Şimdi Ara

Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları... (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.927
Cevap
36
Favori
185.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ya ben türkçe çeviriye güvenemedim bu yüzden ingilizce kullanıyorum. Gerçi ingilizce çevirisi de berbat adamlar direk italyanca dan öylesine çevirmişler.evet o düzeltme ayarını buldum ama gerek yok direk aynı değeri veriyor. Hatta fotosunu çektim. Yani 45 dereceye ayarlı iken auto modu açık kalacak öyle mi? Demin normal modda baktım 45 ayarı aşağıya falan çekmedi eskisinden farkı olmadı. Şimdi birde auto modda deniyeyim.

Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları...

Evim güney cephede kombide orada doğu cephesi 2 derece aşağıda kılavuzlarda kuzey yada kuzey batı cephesine koyun diyor bende düzeltme kısmından 2 derece eksi yaptım. Sağ üst köşede gösterge çıktı ekranda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şimdi auto ya bastım, vay anasını 45 ayarladığım yer değişti 38 oldu.

• x-calibur kullanıcısına yanıt
    Olacak bu iş az kaldı.

38 az gelirse + tuşuyla ayarlayın 1 kademe yükseltme 2 yada 4 derece yükseltir tam hatırlayamadım. Eğim ayarı kazan derecesinin artma azalma değerini ayarlar bu ayarları eve göre tamamladığınızda bir daha kombinin yanına uğramaya gerek kalmayacak

Birde sensys ile toplamda 0.4 derecelik ısıtma aralığında kombi çalışıyor bu esnada evin ısısına göre sensys kazan sıcaklığın giderek azaltıyor yani modülasyon yapıyor. Acaba dış hava sensörüylede kombi çalışmaya başladılktan belli bir süre sonra kazan ısısını düşürecekmi merak ediyorum.

Eğer modülasyon yaparsa sensys yerine her termostat kullanılabilir

• gktgsyn G kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun hocam sayende,verdin coşkuyu birşeyler yaptık. Biraz takip edeyim bakalım nasıl işlem yapıyor. Şu anda eskisine göre tabi termoregülasyon seçeneği de değiştiği için birde auto modu seçildiği için farkı pek bilemedim acaba dış sensör olmasa auto modu açsam bu tepkileri verirmiydi bilmiyorum daha önce auto modu açmamıştım. Neyse şimdi gözlemlediğim 45 değil 38 dereceye indirdi kendini, ve eskiden tam gaz da çalışırken şimdi gas power 6 gibi çalışıyor tam gaz 13 14 falandı yarı yarıya düştü.

Sensys içerden sıcaklık verisi alıp haberleşme yaptığı için bu normal oda termostatları iş görmez zannımca. Benim el yapımı olan 0.1 derece hassasiyet ile iş yapıyor 24 ayarlı 24.1 de kapanıyor 23.9 da açılıyor.aralık 0.2 derece ve zaten en soğuk odada. Gayet iyi

• quote:

Orijinalden alıntı: gktgsyn

Birde sensys ile toplamda 0.4 derecelik ısıtma aralığında kombi çalışıyor bu esnada evin ısısına göre sensys kazan sıcaklığın giderek azaltıyor yani modülasyon yapıyor. Acaba dış hava sensörüylede kombi çalışmaya başladılktan belli bir süre sonra kazan ısısını düşürecekmi merak ediyorum.

Eğer modülasyon yaparsa sensys yerine her termostat kullanılabilir
    Dün gece baya baktım izledim, eskiden sadece on off oda termostatı varken 1 saatte 1 çalışıyordu şimdi 30 40 dakikada bir aynı miktar daha az gazla çalışıyor. 12 13 saatte 2 m3 gaz yakmış.

Birde çok pompa aşırı çalışma hatası veriyor sanki.

Petek metrajıda kısa bende muhtemelen bu yüzden. 160 m2 ev 120 neti vardır 6 mt petek 1 havlupan var. Eskiden 45 dereceye ayarladığım kombi şimdi belirsiz 35 38 gibi dolanıyor giden su sıcaklığı değişken sabit değil set ettiği değeri bazen geçiyor bazen altlarda kalıyor.

