyor ama az yakmakta..dis hava sicakligi 15 7 derece.kazan sicakligi 45
22,5 23 derece oda isisnda gunluk 5 m3 yakiyor.tabi degiskenlik gostermekte..kimi gun 6,5 m3 kimi gun 4,5 m3 yakiyor.ortalama 5,5 diyelim..
alt katim bos, bims briketli duvarlar.guneybati, kuzeydogu cephe, 3 odam gunluk 3,5 4 saat gunes gormekte.kapali cephemin birisi normal tuglali.
dis hava sicakligi. Sizinle aynı sayılır gündüz 10-15 derecelerde , gece 5-8 derecelere kadar düşüyor. Arabanın göstergesinin verisi
isitilan alan net 105 m2
alt kat ve ust kat az takıyorlar
Çok mu yakmışım. Bu arada kombi balkonda dolap içinde ne kadar olsada rüzgar alıyor. Balkonu kapattiracagim. Güney cephe serin olsun diye ısı çam konfor iyiymis ondan yaptiracagım
Oda termostatini en serin odaya bırakmıştım. Deniyorum bakalım yarın gece hole bırakaçağım. Bu gece Kazan sıcaklığını 50 yaptım bakalım ne kadar yakacak 1 günde
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
tuketim cok goreceli..21 derece oda isisi benim su anki isindigim 22,5 23 derece arasinda bir isimi onu bilebilmek lazim.ayni cihazla ayni isi olcumu yapilarak anlasilir ancak..ayrica sizin net alaniniz daha fazla..
45 derece size konfor sicakliginizi sagliyorsa 45 de yakmaya devam edin.
yalitimli bina size zaten en iyi tasarrufu saglatiyordur.
termostatdi hole monte ettirin bence orada kalsin.benim termostat salonda, cogu zaman odadaki isi artisindan etkileniyor, misafir cay insan fazlaligi gibi.o yuzden evin diger kisimlari fazla sogumakta.hole tasiyacagim ama pek musait yer yok gibi.simdilik idare edecegiz.
herseye bakailarak tuketiminiz normal ama net 105 m2 ye en az 9 mt petek olmasi tasarruf adina cok faydali olurdu.
Arkadaşlar oturduğum ev 140 m2 net. Evde kiracıyım. Bina 5 yaşında ,yalıtım var. Evdeki kombi baymak baxi luna3 . Geçen kış her ay 500-600 tl den aşağı hiç ödemedim ama buna rağmen adam akıllı hiç ısınamadım.tabii alt ve üst komşum geçen kış evde değildiler. Bunlar bir yere kadar kabul edilebilir ama duşa girince peteklerin soğumasını kabul edemiyorum. Evde güney doğu cephe. Kombiyi değiştirmeyi düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım. Termostatik vana da alayım diye düşünüyorum.
Oturma odası petek : 70 cm oda : 12 m2
Salon petek : 120cm*2 adet ---35m2
Mutfak 80cm---16 m2
Çalışma odası: 70cm 10m2
Bebek odası: 60cm 10m2
Yatak odası 70cm 17m2
Ebeveyn banyosu 3 m2 petek yok
Banyo : 6m2 150cm havluluk
Koridor 50cm 15m2
Peteklerin giriş ve çıkışları alttan ve kombiden tüm odalara ayrı ayrı boru gidiyor
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X