Kazan sıcaklığı az gelmiş olabilir bir iki kademe yükseltmeyi denedinmi hocam tüketim azaldımı peki?

Eğim ayarını düşürmek; daha az miktar kazan sıcaklığına müdehale eder yükseltmek tam tersi, eğimi 1.2 yaparak deneyin birde pompa aşırı çalışmanın önüne geçmesi gerek, havlupanıda vanadan olabildiğince kısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gktgsyn -- 10 Kasım 2018; 14:18:43 >
    Sistemin oturması lazım, 45 dereceye ayarlıydı ya içindeki su sıcaktı birden bire yükselmelerde sıkıntı yaptı. Bugün daha net sonuçlar verir diye temenni ediyorum. Tüketim muhtemelen azalır çünkü gas power eskiye nazaran düşük sesinden de belli ediyor.

• Elimde ariston net paketi var,
    Kutunun içinden

sensys oda termostatı ve internet modülü çıkıyor. Eve gitmeden internet üzerinden kombiyi kapatma açma, oda sıcaklığını görebilir ve sıcaklığını ayarlayabiliyorsunuz.

genus evo premium kendim kullanıyordum, kutusu ve faturası var. Garantisi devam ediyor.

UYUMLU MODELLER:
    CLAS PREMIUM EVO
    GENUS PREMIUM EVO
    CARES PREMIUM
    ALTEAS X
    ALTEAS ONE
    GENUS ONE
    CLAS ONE

SAHİBİNDEN İLAN NO 625906283

sahibinden.com link
  • Sevkett67 S kullanıcısına yanıt
    Ah be arkadaşım unuttum seni ben :(

• halils2 H kullanıcısına yanıt
    Canin sag olsun abim acelesi yok

• Resimleri çeketim kardeşim sıralama doğru yüklerim inşallah

• 0.3.1 parametresi. Fotolar kötü yüklenmiş

• halils2 H kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim halil abim saygilar

Hocam nasil yaptiniz hangi parcalar ile bizlerede anlatirmisiniz ?

Hocam nasil yaptiniz hangi parcalar ile bizlerede anlatirmisiniz ?

• Sevkett67 S kullanıcısına yanıt
    Malzeme listesi ,
    10K NTC
    urun.n11.com
    Kablolu Su Geçirmez 10k Ntc Isı Sıcaklık Sensörü 50cm - n11.com
    https://urun.n11.com/diger/kablolu-su-gecirmez-10k-ntc-isi-sicaklik-sensoru-50cm-P240741604

Uzatmak için kablo, çok ince kabloda olabilir. kombinin durumuna göre değişir bu kablo uzatma işi yada belkide 50 cm yeterli gelir yukarıdaki ürün

bu kablo uçlarını SE kısmına takmak için 2 adet kablo pabucu
    urun.n11.com
    Kablo Konektör - Dişi Tip Pabuç - 15 Adet - n11.com
    https://urun.n11.com/elektrik-aksesuarlari/kablo-konektor-disi-tip-pabuc-15-adet-P146808558

Linkler fikir verme amaçlıdır, görsel olarak görün diye.

Gerisi sizin el becerinize kalmış. Yatırım tavsiyesi değildir, olabilecek şeylerden sorumluluk size aittir :) Uyarımıda yapayım da, 2 kişi yaptık kullanıyoruz bir sıkıntı yok.

Üzücü olan bu dandik şeyi bu paralara satmaları

• Eğer ta2 bağlantı yerinde soket varsa onu se yazan yere takın kablo pabucu işi tamamdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gktgsyn -- 19 Kasım 2018; 16:57:4 >
    Ta2 deki soket çıkınca başka moda geçiyor zone 2 herhalde aktif oluyor

Evet köprüleme var orda çıkarınca yerden ısıtma modu aktif oluyor onu parametre ayarlarından oda termastatı seçerek normale döndürüyoruz(aslında olması gereken bu seçenek ama fabrika ayarları öyle yapıldığı için köprüleme yapmışlar)

• 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.